Irán és Venezuela szövetkeztek a magasabb olajárak érdekében. Irán nagyon komolyan paktál a dél-amerikai államokkal, borsot törve az USA orra alá.
Én kiszálltam a MOL-ból, pedig látok reményt egy nagyobb felhúzásban, csak kérdés hogy mikor, és kérdés, hogy nem zuhan-e be az ára előtte... Inkább más részvénybe fektetek, ami nem szarakszik 1 éve mínuszban.
Igen,Erste netbróker,IEB ebroker és álltalában viszi az ie.bár én az erstést a mozillával nem tudom használni,a maxton az tudja.
A díjak ezeknél:0,4 Ieb,0,45 erste
Tudtok-e 0,4% megbízási díjas, vagy annál alacsonyabb (telefonos) kereskedési lehetőséget?
az internetessel az a bajom, hogy programot kell installálni hozzá, azt pedig a munkahelyen nem engedik meg biztonsági követelmények miatt.
Internetes megbízási díjakat láttam 0,3%-ra, a többi helyen meg 1%-ra, amit viszont sokallok.
Köszönettel: teknoc
Mint írtam, én is kitörést jósolok az elkövetkezendő hetekben, 2 * 5-6%-os rally-ra saccolok.
Egyik előfeltétele ennek szerintem, hogy a következő 1-2 hétben ne menjen az olaj 50$ alá. Erre van esély. A hét közepén egy erős korrekciót láthattunk felfelé, melyet a pokoli készletadatok zúztak agyon. (jogosan) Viszont pénteken nulla hír hatására (nemcsak én nem hallottam híreket, egyszerűen nem volt hír az elemzők szerint) rég nem látott erősödés történt az olajár tekintetében. Ennek bizonyára oka van.
Az OPEC-ben pár tag már ideges az alacsony árak miatt. (Nigéria, Venezuela). A szaúdiak még nem, viszont természetesen ők is a magasabb árfolyamban érdekeltek (55-65$), de ők még nem szeretnének beavatkozni. De ha kell (ez tartósan 50$ alatti árat jelent), nem lesz rest megtenni az OPEC egy újabb csökkentést eszközölni.
Jópár elemző 40-45$-os árat jósol az elkövetkezendő időszakra. Jónéhányan 50-55 közötti stabilizálódással számolnak. Néhányan erős növekedést vélnek. Nincs konszenzus. Abban viszont van, hogy a mostani csökkenést a gyenge USA időjárás hozta.
De hogy az olajár mennyire befolyásolja ténylegesen Mollykát... azt csak sejteni lehet!
Összegezve:
Gyors rallyt várok 22000-22500-ig. Utána mindenképpen egy korrekció. Hogy azután mennyire tud erősödni a papír, az már rengeteg, előre nem látható tényezőtől függ...
Sziasztok.Ebben a MOL szöszölésben egyetlen jó dolog,hogy mostanában 20 ezer alatt tudok tankolni.
Persze nem bánnám ha fölötte kéne!
Szerintem kifog lőni hamarosan.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.