Azert erdekes elkepzeleseid vannak gondolod hogy orban dont minden hitelrol ? Mi eddig is ezutan is ker banktol veszunk fel hitelt. Iden mar volt akvizicio es …
Mi kicsik itt nem játszunk le semmit. Kevés a közkéz, illikvid a részvény, az intézményi részvény jegyzők (tulajok) bizalma elfogyott. Egyedül Földvári, illetve a cég tudná az árat karbantartani.
Ebből gyakorlatban az elsőt tudja pénzre váltani - már ha egyáltalán akar még részvényt kibocsátani - a többiért "nem adnak kenyeret a boltban". Én amúgy elégedettebb vagyok, ha a cég profitot termel, és ha mellette olcsón is tudom venni, szívesen veszem áron alul, "akciósan". Inkább ez, mint a semmire felhúzott árfolyamok, amik aztán ugyanilyen látványosan vissza is zuhannak, hiszen nincs mögöttük semmi, vagy az üres marketingduma - lásd pl. a tőzsdés "vizes" céget, hogy el tudják adni azt a nagy semmit, azért az is művészet :-).
1. mert pl erdeke lehet h amikor rv-ben fizet akkor annak magasabb erteke legyen. 2. mert a shareholder elegedettsege mint cel pl a nyugati vilagban azonos szinten van mint az ebitda 3. mert a kapitalizacio irja le a ceg erteket a piacon
Ezt sosem értettem, miért is kelljen hogy érdekelje a részvény ára... Ő anno kibocsátotta a részvényeket, befektetők lejegyezték, innentől kezdve az ő dolga az, hogy a cég prosperáljon, minden mást lejátszunk mi a tőzsdén egymás között. A részvény aktuális árfolyama egyrészt valami olyasmit mutat meg, hogy a befektetők mennyire bíznak az adott cégben, a cég jövőbeli kilátásaiban, másrészt hogy mennyire bíznak abban, hogy az árfolyam emelkedni fog. Jelenleg utóbbi, a "spekahatás" erősebb, hiszen azt látjuk, hogy az árfolyam kisebb felszúrásokkal ugyan, de csak esik-esik. Fundaalapon ez az alacsony árfolyam nem indokolt, viszont ez a dolog nagyon háttérbe van szorítva, hiszen a cégtől semmilyen hír nem jön, nincs akvizíció (amit jelen piaci helyzetben megértek), negyedéves jelentés, semmi. Viszont pont ezeken a részvényeken lehet nagyot szakítani, hiszen ha elkezdenek jönni a jó hírek, némi speka segítséggel hamar felhúzhatják, mint nemrég az Opust. HA jönnek a jó hírek. Jöjjenek :-)
Sok minden lehet. (Még az is, hogy itt marad az idők végezetéig.) Az biztos, hogy Földvárit, illetve a céget nem érdekli, hogy mennyi a részvény ára. A hitelek hozzáférhetősége miatt jöttek a tözsdére. Minket leszarnak. A végén be fognak bukni, mert egy kanyi vasat sem ad nekik Orbán. Úgy néz ki, hogy félre tette őket.
A szerdai nagyobb 950-es vételeknek csak kb. fele volt saját részvény vásárlás, csütörtök-péntekről még nincs infó, de lehet az már egyáltalán nem az volt. Lehet itt az alja?
ahhoz hogy fel legyen, F.Úrnak névértékig ki kellene venni az idióta szórót és betenni egy pufit. 950-et megint újratöltötte valaki, ergo van még ahonnan az jött.
NAP Nyrt.
https://bet.hu/newkibdata/128599130/NAP_InfoDok_jovahagyas.pdf