Csipegetem én is apránként, de azért ezek a nagy beöntések intézményi befektetők lehetnek. Csak úgy tudnak nagy mennyiséget eladni, ha 10-15 ft-al alacsonyabban is hajlandók passzolni. Miért adná el, ha utánna meg csak árfelhajtással tudja visszavenni ugyanazt a mennyiséget.
Nem hinném, hogy ezek ki aztán beugrálások lennének. Sztem cipelték még 950 környékéről és most profitot realizálnak.
Csak egy nagyon vonzó szinten szállnának be újra.
Ennek ellenére én is gyűjtögetem. Bár tény, hogy nem annyira egyértelmű a merre tovább, mint 921-es vételemnél :)
hát én is rohadtul remélem hogy csak valami keveredés volt itt mert van egy csomó tkomom ,és nem szereztném eladni 100 alatt.azé raktam stoppot 1005re
nehogy minusz legyen belőle
Kb úgy ahogy az émászan történt 24900-23600 pont az 1300Ft osztalék...
Igaz előtte tegnap felrántották 24900-ra meg most is kicsit feljebb van (meg lesz is).
Azért a 970-as ár eléggé alacsonynak tűnik még osztalékszlvény nélkül is.
Pár napig/hétig várnak hogy akik az osztalék miatt vették azok eldobálják és utána megint mehet fel.
azt várom az osztalékszelvény nélküli napon hatalmas zugás " ugye megmondtuk alapon" de hatalmas forgalommal felszívják az eladando mennyiséget pár nap alatt akik erre vártak.
Az Émász és az Elmű értelemszerűen csökkenhet a nap folyamán, hiszen tegnap lehetett belőlük utoljára osztalékért vásárolni, ennek hatására talán csökkenhetnek a Magyar Telekom részvényei is.
Ahhoz képest hogy fél éve kezdted nem volt rossz húzás a 950-es vétel :)
Az osztalék után valószínű esni fog 70 Ft-ot, így ez ebből a szempontból mindegy. Ami nem mindegy az az adó mert ha megvárod az osztalékot akkor a 70Ft után 10%-ot adózol míg a maradék 20 Ft árfolyamnyereség után 20%-ot. Ha meg eladod osztalék előtt akkor meg a teljes 90Ft árfolyamnyereség után 20%-ot adózol.
Kb 7 Ft a különbség részvényenként. Ami ugye már egy oda-vissza brokidíjat bőven fedez.
Persze ha cégen keresztül nyomod akkor más a dolog.
Természetesen ez tankönyvi példa, én arra spekuláltam(lok), hogy nem fog annyit esni illetve pár nap alatt visszakúszik az osztalékozás előtti szintre.
Mindenesetre azért havi 7-8% nyerőtől (osztalék) akkor sem keserednék el ha nem lesz mellette árfolyamnyereségem ;)
Mtelekom