Én csak azt nem értem, hogy 3 évnyi válság után, és több évnyi válság előtt állva, miért nincs még mindig megadóztatva az építőipari cégek, kaszinók, szerencsejáték extra profitja? (De, értem.)
Igen, teljesen igazad van, de azt gondolom, hogy részben megérdemlik a tanárok. Nem dumálni kelll, abba kell hagyni a tanítást, amíg nem tendezik a bérüket. Az vicc, hogy alig pár tanár sztrájkol, így nehéz eredményt rlérni. Hidd el, ha minden iskola bezárna, akkor egy-két napon belül lenne pénz.
Nagyjából erre céloztam. Rettentően sajnálom, szerintem mindenkinek ideje elgondolkoznia azon, hogy érdemes-e a hazai piacon bármibe fektetni. Én a közeljövőben elkezdem a pakkom leépítését.
De szép volt ez a hét... Egyébként melyik a rosszabb? Ársapka vagy a megemelt profitadó/extraadó? Azért megnézném hogyan hat az éves profitra és mondjuk az osztalékra a mostani bejelentés.
Ezt hogy érted? Nem a Brent - Ural különbségének a 95%-át veszik el?
Törölt felhasználó2022. 12. 07. 22:56
Csak hát ugye a rezsivédelmi alapra sem lenne szükség, ha nem állították volna le a panelprogramot. Ha az elmúlt évtizedekben le lettek volna szigetelve a magyar lakások, most nem lennének bajban a gázzal fűtők, és nem kellene a közösből fizetni a távfűtés óriási veszteségét sem. De ezt nem azok zsebe bánja, akik inkább stadionokat építettek.
Feltételezem, hogy a Slovnaft és INA profitját nem érintheti a 95%-os orbáni sarc , azaz exrta profit adója, mert a leánycégek nem Mo-on adóznak. A Rijekai és a Sisaki finomítóba nem tudom, hogy mennyi a brent és mennyi az ural aránya.
Az van bennem is mint oldriderben. Mérhetetlen düh. Hogy ezt meg lehet tenni egy tollvonással. Legalább adná a tanároknak. Esküszöm még örülnék is neki. De ez hogy ezt is ellopja? Mert nincs már uniós pénz. Ez mindenen túlmegy most már. Nem csak az hogy velem, velünk ki*basz. Az egy dolog. De hogy maguknak emelik a fizetést, közben a tanároknak nem adnak egy kanyit se, nagy kedélyesen kiállnak és azt mondják hogy majd ha lesz uniós pénz akkor kapnak belőle. Akkor maguknak miért nem akkor emelnek fizetést?? Üres a kassza és legálisan egy tollvonással ellopnak cégektől profitot, mert megtehetik. Dühös vagyok és egyben mérhetetlenül szomorú hogy idáig jutottunk.
MOL tulajok normálisan