topik nevet és jelszó emlékeztetőt kitöröltem......így csak a Steve52 marad.... csak szerettem volna ezt is rendbe tenni......azt nem tudom, hogy a fórumból hogy lehet kitörölni a topik nevet.... valaki tudja?
Van valami a MOL-ban amiről nem tudunk. Az egyik lehet, amit azért sejtek/sejtünk, hogy brutál kiszálló van 2420-as szinten/környékén. De lehet más is. Igazából ha távolabbról nézzük, a többi nagy papírban sem volt ma erő. Lehet a csúcs közeli forint. Meg kell kérdezni egy brokit. 200-300e db eladó mindig lesz, főleg ha ilyen kispapír rali van. Átszállók, stb. Amúgy nagyon gyakran a kispapír rali a piac csúcsát jelzi előre. Itt talán az a különbség, hogy csak azok mentek, amikből hír jött ki, és most így nyár után sok a hír. Szóval tartás, és ha láttok egy nagy átkötést emelkedő árral utána, lehet venni, amennyi a csövön kifér.
erre a kérdésre neked kell megadni a választ....nem kívánunk mutogatni másokra.....ha úgy tetszik lezártuk a múltat. Sok sikert kívánok neked is a befektetéseidhez!
Törölt felhasználó2021. 09. 02. 17:16
záró: 100k 2410,- utána még vettek 17,5k db. záróban majd annyi forgalom,mint egész nap! ???????
Igen, ezt én is így látom, Ma bőven lenyomhatták volna annyira nem volt forgalom....2,4k-t nagyjából védték...vannak gondolataim,de le sem írom.......majd látjuk mi lesz...
Azért az gyanús, hogy esik, de kis forgalom mellett, és %-osan sem jelentős. Emelkedésben a forgalom erősebb volt, a mérték is nagyobb volt. Nem tudom mire megy ki ez a játék, de látszik, hogy azt sem engedik, hogy komolyabban essen.
Arra, amit az árfolyam művel, nem tudok magyarázatot. Abban azonban biztos vagyok, hogy a MOL pénzgyár és nagy valószínűség szerint jövőre is az marad. Alapítvány miatt arra számítok, hogy osztalék mértéke, jelentősége nőni fog. Erre komoly biztosíték a várható magas eredmény, az adományozás okán várható adókedvezmény, és maga az alapítvány mögött megbúvó érdek. Számomra ez nem jelent rosszat, eleve hosszabb 1-5 éves távra terveztem a befektetést. De lehet, amit most látunk az a befektetöi kör átrendeződése. Ez eltarthat egy ideig. Az árfolyam pedig rendeződni fog, csak idő kérdése. Türelem azonban kell, nem is kevés.
Szerintem egyetlen részvény -pláne nem egy blue - sem elemezhető önmaga átlagához képest extrém alacsony forgalomnál. Forgalom nélkül a rövid távú tf-ek nagyon pontatlanná válnak, csak napos, hetes mutatja az irányt. Jelentősége sincs ennyire nulla forgalomnál, hogy merre csordogál. Olyan, mint egy szélcsendben magára hagyott vitorlás: mozog néha aprókat, de nem áll irányba, főképpen nem halad semerre. Az ilyen napoknak semmi jelentőségük.
Vagy eldől napokon belül vagy szembe kell nézni egy olyan lehetőséggel, hogy nem elemezhető többé a Mol a klasszikus módszerekkel és teljesen át kell értékelni a várakozásokat. Ettől még nem lesz feltétlen rosszabb, csak más.
A trendvonal törését én annak tekintem. Felfelé a 2424 áttörése kisebb jelentőségű, inkább az lenne fontos, hogy eltávolodjon az árf. a trendvonaltól, betöltse az oszti rést, lehetőleg az oszti fizetés előtti csúcs fölé menjen az árfolyam! Szerintem felfelé fogja tolni az árfolyamot a trendvonal.
MOL tulajok normálisan