Erre azért nem tennék nagy tétben fogadást... ugyanis már új várakozások szerint árazódik a papír, és szerintem új csati van/lesz. De ha lemegy 1500-ig, akkor rávásárlok még nagy tételben, igérem.
Kösz ! A tegnap este föltett chart nagyon beszédes. Arra gondoltam, hogy ma kicsit belemegyek a részletekbe. Kezdem a módszertannal. A trend határvonalainak elemzéséhez most a Keltner csatornát használtam. Az árfolyam alakulása hosszú ideig egy szűk csatornában mozgott, de 1400 Ft/rv ár fölött hirtelen emelkedés jött. Ezt a TA-ban követni kell, mégpedig úgy, hogy a mozgóátlagtól való eltérést nem az alapparaméterrel 1,0-el kell megszorozni, hanem a szakma szabályait követve 3,0-van. Az is látható, hogy a csatorna szélek tágítása ellenére az árfolyam fölfele kilépett a csatornából. Ez a túlvettség egyik jele. Ezzel egy időben az RSI 80 fölé került. E két jel együtt eladási jel. Folytatom: a masszív emelkedést a Mtelekom fundamentumának erősödése idézte elő, ezeddig érdemi korrekció nélkül. Most eljött a profitrealizálás ideje és ez okozza a nap közbeni erős ingadozásokat.
tegnap 54-ig húzták le, aztán 700-n zárt. Egyáltalán nem lehet és kell, hogy a teló legyen rendre a napi sztár (menjenek nyugodtan a forájdzsiba, bár ha ott lennék én nem tartanám nagy pozitivumnak, hogy a főtulaj politikai porondra is került)
Mit foglalkozol a minuszokkal. Volt olyan ures hozzaszolast minuszolnak. És? Amcsi mondás: a malacokat időnként levagjak. Megy a visitas folyik a ver aztan kimerik őket jóízűen elfogyasztjak a husevok ezeket. Majd jönnek az aranyos kis malackak felbatorodnak novekednek aztan kezdodik minden elölről.
meg aztán ahhoz sem vagyok hozzászokva, hogy egy nap 16,5 milliót hozzon valami (persze csak virtuálisan). Ezt még emésztenem kell. Viszont még a fák sem nőnek az égig. Szóval, sok a kérdőjel.
és ügye... az eredeti terv. Az nyomós érv. (de abban az is benne volt, hogy 2025-26-ig biztosan megtartom. Ez egyébként abból fakadt, hogy 2030-ig előre ki van fizetve minden frekvenciadíj, amik 100 millárdos tételek voltak)
nem adtam el még semmit belőle. Nehéz kérdés, mert sok egymással ellentétes érvem van. Viszont könnyű is a kérdés, mert semmi nem kényszerít, még akár évekig is tudnám tartani (ha nem jön semmi közbe). Az OTP-ből anno kiszálltam 19xx környékén, hogy majd visszaveszem alatta. De követem a híreket és a kereskedést.
Mtelekom