Megfigyelésem szerint az égvilágon semmit sem jelent, hányan vannak a könyvben. Az árfolyam úgyis oda megy, ahová a piac akarja/elvárja. Csak tudnám, mit akar a piac...
20400-20500 között nagyon nagy tételek vannak az eladási oldalon.
Ez nem nagyon tetszik.
Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.
A nap eleji emelkedés az megjósolható volt, de mi lesz a folytatás?
ez egynek jó volt. nekem nem volt kedvem a 22k-s beker árú molt kiszórni.
Ahogy látom: olaj az idén $30-ig le, MOL úgy 28-29k-ig fel. Ne kérdezd miért, megérzés csak.
Buddha, szívesen ír szerintem itt mindenki a papírral kapcsolatban.
Nagy vonalakban: nem árt óvatosnak lenni. A legfőbb tényező szerintem továbbra is az olajár. Ha 50-55 között stabilizálódik (nem a brent, hanem a light crude), akkor nem fogunk lemenni az elemzők által várt 18.000-re, de még 20 alá sem.
A kérdés, hogy stabilizálódik-e. Szerintem igen, de csökkenés még elképzelhető. De előbb egy rally-t várok 20050-ről 22000-re, mint az tegnap írtam.
Buddha. Az elemzők szerint a rövid távú kritikus pont a 400-450 legyőzése. Mondjuk ez most engem nem érdekel.
Ennél ugyanis fontosabb a környezet és a hírek. Ha nem gyengül ma az olaj (és esetleg erősödik is, ez kb. 54 feletti brent), akkor a ruszkik és az amik sem gyengülnek (olajtársaságokról beszélek), így nincs olyan indok ami miatt aggódni kellene. Ha nem történik semmi extra, akkor az ami olajosok nem gyengülnek, aminek hatására 20600 körül zárhatunk. Holnap pedig megcélozhatjuk a 21k-t. Ez egy optimista forgatókönyv persze...
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.