“A MOL Nyrt. („MOL”) ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket az alábbiakról:Az Igazgatóság azt a javaslatot tette az éves rendes közgyűlés részére, hogy a MOL összesen 279.751.665.550 forint osztalékot fizessen ki. Az Igazgatóság figyelembe vette a 2022-es eredményt, az erős mérleget, a jövőbeli befektetési terveket és a piaci környezet esetleges változásaiból adódó bizonytalanságot, különös tekintettel a közelmúltban lezajlott eseményekre. Ennek megfelelően az Igazgatóság javasolja, hogy az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke a tavalyi 100 forintról mintegy 150 forintra növekedjen. Ezen túlmenően az Igazgatóság további, mintegy 200 Ft körüli rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Az alap- és rendkívüli osztalék javaslat összesen körülbelül 350 forint részvényenkénti osztalékot jelent.A pontos részvényenkénti osztalék meghatározása a fordulónapot megelőzően forgalomban lévő részvénydarabszám alapján történik a saját részvény állomány figyelembevételével.”
Én már régébben is írtam. Alapítványoknak elég a 150-200 ft oszti. A 400-500 ft-ot bár képes lenne kifizetni, nem fogja. Én arra számítok, hogy 150-200 ft oszti, + reptér. Az időzítés is tökéletes. 04.06.-án piaczárás után ezt bejelentik, következő kereskedési nap 11-e. Addig lesz idő barátkozni a 2000 ft-os árfolyammal, és csendben öngyilkosnak lenni. :D
ezen topikban a Molt nem szutykozzuk le.......figyelmeztetés. ha , mindenképpen dühös vagy eme stílust a másik fórumon használd, de ott sem javasolnám.... megértésed köszönöm
Most már tényleg jöhetne egy jó osztalék hír, ami még dob az árfolyamon! Nem kellene bevárni, hogy Kína nekimenjen Taiwan-nak, vagy bejelentsék a reptér vásárlást. Utóbbitól tartok kicsit, hogy valahogy mégis bekavar az osztalék elvárásba, sajnos láttunk mostanában extrém dolgokat.
Szia. Én csak abban reménykedem hogy a MOL mint cég nem érintett ebben a témában. Soha nem fog megtérülni ez a felvásárlás!!! Irdatlan összeg különben ahogyan írod. A MOL már kapott elég "ütést". Koncentráljon a fontos projektekre. Van elég most hála az égnek: Szlovén kutak, Lengyel kutak, Hulladék, kapacitások bővítése, orosz olaj alternatíva . INA pénz beszedése..:) stb,stb
Törölt felhasználó2023. 04. 04. 10:43
Nagy Márton szerint a reptér eladása mind két fél érdeke......elképesztő mit össze hazudnak.....nagy ugrás előtt az idegenforgalom ezért csak horribilis áron szerezheti meg Orbán és kormánya a repteret....
nehéz kérdés..... tavaly a részvény javadalmazási érték 3k felett volt ami szintén támogatta a 3170-ig menetelő árfolyamot.... 2023-ban ez az érték 2950 viszont magasabb osztalék mértéket várunk....350-500 között....400 vagy feletti osztalék esetén kényelmesen megyünk 3k fölé.....
MOL tulajok normálisan