Illetve egy dologról ne feledkezzünk meg. Bejött a cégbe 2 milliárd friss tőke. Gondolom, kezdeni akarnak vele valamit. A többit mindenki találja ki... :)
20% Volt, de Opusnál is volt ilyen, napon belül +20% aztán mínusz 20% és a záró +20% volt...
Törölt felhasználó2022. 01. 21. 14:30
Még nagyon régen, amikor volt limit, a Konzumban megtörtént, hogy alsó limit (-15%) után felhúzták felső limitre (+15%). De lehet, hogy -20 és +20, már nem emlékszem pontosan. Vicces volt. :D Ilyen darabszám mellett pár tízmillióval könnyen el lehet játszani ilyeneket.
Mindenben van logika, legfeljebb nem mi nem tudjuk. A "véletlenek" csak általunk - megfelelő információk hiányában - nem ismert törvényszerűségek egybeesése a megfelelő időben.
Azt nem tudom. De azt tudom, hogy ha nekem ideadnának 2 mrd Ft részvényt, akkor nem zúznám be -30%-kal az árfolyamot azzal, hogy eladok belőle 70-80 milliónyit. Hiszen a pár tízmilliónyi haszon mellé jön közel 600 millió Ft mínusz a maradékon, a bizalom totális szétrombolásáról már nem is beszélve. Nem túl jó üzlet lenne.
Régi szép idők, amikor még 8k körül lehetett eladni. :) Nem lenne gond, ha ennek csak feléig menne fel egy-két hónapon belül. Persze, ez csak egy vágyvezérelt gondolat volt, noha csak ma kezdtem el venni.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf