Ja még valami. Értem én, most a kormány sarca miatt nincs az egekben a MOL árazása. Azt viszont nem értem, hogy 2007-óta, amikor 3.700 fölött ATH-ra futott, mindig volt valami, ami miatt nem tudta tartósan egyáltalán megközelíteni ezt az árfolyamot? 16 év, azért az nem kevés. Volt feljebb az olaj ára, volt kedvező világgazdasági környezet, volt EU pénzbőség, volt más kormányon, és a többi… Az OTP-ről meg annyit, hogy egyáltalán nem érdekel, mit miért tesz vagy nem tesz ez a kormány vele, vélhetően Csányi jól egyengeti az útját. Pénzt keresni abban tudok, aminek az árfolyama emelkedik. Arra kaptam fel a fejem leginkább, hogy a MOL itt az egyetlen bullos részvény. A MOL egy osztalék papír, azok meg ugye nem arról híresek, hogy az egekbe raliznak és a BÉT többi papírjának jó részével szemben hol esik, hol oldalaz. Ha már osztalék részvény, mi van a Telekommal? 300 alól lehetett venni egy éve és szép osztalékot fizet, hol is van most 440-en? Szóval nem igazából értem ezt a favorizálást a MOL esetében. Jó cég, annyit tud, amennyit látunk jelenleg, majd ha békén hagyják, lehet feljebb is jóval - de volt rá ideje, hogy produkáljon, eddig is.
Annyiban van realitás érzéke a kormánynak, hogy az OTP viszonylag egyszerűen tehetné át a székhelyét egy szomszédos országba, ezért ott nem lehet bármeddig feszíteni a húrt.
Szerintem ez nem kérdés, tőzsdén nem létezik olyan, hogy szolidaritás. Ha valaki befektetésen gondolkozik akkor inkább azért tegye, mert ahogy semmi sem tart örökké, úgy az elvonásoknak is vége lesz egyszer, közben pedig a vállalat pénztermelő képessége sokat javult.
Értem, teljesen igaz. Sajnos ez a helyzet, a magyar kormánynak nincs realitás érzéke, sőt semmihez nincs érzéke a lopáson kívül. A kérdés csak annyi: szolidaritást kell vállalni a kormány által sarcolt rosszabbul teljesítő cégekkel és venni a papírjaikat, vagy azt nézni hol kereshetek pénzt. Itt farkasok vannak, akkor meg én nem leszek balek. Vagy bárány.
Tisztazzuk: A MOL azert nem teljesit sokkal jobban, mondjuk sokkal jobban mint OTP, mert a magyar kormany elkepeszto terheket rak ra. De nezzuk csak meg, hogy teljesitenek az olajos cegek, ha a magyar kormany nincs benne a kepben? . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230818v04xyqri7.jpeg . http://keptarhely.eu/view.php?file=20230818v01x7z4qh.jpeg . Eleg vilagos, a ket abra, nem? Az Olajosokhoz kepest sehol nincs sem piaci atlag (mint SPY), es sehol nincsenek a bankok se. HA a magyar kormanynak realitas erzeke volna, akkor legalabb egyenletesen osztanaa el a terheket, legalabbis a tozsdei cegek kozott. Dehat nincsen. Ezert van, hogy egyedul itt fordul elo, hogy OTP bank ment fel, jobban mint MOL.
Az egyetlen bullos pozíció lehet a BÉT-en? Nem tudom. Valahogy nem ez tükröződik a charton és a többi részvény chartján. A junk (és nem junk) részvényeken meg lehetett keresni, ezeken a profitokon lehet átvészelni a következő évet, (ha lesz/kell bármit átvészelni) nem egy bukdácsoló, folyton oldalazó papírban. Lehet ott is, csak minek.
Igen, szerintem se kéne végletekben gondolkodni. Írtam is korábban azt kérdezve, hogy funda alapon miért esik, ha ezek már be lettek árazva. Egyébként azóta még 100 HUF-al jött lejjebb az ára. Véleményem szerint most, ahogyan tépik a kicsiket az sem normális.
MOL tulajok normálisan