Szia....emlékszel, írtam, hogy megvárjuk az osztalék mérték bejelentést....igaz arra nem számítottam, hogy ennyire elhúzzák..... taktikailag is jobb, ha addig türelmesen várunk...400 vagy feletti osztalék sok mindenre gyógyír lehet a befektetőknek.....
Nem akkugyáras mintára, és 50-70 fő bekiabálóra gondoltam. :-Đ Elvileg az alábbiak mentén van erre lehetőség (közgy.meghívóból idézet): . "A közgyűlés lebonyolításával kapcsolatos információk: A közgyűlésen a részvényesek, a részvényesek meghatalmazott képviselői, valamint a részvételre feljogosított
személyek vesznek részt. A közgyűlésről folyamatos hang- és képfelvételek készülnek, továbbá fenntartjuk a
jogot a közgyűlés interneten való közvetítésére. A Társaság úgy tekinti, hogy a megjelentek jelenlétükkel
hozzájárulnak a hang- és képfelvételek készítéséhez. Azon részvényesek, illetve a részvényesek
meghatalmazott képviselői, akik a róluk történő képi felvétel készítéséhez nem járulnak hozzá, a közgyűlés
helyszínének erre kijelölt részén tartózkodhatnak. A közgyűlés napirendjére tűzött kérdésekben hozzászólni
csak a részvényes vagy a részvényes képviselője jogosult azt követően, hogy részére a szót a közgyűlés levezető
elnöke („elnök”) megadta. Érvényesen felszólalni csak mikrofonhasználattal lehet, csak a mikrofonba mondott
szöveg kerül jegyzőkönyvezésre. Felkérjük a hozzászólni kívánókat, hogy nevüket, illetve az általuk képviselt
részvényes nevét is, és szavazógépük számát is minden egyes felszólalás előtt jelentsék be. Indokolt esetben
az egyes napirendi pontokhoz kapcsolódó felszólalások időtartamát az elnök részvényesenként és
felszólalásonként maximum 3 percre korlátozza. A hozzászólások kapcsán csak a napirendi ponthoz tartozó
kérdések hangozhatnak el. A részvényesek az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság, a könyvvizsgáló részére
jogszerűen feltett kérdéseikre azok elhangzása után - a jogszabályi keretek között - választ kapnak az elnöktől
vagy az általa kijelölt személytől a közgyűlésen vagy a kérdés bonyolultságától függően, ésszerű határidőn belül
írásban, mely válasz a Társaság honlapján közzétételre kerül."
Szerintem meg van lehetőség meghatalmazni egyvalakit közülünk, én hajlok is a megoldásra...ne úgy képzeld el, hogy majd spontán lehet kérdezni... :) Ezeknek az "úriembereknek" bántó lenne, ha rájuk szólnának "lopás" közben vagy akkugyár-közmeghallgatáshoz hasonló tumultuózus jelenetek lennének bekiabálással...még kénytelenek lennének módosítani az alapszabályt!
A cég vezetése és a kapcsolattartók láthatóan magasról tesznek a kisrészvényesek igényeire és véleményére. Transzparencia egyre inkább gyengül, a korábbi szokásos gyakorlatokra sem lehet már hagyatkozni (várakozás előrejelzés, spread, oszti közzététele stb.). Szerintem csak azt lehet csinálni, hogy aki tud, annak el kell mennie a közgyűlésre, és ott kell feltenni a kérdéseket a nyilvánosság előtt.
"Mi", de azok "ők" a fülkések! Visszakanyarodva a részvényre, Steve-et elég hamar leépítette a "befektetői kapcsolattartó" vagy tervez még ellenállást? Mert lépni kellene...legalább hangot adni az elégedetlenségünknek!
Maga a fogalmazás is egy szégyen!! "MI" https://telex.hu/kulfold/2023/04/03/orban-viktor-donald-trump-twitter-tamogatas Ez van ez kell az embereknek. Tapsolnak hozzá. Lényeg az olaj megy fel az infláció így maradhat tartós otthon. Keresek a PMÁP -on max ha ez nem tud emelkedni. Azért ritka hogy az olaj száguld +6,4% ez meg a mocsárban fetreng..:) A vezetés dettó megérdemelne pár keresetlen szót. Ha az osztalék nem lesz elég magas akkor utoljára tettem pénz magyar papírba. Vicc hogy minden olajos 4-5 % megy. Sok nyerőt ha ezt ki szabad jelenteni még a magyar OV BET-en.
Valami itt valóban bűzlik, de az csak a kolostor malacunk szaga... sajnos elég jól belepiszkított itt mindenbe, folyamatosan oda sz@rik ahonnan eszik, undorító egy állat az már biztos :( Ezért is tartunk itt és távolodtunk el minden nemzetközi olajos trendtől :( Teljes kiszámíthatatlanság, politikai kizsákmányolás, szabadrablás jellemzi jelenleg a MOL-t :( Persze mi még mindig bízunk benne és a magas osztalékban....
MOL tulajok normálisan