Akkor ki adja? Valaki aki 2-3-4 ezerért vette? Az sem logikus, hogy csak így kiszórja.
Törölt felhasználó2022. 01. 21. 14:13
Egyébként én nem hiszem azt, hogy a tulajok adnák. Lett 2 milliárdnyi új részvény. Oké. 77 millió a forgalom és -30%. És? Megmaradt még 1,93 forintnyi részvény (eredetileg), ami már 30 százalékkal kevesebbet ér. Ne vicceljünk. Szóval ezen ők sok nagyságrenddel többet buknának, mint amit nyernek.
Persze, de az, hogy ez mondjuk megint csak 2000 is legyen az hosszú évek múlva lehet csak, látjuk mit művel a cégvezetés. A kérdés most az igazán, hogy pl. ez a 30%-os napi esés jöhet-e még napokon át, és mondjuk 500nál fejezik be. Mondjuk akkor lehet, ha 1000 felett annyit kiszórtak már, hogy átlagban kijöjjön az 1000+-os eladás akkor is, ha adják 500on is.
„A nagy szuperbuborékok másik jellemzője a piac szűkülése
volt, ahol a spekulatív részvények alulteljesítők, amelyek közül soknak az
árfolyama esik, miközben a blue chipek árfolyama emelkedik. Ez történt
1929-ben, 2000-ben, és ez történik most is. Grantham szerint ennek az az oka,
hogy a tapasztalt befektetők, akik tudják, hogy hogy a piac veszélyesen
túlárazott, üzleti okokból mégis a piacon, befektetve maradnak, és inkább
biztonságosabbnak gondolt részvényeket választanak. A buborékok késői
szakaszában a mánia is jellemző, az elmúlt két és fél évben pedig bőven
láthattunk rá példákat, elég csak az elektromos autókat gyártó cégek
részvényeire, a kriptoeszközökre, vagy az NFT-kre gondolni … „ https://www.portfolio.hu/uzlet/20220121/a-tortenelem-legnagyobb-osszeomlasa-johet-a-szuperbuborek-kipukkanasaval-522229
Persze meg lehetne oldani részvény transzferálással, de valami 30000 Ft körül van költsége egy adott részvénynek, nekem meg van 6 különböző , Opus kivételével mind nagy bukóban 😟
A cég a korrekt (tudod, üzleti terv, jövőkép, tevékenységi kör, ilyesmi), nem a részvénytulajdonosok. Bár ezt a tőkeemelést csinálhatták volna elegánsabb módon, abban teljesen igazad van.
Hát sajnálom! nagyon ütik a Napot, amúgy mai nap mindent, szokásos pénteki menet😟 Idővel jó lesz ez szerintem, de sajnos addig nem tudni hol lesz az alja 😟
Nálunk, mint írtam, a feleségem CIB-es, de én nem tudok belépni az ő befektetési számlájába, ő pedig most nincs itthon. Pedig úgy tudom, hogy lehet(ett) XTREND-es részvényeket venni.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf