Minden tiszteletem az elemzők szaktudása előtt, ugyanakkor megjegyzem nem mindig ők ( tudják) a tutit, sőt valamikor tudják de nem azt mondják. Nos talán a Magyar Telekomra vonatkozó rész igaz is lehet, ugyanakkor a MOL esetében, érthetetlen a szinte kiábrándító pesszimista jelzés. Nem mondom azt, hogy Magyarországon bővült volna jelentősen a kiskereskedelmi forgalom a forgalmazott üzemanyagok mennyiségégét tekintve, de nem ez a meghatározó szerintem.... ..
Nem elég, hogy a Mol egy újabb sarcot kapott a nyakába, elkeserítő lesz a második negyedvére vonatkozó eredménybeszámolója is - fogalmazott a Világgazdaság heti rendszerességgel megjelenő Arbitrázs című podcastsorozatának legfrissebb epizódjában Gaál Gellért, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető részvényelemzője. A Magyar Telekomtól ugyanakkor hatalmas meglepetésre számít a szakértő, mint fogalmazott: a gyorsjelentésben egy évtizede nem látott kedvező számok szerepelnek majd profitsoron
Lenyolcadolták a papírt annó!jól tévedek?utána volt hogy az ukrik szívóztak,el akarták zárni a gázt európa felé,jcsökkentettek is a mennyiségen sokszor,jött a tél,több tranzit díjat követeltek!Akkor is pattanásig feszült volt a helyzet,mentek az orosz MIG-ek,hajszálon múlt nem szórták meg őket!Akkor kellett volna lerendezni a kérdést,mert utána kezdték őket sunyiban felfegyverezni!Itt is látszik a színvonal,velünk akartak kiszúrni(európai polgárokkal)akkor is,Európa meg tömi őket pénzzel,fegyverrel azóta is!Nó komment!
Van igazságod amit írsz, de egy hiteles piacon -- most itt erről van szó-- célszerű ( hitelesnek tekinthető, első kézből való, stb.)... Talán most még -- frissen kijött rendeletről beszélünk-- nincsenek végleges adatok, stb. erre vonatkozóan. Igaz lehet amit írsz, a jelentés miatt fontos hogy mit mondanak, pláne egy ilyen ingerszegény környezetben ( a MOL körül sokmindent történt a közelmúltban is, stb), csak hiteles és komolyan vehető infó hangozhat el, ...
Ha komolyan érinti a MOL eredményességét, meg is fogják azt tenni. Persze a MOL esetében most média csend van a jövő pénteki jelentés miatt. Ez azonban kivétel lehetne, ha valóban komoly hatása lenne!
Köszönöm. Persze ilyenkor az elemzők, és az elemzőcégek-- hasonlóan más jogszabály változás esetén is-- szoktak közzétenni kommentárokat,megjegyzéseket, elemzéseket hogy egy adott céget ez hogyan érinthet. Persze -- nem gyakorlat nálunk, de nem is ritka -- a cég managementje is tehet közleményt, amely hivatalos is és első kézből való infó. Hasonló esetben -- nem mindig közleményben-- a MOL vezetése is megnyilvánult pl. az ársapkák vonatkozásában nem is egy alkalommal... Tehát egy olyan fajsúlyú cégnél mint a MOL , szerintem jó lenne egy ilyen közlemény...
Szerintem ez nem fogja negatívan érinteni a MOL-t. Én nem arra alapoznék, amit a portfólió bedobál, meglovagolva a korrekciós hangulatot. Biztos jön majd ehhez szakértői vélemény, kicsit később, hogy meghagyják a lehetőséget anélkül, a bizonytalanságban döntéseket hozzanak páran. Szerintem érdemesebb arra figyelni, hogy a BUX valószínűleg megkezdte a több hónapos emelkedő szakasz korrekcióját, vele együtt az OTP is. MOL az osztalékvágás miatt néhány nappal korábban kezdett korrekcióba, ezért vélhetően már közelebb van a korrekciója végéhez.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.