gyalázat, hogy Hernádi csendben van, pedig tudta, hogy mi lesz
Törölt felhasználó2022. 12. 08. 08:56
Engem végleg elüldöztek a BÉT-ről és még tovább is megyek. Semmi nem érdekel ami magyar, ezt meg lehet köszönni a nagy nemzeti kormányunknak, szégyenlem, hogy magyar vagyok.
Törölt felhasználó2022. 12. 08. 08:55
vérengzés lesz az elején....pár napos távon 2300-ig le fog menni....,de a fájóbb kérdés az, miért tartsam meg? mitől változna a megítélés?
Szia megpróbálják a papírokat kicsavarni a kezekből. Nyugodt gondolkodás kell tiszta fej! Ne indulatból kereskedjen senki szerintem. Sok nyerőt mindenkinek
értékelem a törekvésedet..... sajnos árnyalja a képet politikai hatalom folyamatos beavatkozása a piaci, tőkepiaci folyamatokba, nincs kiszámíthatóság, nincs bizalom a befektetők körében.....a bét forgalma 2010 óta felére esett.... mondhatnám a hatalom tudatosan rombolja a tőzsde rendszerét kimondva is, hiszen a munkában hisz Orbán és nem a tőzsde profitjában......kellene nekik a sok alkalmazott is gyáraikba....
Ebben a pillanatban a MOL érdeke nulla spread ÉS minél magasabb világpiaci olajár. Csak ugye a különadó feltételrendszere az nem egy kőbe vésett dolog, ha a profit majd máson keletkezik, akkor a doktorminiszterelnök úr majd arra a másra vet ki extraprofit adót.
"Világbank égisze alatt működő nemzetközi befektetés védelmi BÍRÓSÁG ICSID" . Én is erről írtam. Ez nem bíróság, nem hozhat ítéletet. Az UNCITRAL is békéltető testület.
A sokkoló hírek utáni pánikreakció közepette elemezte már esetleg valaki a kialakult valós piaci helyzetet? Szerintem sokan örömmel vennék egy ezzel kapcsolatos érdemi beszélgetés elindulását. Az alábbi gondolatokat - laikusként - témafelvetésnek szánom: Tény, hogy az ársapka kivezetésének hírére egyből 2900 felett találta magát az árfolyam, de azzal együtt is jóval magasabb szintekre vártuk itt a fórumban. Az új adókulccsal 26$-os spread esetén 1,3$ marad a MOL-nál, ha nő a spread értelemszerűen nő a MOL-nál maradó különbözet is. Ha a 2020-as, 2021-es éveket vizsgáljuk, akkor ez nagyjából belesimul a háború előtti időszak értékeibe. (lásd. https://www.neste.com/investors/market-data/urals-brent-price-difference#3b82555d) Közben az EU számos más országában is különadóval sújtják a szektortársakat. (https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2022/11/megcsapolja-az-energiacegek-tobbletnyereseget-ausztria?fbclid=IwAR3Fkx9GLpH_QYo0lRRbr__J1430M1N9Rx_tCu0GHWzrSPu82GTxf1AIunY) Ezek alapján úgy gondolom, hogy a spread elvonásával is megmaradt a MOL versenyelőnye. (Azt is gondolom, hogy ha nem a Kormány szedi be ezt a különbözetet, beszedné az EU, mert elképesztő piaci előnyt jelentett a MOL számára. Szóval az intézkedés tragikus, de szerintem szükségszerűen bekövetkezett volna vagy így, vagy úgy.) Szerintem a jövő évi osztalék ettől függetlenül rekord összegű lesz. Tegnap már estünk 150 forintot. Én nagyon hálás lennék ha az elemző kollégák megosztanák helyzetértékelésüket, várakozásaikat.
MOL tulajok normálisan