Xrol

Regisztráció: 2022-11-14 10:41:15

Hozzászólások száma: 205

Utolsó hozzászólás: 2023-01-28 09:35


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

MOLly tulajok topikja szombat, 09:35
Egyet is értek meg nem is... alapjában véve ez az egész minősítés senkit nem érdekelne, de mindenki azt hiszi, hogy a másikat érdekelni fogja, ezért lesz csökkenés. Az előző napok nagy forgalma sem segít szerintem - a fentiek miatt többen úgy fogják gondolni, hogy realizálják a pár nap alatt elért 1-4%-os nyereséget. Viszont a MOL mellett szól a várhatóan kiemelkedő osztalék, sokan tartják ezért a részvényt, ők nem fognak ki-be ugrálni. És igen, van egy hétvége lenyugodni. Tudja a franc mi lesz. Szerintem hétfő délelőtt pánik, utána meg szépen visszamegy minden a régi kerékvágásba. De múltkor is ezt jósoltam, és az sem jött be :-)
Alteo Nyrt. péntek, 19:54
Ez a mai 2850 amúgy már szinte vicces. 568 Ft az EPS Q3-al bezárólag. Éves szinten alaphangon lesz 650-700, de szerintem több is. 4-5 közötti P/E-n vesztegeti a piac a céget, biztos ennyire nincs jövő az energiában... Kicsit dupla vagy szimpla játék ez - ha veszel és kiszorítanak, akkor kb visszakapod befektetésed értékét, de ha alacsony az átlagárad, még nyersz is rajta, ráadásul 2850-nál már részvényenként 190 Ft-ot (mínusz költségek). Ha meg nem tudnak kiszorítani? Ennek a részvénynek úgy el fog szállni az árfolyama, hogy a MOL tankerral hozza utána a hálót, hogy meg tudja fogni. Egy amúgy szintén nevetséges 6-es P/E-nél is egészen durva árfolyam jön ki, és a jövő is nagyon bíztató. Egyéb lehetőség?
NAP Nyrt. péntek, 18:36
Köszönjük, örülünk :-)
Alteo Nyrt. péntek, 16:56
Az, én is még nézegetem, mit tudok felszabadítani. Hernádi mellett akarom zabálni a pogácsát a közgyűlésen :-)
Alteo Nyrt. péntek, 16:52
Én is szabadítottam fel gyorsan tőkét, és vásároltam. Jövő héten nekem is jön pénz, az is ebbe megy, ha ilyen árfolyam lesz. 
Alteo Nyrt. péntek, 16:43
Most látszik igazán, mennyire manipulált a kereskedés. 2850 Ft-on több mint 1000 db-ot toltak le. Nemsokára 3040 lesz a kötelező vételi ár elvileg. Ez az illető részvényenként 190 Ft-ot vesztett, összesen 190.000 Ft-ot. Erre akármilyen logikus magyarázat?
MOLly tulajok topikja péntek, 16:21
(Ezt amúgy magamnak is írtam :-)
MOLly tulajok topikja péntek, 16:18
A reggeli hozzászólásomra tudok visszautalni: az OTP-t több, mint 10%-kal húzták feljebb rövid időn belül. Ha a MOL-nál ezt a 10%-ot számoljuk, az 2900 Ft. És 10%-ot megérdemlünk mi is (többet is amúgy). Nyugi :-)
CIGPANNONIA kitartók péntek, 15:35
Én is kiszórtam 265-ön, de félig tele a pohár. A tetejét nagyon nehéz eltalálni, és semmi nem garantálja, hogy nem megy vissza 250 környékére, mint már annyiszor. Így is nagyon szép hozam volt. Viszlát CIG, köszönöm a halakat, és alighanem még találkozunk :-)
MOLly tulajok topikja péntek, 15:31
Nekem is remeg a kezem, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy lesz legalább 300 Ft osztalék, és semmi nem garantálja, hogy a most eldobott csomagomat vissza tudom venni sokkal olcsóbb áron, akkor meg kicsit olyan, mintha 2500-ért adnám el. Itt a "sokkal"-on van a hangsúly, gombokért nem éri meg ezzel rizikózni szerintem. Most, hogy meggyőztem magam, inkább tartom :-)
Richter topik péntek, 15:17
Én is vettem ma, és így egész pontos leírást tudok adni, mi fog történni, mert nálam ez jellemző: most, hogy megvettem, majd megy lefele az árfolyam, majd ott elkezd oldalazni, a gyengék eladják, az erősek sírnak, majd a legvégső kétségbeesésnél egyszer csak meghúzzák, de jó alaposan, és kitör a boldogság :-)
NAP Nyrt. péntek, 11:03
Ezt majd az húzza fel 1500-ra, ha csökkennek a kamatok :-) Amúgy nem értem ezt az Astra-Nap ellenségeskedést, egyelőre elfér mindkettő a piacon. Engem pl érdekel az Astrasun is, csak az eddigi adatok alapján drágállom a NAP-hoz képest, de nemsokára jön a jelentési időszak, győzzenek meg, én nyitott vagyok. 
Alteo Nyrt. péntek, 10:52
Én azt látom, hogy ez az árlenyomás inkább "ideiglenes negatív optikai tuning" lesz, de magában a részvényben sok kárt nem tesz. Amióta 3040 alatt van, jó, ha naponta elmegy pár ezer részvény (3 nap is 3000 db alatt volt a forgalom), ami lófütty, forgalmasabb napokon bőven tízezer db felett tud ez teljesíteni. Magyarán nem remegtek meg a részvénytulajdonosok, inkább tartják és kivárnak, viszont 3040 Ft alatt egyszerűen nem vettek annyian, hogy azzal érdemleges tulajdoni hányadot össze lehessen szedni (kb. húszmillió részvény van, ha jól emlékszem). Aki meg most nem teszi be 3040-re vagy az alá eladásra, az nem fogja 3040-ért sem odaadni, pláne, hogy van vele papírmunka is azért. A 90% összeszedését így nem tartom reálisnak, szemmel láthatóan bíznak a részvényesek a cégben. Úgyhogy vagy osztozkodnak velünk, vagy tesznek egy magasabb kivásárlási árat. De nem adjuk olcsón a vérünket :-)
MOLly tulajok topikja péntek, 10:26
Nekem is, és 500 Ft-os osztalékról álmodom, arányosítva annyi jönne ki. De ha csak 350-400 lesz, akkor is nagyon olcsó a részvény még ennyiért is. 
MOLly tulajok topikja péntek, 10:19
Lehet az OTP útját járjuk be, kicsit megcsúszva? Azt is megrántották év eleje óta több mint 10%-kal. Ha ezt is megrántják 10%-kal mondjuk 2650-hez képest, az nagyjából 2900 Ft. Szerintem amúgy az az oka a feltámadásnak, hogy bizonyos körök már látták az éves eredményt. 
MOLly tulajok topikja csütörtök, 10:42
Figyelj, ilyenekből tanul az ember a legtöbbet, ha nyíltan bevallja, hogy azt ott nem kellett volna, és nem másokat kezd el hibáztatni. Nekem is mennyi ilyen volt már, hajjaj :-). Nagyon becsüllek, hogy ezt így beírtad.
Alteo Nyrt. csütörtök, 10:34
Amúgy az idő nekünk dolgozik. Még nincs kihirdetve a kötelező vételi ajánlat kezdő- és végdátuma (valószínűleg megvan az oka, reméljük, valami hivatalos izé, mert akkor, még jó sokat lehet ücsörögni rajta), viszont nagyon közeledik február 17, ahol jön az előzetes eredménybemutatás. Ha az jó lesz - márpedig nagyon úgy néz ki, jó lesz -, akkor semmi nem menti meg az árfolyamot az emelkedéstől, akkor viszont a 3040 Ft-os ajánlati ár nem sokat fog érni.  
MOLly tulajok topikja csütörtök, 10:24
Pont írni akartam, hogy a FOMO szerintem véget ért, lelassult a kereskedés, erre megint elindult. Egyszerűen megjósolhatatlan, mi lesz a mai nap vége, én remélem, hogy tartósan 2720 felett tud maradni. Mondjuk úgy 3-400 Ft-tal :-)
MOLly tulajok topikja csütörtök, 10:10
Amúgy érdemes volt figyelni, hogy amikor nagyon gyorsan mozgott, szinte másodpercek alatt, milyen villámgyorsan be lettek töltve a rések. Ezt szerintem robotok csinálták, nem ember, ennyire gyors reakcióideje nincs senkinek. Érdekes volt mindenesetre. 

friss hírek További hírek