Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 szerda, 22:06
Előzmény: #231779  Xis24
Elmehetnél ingatlanosnak, vonzod a vevőket.
Xis24 szerda, 22:02
Előzmény: #231778  Xis24
Érdekes ez a pakolás. Látják a mozgást és rárepülnek az emberre. Mivel jól elnyammogtam a cuccolással festéssel stb megtaláltak végül a vevőjelőltek is, akik licitálgattak. Ha költöztettem volna teljesen más univerzumban lennék. Lehet még várnám a tavaszi PMÁP rohamot. 😃
Xis24 szerda, 21:33
Előzmény: #231776  FR73
Igen. Én sokáig jártam egy vicc autóval. Azt utolsó időszakban már én is csak nevettem rajta.  Költözéskor  két autó volt. A viccautót pakoltam telibe. Kérdezte, az egyik lakó hogy látja, hogy költözünk hol találtunk albérletet? Mondom messze. Mekkorában laktunk? Mondom nagyban. Nem tudom, hogy kiadó a lakás vagy sem mert ők is szeretnének egy nagy lakást bérelni. Venni ilyen árak mellett nem megy. Megadom a számát? Megcsipogtattam a Suvot ami ugyan nem volt már új hanem 1 éves. Mondom adok egy telefonszámot beszéljünk róla pár hét múlva addig eldöntöm kiadom vagy sem. Mondja bocs bocs őő na. Mondom semmi gond.😃
Second Wave szerda, 21:22
Előzmény: #5670  Boby
Nocsak. Nem is tudtam, hogy Nyilasi mester hasitasizik.
Érdemes lesz figyelni az ingatlanalapokra (nem mintha benne lenne az ember, csak, hogy ráérzett-e Ny.A.)
"A második ténymegállapítás a grafikonról, hogy a lakbérek reálértéken semennyit sem emelkedtek. Sőt, a 10%-os Nyilasi féle inflációs mutatóval számolva a lakbérek valódi reálértéken, azaz cserearányokat tekintve, valójában jelentősen csökkentek. És ez a valóságban pontosan így történt: mialatt a bérlőim fizetése 100%-kal emelkedett, a lakbért csak 30-50%-kal tudtam emelni. És ezalatt a lakás ára is 100%-kal emelkedett, és a boltokban is duplázódtak az árak. Noch dazu, a legmeghökkentőbb tapasztalatom, hogy a nagyjából 100m2-es gellérthegyi lakások piacképes bérleti díja mióta létezik euró, azaz 25 éve nominálisan is ugyanannyi: 1000 euró. Nulla bérleti díj emelkedés euróban 25 év alatt."
FR73 szerda, 20:37
Előzmény: #231775  AnlegerFerenc
Van egy trezor ingatlanunk. A szomszéd egy fiatal albérlő, 12 éves fehér bmw ( bár lehet nem bírta már, és eladta), rám mindig úgy nézett mint egy szerencsétlen csóróra, aztán pár éve mi autót cseréltünk (13 éves helyett újra) na onnantól kezdve szalutál. A külsőség számít, az, hogy van ingatlanod, az neki nem érték, hiszen ő is ott lakik. Na de az autó az már mutatja a helyed a táplálékláncban. Vicces, de így van.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc szerda, 20:30
Előzmény: #231773  FR73
Jogos :)
Bár az 585-ös nyaklánc azért nem a legjobb befektetés, de kétségtelenül jobb, mint egy 20 éves autó. Mára ezek a szegénység szimbólumai lettek...
bronz szerda, 20:21
Előzmény: #231770  HPPapa
Az is hülye lesz, aki ezt felveszi.
4 milla, de röghöz kötné őket ezért a pedofilpárt, miközben a rothadó Nyugaton ezt a pénzt megkereshetnék néhány hónap alatt.
FR73 szerda, 20:07
Előzmény: #231772  AnlegerFerenc
Nono, a nyaklánc még bejöhet.
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc szerda, 20:04
Hát igen, a célközönség nagy része valószínűleg 20 éves német prémiumautót, iPhone-t, nyakláncot fog vásárolni az ölébe hullott pénzből...
FR73 szerda, 19:59
Vegyék csak meg a 10+ éves vágyott bömöst. Utána x év röghözkötés, stb. 
Pörög a gazdaság, lesz munkaerő, boldog bmw-sek járnak majd dolgozni, win-win.
HPPapa szerda, 19:43
Előzmény: #231768  tihamer
Kíváncsi leszek a 17-25 évesek hány %-a bánik felelősségteljesen a hirtelen ölébe hullott 4 millával. Borítékolható, hogy ennek nagy része rövidtávú fogyasztásban fog kikötni.
tihamer
tihamer szerda, 19:16
Előzmény: #231768  tihamer
"A program a fiatalok pályakezdése mellett a családalapítást és a gyermekvállalást is nagymértékben segíti. A hitelfelvevő nők esetében
  • az első gyermek születése után a törlesztés 2 évre felfüggesztésre kerül, a
  • második gyermek után újabb 2 év moratórium lép életbe és a tartozás fele elengedésre kerül, míg
  • a harmadik gyermek érkezése esetén a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül.
tihamer
tihamer szerda, 19:14
https://infostart.hu/gazdasag/2024/11/13/itt-vannak-a-munkashitel-leendo-szabalyai
Vajon önrészre elfogadják a bankok lakás vásárlás esetén?
Andy01 szerda, 15:52
Előzmény: #231752  N0MAD
Volt mar pelda a leanyagi orokosodesben hazankban, igaz, mar regen. Egy szobor is megorokiti ezt  Becsben, a ket nagy muzeum kozott: "Eletunket es verunket". Ki tudja, mit hoz a jovo!
Xis24 szerda, 15:49
Előzmény: #231765  Shorttime
Hát hiába, nálunk a fülescsésze se olyan amilyen. 😃
Shorttime szerda, 15:44
20500-on veszik, esésben meg nyeletlen balta....érdekes na
Moka_Brikka szerda, 15:43
Előzmény: #231760  FR73
Majd satoshikban irjak ki, mert lehet szokatlan lenne a számjegyek kevés szàma :)
Xis24 szerda, 15:31
Ilyen már volt. 
Murdoch szerda, 15:25
Egy óra múlva viszont 0,9 BTC lenne, ha úgy alakul. Vagy 1,55. 

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek