Egesz uton hazafele azon gondolkodam...
Lehet, hogy en keverem, es ti lajatok jol?
Na szoval, E-8-kor kell megvenni, hogy az E-5-ös megfelelteteskor mar mint a tiedet mutassak ki. Analog logikaval ha E-8-ig bezarolag adod el, akkor E-5-kor mar nem leszel tulaj. Ha E-7-kor adod el elöször, akkor E-5 vegen meg tulaj vagy.
Vagyis ha 15-en eladod, akkor meg a 17-i megfeleltetesi fordulonapon tulajkent mutatnak ki, es viheted az osztalekot.
Na, most erösitsen vagy cafoljon meg valaki!
Hasse, te is kevered a gizikét a gőzekével. Nem lesz a tulajdonában. T+3-kor a lóvét lehet felvenni! A részvényed már T napon, 18 óra után valamivel ugrik, a KELER akkor végez az elszámolással.
:)
Kedves kispangit. Osztalekszelveny vagas ( T-8 alapjan 05.14) utan az arfolyam esik. Megkozelitoleg annyit amennyi maga az osztalek.Az osztalekot mar megszavaztak, ezzel nincsen gond.A gond -egyeseknek- jelenleg folyik a bearazas, ido/hozam alapon. Nincsennek alternativak.
"Amikor zuhanni fog az arfolyam, akkor mar biztos, hogynem kapsz ra osztalekot.Es az is biztos, ha ma veszel, akkor kapsz"
Megint csak ???
Annak meg mi köze hozzá? Ha a közgyűlés megszavazza, kapsz osztalékot, akárhová mozog el időközben az árfolyam. 70 Ft/részvény. Kiszorzod részvényeid számával, levonod a 10% osztalékadót, és havaj!
:)
Mindegy.Amikor zuhanni fog az arfolyam, akkor mar biztos, hogynem kapsz ra osztalekot.Es az is biztos, ha ma veszel, akkor kapsz.Ehhez nem kell 20 osztalyos tudomany
14en van az exdiv nap, vagyis ezen a napon kell birtokoljad a pappert, ahhoz, hogy osztalekot kapjal ra.15en mar el is adhatod, az osztalekot ugy is megkapod.
Ha viszont 18-án rögtön szelvényvágás után eladod, akkor kb az osztalék mértékével olcsóbban tudsz megszabadulni tőle. Szerintem érdemes várni még utána pár napot, hogy magához térjen a részvényár. Legalábbis én ezt teszem.
...azért nézd meg a "Vállalatok/osztalákok" alatt, mikor van az E-5 nap! Emelt díjas sms-ért megtekintheted. Vagy várd ki a közleményt, hamarosan jönnie kell. Megjelenik a BÉT honlapján, meg itt is a hírek között.
"ha 15-én eladom, akkor ugye 18án kerül ki a tulajdonomból, vagyis 17-én még birtokoltam, tehát jogosult vagyok az osztalékra"
A lóvéért mehetsz el 17-én. Ha 15-én eladod, már nem kapsz osztalékot. 17-én a nap végén is a tiéd kell hogy legyen. 18-án öntheted...
Törölt felhasználó2007. 05. 04. 12:36
Jövő héten 1100 lesz!!!
3 hónap múlva pedig 1150!!!
Mtelekom