Másrészről pedig a biztosan az állampapírpiacon megszerezhető kamat változásától (ami lényegében a jegybanki alapkamattól függ) és ebből következően, hogy mennyi idő van még hátra az évből.
Helyesen:
Másrészről pedig az állampapírpiacon megszerezhető BIZTOS kamat, HOZAM változásától (ami lényegében a jegybanki alapkamattól függ) és ebből következően, hogy mennyi idő van még hátra az évből.
Túlzott következtetéseket én nem vonnék le egy-egy részvény árfolyammozgására vonatkozóan a hati mozgásából.
A határidős Bux index értéke nyugodtan élhet önálló életet így év elején egy 400-500, de még akár nagyobb sávban is anélkül, hogy az azonnali bux értéke érdemben változna.
Nagyon leegyszerűsítve pl a kezdőnapon 1000 pont a 2 index közötti különbség. Bux: 22000 pont, hati bux:23000 pont
Másnap kijön egy negatív adat erre a bux mondjuk esik 100 pntot (lesz: 21900) a hati meg 300-at (lesz: 22700), mert ott jobban „bepánikolnak” például. Ekkor már csak 800 pont lesz kettejük különbsége, kamattartalma.
Harmadnap meg pl meglódul a piac valamilyen pozitív eseményre vagy egy jó gyorjelentésre, bármire, ami felülírja az előző napi negatívumot, akkor meg a Promt Bux emelkedik 200 pontot (lesz: 22100) a hati Bux értéke meg akár 500-at (lesz: 23200). És ennek eredményeként máris 1100 pont lesz a kamattatralom, a két index közötti különbség pontban kifejezett értéke. Az azonnali Bux mozgott egy 200 pontos intervallumban, a hati Bux meg egy 500 pontosban.
Tehát 1000 pontos kamattatralomtól indultunk, majd lett egy 800 pontés és végül elértünk egy 1100 pontos kamattatralomhoz anélkül, hogy az azonnali Bux indexünk értéke érdemben változott volna. A hati bux meg eközben szépen mocorgott egy nagyobb intervallumba saját maga.
Nyilván ennyire csak nagyon ritkán hektikus, mint ez a példa, de pl 1 vagy másfél hét alatt simán lejátszhatnak hasonló forgatókönyveket.
Hogy mekkora a kamatkülönbség az részben attól is függ, hogy a határidős szereplők mennyire látják pozitívan, vagy negatívan a jövőt, ettől függően nő vagy csökken az azonnali Bux és a hati Bux közötti különbség. Másrészről pedig a biztosan az állampapírpiacon megszerezhető kamat változásától (ami lényegében a jegybanki alapkamattól függ) és ebből következően, hogy mennyi idő van még hátra az évből. Ahogy közeledik az év vége úgy csökken a kamatkülönbözet, a két indexérték végül összeér.
Tehát visszatérve a kérdésedre érdemes figyelni a határidős Bux index mozgását, mert sokszor előbb lereagálnak egy negatív vagy pozitív történést, ami a világ más pontján történik, mint az azonnali piac. Ekkor nagy a valószínűsége, de nem biztos!, hogy az azonnali piacon is lekövetik a részvények ezt az eseményt. Ha mégis lekövetik, az a jellemző, hogy megmutatkoznak az aktuális különbségek, tehát az reagál jobban amit eddig is jobban „preferáltak” a befektetők, ami meg a „háttérben volt” az meg alig mozdul mondjuk a feltételezett pozitív eseményre.
De mint mondtam, lehet, hogy csak a saját kis önálló életét éli a Határidős index, vagy rosszul ítélik meg az ottani szereplők a helyzetet – vigyázat sokszor előfordul!!! – és az azonnali piac nemhogy nem mozdul abba az irányba, mint a határidős piac, hanem pont szembe megy vele!! Tehát senki ne vegye biztosra, csak a határidős mozgás alapján egy-egy részvény, vagy a promt (azonnali) Bux index irányát, mindig tudni kell, hogy mi váltotta ki az aktuális irányt, mozgást, és akkor arra már lehet alapozni.
Miért gondolod, hogy holnap valami köze lesz a papírnak a19 800-hoz?
Szerintem ez most megnézi a 21K-t.
Az olaj csak megy fel.
A hideg csak jön.
Egyenlőre az USA indexek zöldek mint a fű.
Én inkább azon izgulok, hogy ne rántsák túl magasra nyitóban. Mert ez esetben tényleg kicsit vissza adhat a zsírjából.
Ugye koi a szentiment meg a szentimentalizmus a lényeg:-)))))))
Törölt felhasználó2007. 01. 23. 16:42
Akkor nem bántam meg, hogy ma 20050 en vettem egy adagot. Azt viszont igen, hogy nem vettem többet. Épp venni akartam, és akkor jött a Mary probléma. Úgy értettem, hogy akkor most nem érdemes még venn...mert vissza fog esni az ár. Nem jól értettem?
Persze lehet, hogy félreértettem.
Pedig már a beálltam 20110-re.
Na mindegy majd máskor.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.