Azt is mondhatom a végrehajtónak akár a hitelezőnek is jelentem az ügyet nem csak a bíróságnak ha ezt hagyja! Törölje azonnal a licitet vagy büntesse meg a 45 MFt os ajánlat tevőt ( ezt kértem elősször is ) hogy bukja az 500 e ft előlegjét és ne adja oda a második legjobb ajánlattevőnekDe ez a szabály a honlapon:
"Ha a nyertes licitáló érdekkörében felmerült okból nem történik meg a szerződéskötés, akkor a felszámoló a sorrendben következő másodikkal köti meg a szerződést, amennyiben csak egyetlen sorrendben következő második licitáló van, akinek az ajánlata érvényes, és összege nem alacsonyabb, mint a korábbi nyertes ajánlat licitlépcsővel – pályázat útján történő értékesítés esetén a korábbi nyertes ajánlatra az EÉR rendelet 22. § (4) bekezdés a)-e) pont szerint irányadó licitlépcső legmagasabb értékével – csökkentett összege"
Előző licitél 22 M FT ra tették 10:00 kor amikor kezdődött a licit és másik profillal lezárta 45 MFt on a licitet
Erre a honlapos szabályra hivatkozva töröltettem a felszámolóval muszály volt neki és jeleztem max 25 öt még talán adnék érte.
Számítottak rá, hogy védett licittel ( az max ár amig elmegy automatice a gép ) szóval hogy fogok próbálkozni
Sajnos elősször sak 24,4 MFt ra akartam tenni a védett licitet én is lettem az de tudták mert szóltam, hogy 25 ig megyek el max de azt ne m tudták, hogy később még többet is ( ahogy alakul a covid ) rátennék.
Igy védett licitet benyomtam elősször 20 MFt nyitó áron én voltam első rácseszték a 25 öt rögtön és utána 45 el zárták
Sajnos lehet én hagytam jóvá nekik a licitet ? mert sajnos nem 1 hanem 2 licitáló is van a 45 mft os alatt ahogy értelmezem a szabályt így már nekik szabályossá tettem?
Ez minden csak nem rendes licit még 2 hétig van fent az ingatlan de már nem lehet 25 és 45 mft közötti árat betenni mint második legjobb ajánlat.
Lehet reklamálnom kéne a felszámolónál? egyérletmű, hogy csalás és a felszámoló érdekköréről van szó tudták az áram mindent email el tudom bizonyítani a vádam és azt , hogy kértem többször, hogy a licit villany közmű nélkül értendő - mert a szomszéd nevén van az áram ezt se tették bele licit alatt kommentre sem váalszol a felszámoló levelekre sem telefot nem veszi fel. Azt hiszi feladtam nem kéne ? hogy kell értelmezni a fenti szabályt vagy már ugyis mindegy? Nagyon felháborít, hogy ilyen világban élünk nem gondoltam volna újra meg merik ezt a lezárom a licitet egy magas összeget csinálni -!
Lakás/Ingatlan árak topik
Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.
Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.
Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)
Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:
soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,
bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,
elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,
szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,
az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.
Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.
link