Engem az zavar ebben, hogy ez a meghirdetett célok szerint részvényesi juttatás. Ha ez igaz, akkor a Telekom nem kivételezhetne egyes részvényesi csoportokkal, itt viszont a kisrészvényesektől elvették a lehetőséget, hogy visszavásárlás átlagárán (1052-1062) ők is eladhassanak. És ez még csak nem is az Erste hibája - ők nyilván kihasználták a helyzetet - hanem a Telekomnak, mint megbízónak kellett volna olyan konstrukciót kitalálni és arra megbízást adni, ami garantálja minden részvényes számára az egyenlő hozzáférést.
-Jó napot!Private Banking friss: -MTelekom napi: A fő emelkedő trend még mindig él, továbbra sem látni eladási jelet. Az 1062 felett profitrealizálók jelentek meg újra, így kis korrekcióra kényszerítve a papírt. A vékony zöld trendvonalat érdemes követni, ami már az 1031-es szintnél húzódik, ennek a törése indíthatna el tartósabb korrekciós fázist. Mindaddig nyitott felfele, amíg a trendvonalat nem töri meg szignifikánsan. Ellenállások: 1062; 1094; 1125. Támaszok: 906; 875; 813; 750.
én csak azon csodálkozom, hogy miért kel ezen csodálkozni? "Ismerjük a Mtelekomot már" Nekem csak az a meglepő, hogy nem kell újra terveznem (eddig) a ta-t, pedig az ilyen fundás hatások, át szokták írni! Még mindig az a kérdés, hogy mi lesz utána (srv után)? A rés betöltve, de úgy néz ki, hogy az eddigi legnagyobb korrekció is meglesz az egész emelkedő trendet visszanézve és pont az srv alatt! hmm hmm
:) nem emiatt van. Amikor arra hivatkozva mondták le a részvényvisszavétel, mert a korábbi gyakorlat nem volt transzparens, akkor az gondoltuk, hogy ez a gyakorlat változni fog. Most transzparens lett? Ez vélhetően csalódást okoz sokakban. A kemény mag már ismeri a telekomot, így ebben semmi meglepő nincs. Gyakorlatilag minden másik cég a piacon szerzi be a visszavásárolni kívánt papírt. Az OTP március óta, gyakorlatilag minden nap veszi magát a piaci forgalom kb 10%-áig. A németek nem játszanak tisztességesen, ezt látjuk. Tegnap 1052.xxx -n vett nem nyilvánosan kb 10 millió darabot, miközben a piaci átlagár itt, látható, bárki számára lehetőséget adó forgalomban kb 2 Ft-al alacsonyabb lett. Hogy is van ez?
Mtelekom