Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 04. 18. 08:32

K&H Értékpapír (KBC Equitas)  

A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.

link

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Lou70 2024. 01. 03. 20:52
Előzmény: #4459  eszpe2
Kérdeztem őket erről tegnap reggel e-mailben, egyelőre nem kaptam választ. 500 méterre lakom a helyi KH fióktól, szóval jó lenne. :S
eszpe2 2024. 01. 03. 20:40
Előzmény: #4454  Lou70
Ezt a személyes azonosítást nem tudod egy helyi (vagy egy közelebbi) KH bankfiókban elvégezni? Én  úgy emlékszem, korábban csináltam KH bankfiókban azonosító okmány frissítést a KBC-s adataimhoz.
Törölt felhasználó 2024. 01. 03. 20:34
Előzmény: #4455  Lou70
Mr.T 2024. 01. 03. 20:25
Előzmény: #4455  Lou70
2k per ho igen, de attol fuggetlenul annyi, hogy hany TBSZ-ed van.
Lou70 2024. 01. 03. 20:11
Előzmény: #4450  Mr.T
És Erstés certik sincsenek az IB-nél, ha ez számít.
Lou70 2024. 01. 03. 20:09
Előzmény: #4453  Mr.T
Olvass vissza, ha hazudott, akkor én is hazudok. Azt mondta nem hivatalos, hanem belső infó. És úgy rémlik, hogy 2000Ft/hó a TBSZ az IB-nél. Ha csak tartós befektetésre, tartásra van, akkor annál még ez a cseh fos is kifizetődőbb.
Lou70 2024. 01. 03. 20:07
Előzmény: #4449  eszpe2
Nekem azonosítatlanságra hivatkoznak és személyesen fel kell utaznom Budapestre azonosításra. Addig még ahhoz sincs jogosultságom, hogy ellenőrizzem a portfóliómat. Tehát nem hogy kereskedni nem tudok, még azt sem tudom leellenőrizni, hogy rendben átkerült a minden a 2 számlámról. 
Mr.T 2024. 01. 03. 20:04
Előzmény: #4452  Lou70
na ne, most nyitottak a TBSZ szolgaltatast, azt eleg nehez elhinni, hogy egybol lepnek is...
Lou70 2024. 01. 03. 20:03
írta itt valaki ma a fórumon hogy ők is mennek az idén az országból. 
eszpe2 2024. 01. 03. 20:03
Köszi, Ersténél most is vagyok (KBC+Erste párosom volt). :) IB-t megnézem.
Mr.T 2024. 01. 03. 20:00
Előzmény: #4449  eszpe2
nehogy az erstehez menj, interactive brokers ezerszer jobb. tudsz naluk nyitni visszamenolegesen TBSZ-t, at tudod a regieket is transzferalni.
eszpe2 2024. 01. 03. 19:46
Az okmányadataim még mindig hibásak a KBC által elrontott adatmigráció miatt (a kedden elvégzett módosítás, 3 db űrlapos bejelentés és 2 kereskedési nap eltelte után is...), és így elakadt a folyamatom már a személyes adatoknál. Nem férek hozzá a saját papírjaimhoz és cash állományhoz, nem tudok rendelkezni velük.
Eközben tegnap a régi KBC MobilApp nagy meglepetésre dobott egy értesítést :-)), hogy a KBC számlámon tegnap könyvelésre került x M Ft bejövő utalás. Mivel egyik számlánál sem tudom ezt már/még ellenőrizni, fogalmam sincs, hogy mi történt. Visszapattant valami a Patriától? 12.28-án teljesült részvény vételt esetleg nem tudták T+2 jóváírni az új számlán? Ez eléggé durva lenne, egyelőre passz...
.
Ersténél van másik számlám (historikusan alakult így), és ha itt valaha eljutok a belépésig, a normál számláról a casht azonnal utalom ki, papírokat transzferálom el (vagy eladom és utalom, papírtól/pakktól függ), a TBSZ-em egyelőre marad itt, év végén tudok majd részkivétet csinálni, +2 év múlva pedig lejár. Feltörni már nem akarom, és ha jól tudom, átvinni állományt nem nagyon lehet (nincs máshol azonos évben nyitott TBSZ-em.)
.
Nem hiszem, hogy a kezdeti hibák javítása után itt sok változás lenne, hogy a 2024-ben teljesen jogosan elvárt alapfunkciók, használható infók (beker.ár), és más magyar kisbefektetői igények megjelennének a cseh rendszerben. Ez van nekik, ránk erőltették, pont. Az eddig olvasott ügyfélélmények alapján az is kérdés, hogy pl. egy osztalékfizetésnél, részvény splitnél, vagy SZJA bevallásnál milyen adatokat és riportokat fognak produkálni, ha alapvető dolgokat nem képesek most kezelni, megjeleníteni?
.
Az Erste rendszere sem jó, de az legalább már megszokottan szar. :-)) Működik, és a Patriának „megugorhatatlan” piaci áras megbízás mellett Ersténél van pl. OCO megbízás is, amit szeretek (limit take profit és piaci stop loss megadása egyben). És ha most okosak, akkor lassan élesítik már az új rendszert, ami feltehetően nem lesz rosszabb a réginél, ez egy jó alkalom lehet nekik egy kis ügyfélszerzésre is.
.
Az volt a KBC kommunikáció, hogy nem lesz sok dolgod, dőlj hátra, kellemes ünnepeket. Aztán jött a meglepetés és foscunami. Érdekes, hogy az átállás előtt milyen minőségű tesztelés lehetett egyáltalán, de még ügyfélszolgálati szinten sem voltak képesek felkészülni az indulásra. Telefont nem veszik fel, online formra, emailre napokig nem reagálnak, és a második napra sem tudták felszívni magukat kapacitás szempontjából. Pontosan így kell lenullázni az eddigi bizalmat. Gratulálok!
97raglop
97raglop 2024. 01. 03. 18:59
Előzmény: #4445  csuloktata
Tavalyi év eleje óta vagyok nálunk , teljesen még nem is költöztem ide. Szerencsére a havi kivonat sem vészesen sok, szeretem nyomtatni és úgy megőrizni de erre nem gondoltam. Kiküldték e-mailben, megvannak de jobb több helyen, ha bogarászni kell a nyomtatott dokumentum jobban átlátható.  
mlala 2024. 01. 03. 18:51
Ahogy az Oscar c filmben mondta volt a fijatalember...máma nagyon hullámzanak az érzelmek.....
Én ma léptem be, az azonosítás lement, tesztet kitöltöttem, pénzem megvan, de ezt megszokni én nem tudom, nem vagyok napi trader, de az előzőn minden ment röhögve amit akartam, egy bajom volt csak, a költség...ezzel meg kb minden....
Nem tudok mit hozzátenni, minden szavatok ül. 1 éve kezdtem minimál tanulópénzt fizettem meg, az aranyszabályt átéltem az index 10-12%-át aktiv kereskedéssel megverni már szép teljesítmény, a magas költség meg elviszi a hasznot, ha sokat kereskedik az ember. 
9%-al zártam plusz némi osztalék, az itt lévő pénzt valami 6.érzék okán még 23 dec végén nyitott tbsz-re toszítottam. 
Amikor meglesz a tervezett pénzem az aktív kereskedésre nem itt fogom megtenni, aki ezt a c@rt használni akarja, annak tényleg minden élc nélkül sok kitartást kívánok.
A lightyear-nál ingyenes az ETF vásárlás és az is biztosítva van, ha lesz TBSZ-e 0 költsége lesz...
Minden másra ott az IB, borsózik a hátam a bevallástól, de sok lehetőség jelenleg nincs.
csuloktata 2024. 01. 03. 18:48
Előzmény: #4444  97raglop

Elég, de van éves kivonat is. Abból összesítést kell készíteni, mert 4 és is halmozódhat.
Ezt csak a régi rendszerből tudod letölteni, amit hamarosan lezárnak.
Erre sem hívják fel normálisan a figyelmet.
97raglop
97raglop 2024. 01. 03. 18:44
Előzmény: #4443  csuloktata
Nem szeretném feltörni a TBSZ-t de erről tényleg nem jött tájékoztatás Elég ha a havi számla kivonatokat mentem visszamenőleg amíg van erre lehetőség? Köszönöm a választ!
csuloktata 2024. 01. 03. 18:38
Előzmény: #4439  skylaner88
KBC rendszer volt 2023.12.31.- ig.Részvény kereskedésre tökéletes volt ,a saját portfolió nyilvántartás is érthető, átlátható, tételes. VOLT.
Azt írták, hogy jön a cseh fióktelep minden olyan lesz mint eddig.Aztán derült égből, szó nélkül a nyakunkba sózták azt a minősíthetetlen vackot.
BOTRÁNY amit megengednek maguknak, ez egy OCSKA KONTÁR szolgáltatás.Hogy van ezért a vacakért képük pénzt kérni?
Le van itt (is) szarva a kisbefektető.
Nem átlátható az egyéni pórtolió, csak számlánkénti átlagot hoz. Nincsenek meg a régi adatok tételesen.
Aki nem vezette eddig magának tételesen, az most visszamenőleg le kell tölteni mindent (TBSZ számlások figyelem!!!), mert ha fel kell törni, akkor a kimutatást a magánszemélynek kell elkészítenie. Mindezt pdf- ben, abból írd vissza 4 évre, ha feltöröd. Erre sem hívták fel a figyelmet az "ügyfélbarát" K&H- sok!
Szégyen, 2024- ben a nyakunkra tettek egy 2000- es évek elejéről jövő szuper rendszert. Akkor láttam ilyen trágya rendszert utoljára egy kis broker cégnél.
Metwolf
Metwolf 2024. 01. 03. 18:22
Előzmény: #4427  Attila1970k
Még sehová egyelőre.
Metwolf
Metwolf 2024. 01. 03. 18:21
Előzmény: #4439  skylaner88
Igazából a K&H-nak saját platformja nem volt, a KBC-vel voltak szerződésben illetve vannak is, az ő felületükön futott a szolgáltatás és mindenki KBC ügyfél volt. Most meg annyi történt, hogy a Cseh Patria akik szintén belga KBC csoporttagok beolvasztották magukba az KBC Equitast ami annyit jelent, hogy az itthoni 2 KBC csoporttag egyesült, az már más kérdés hogy a jobb került a szarabba és nem fordítva. Az új felület pedig a Csehországban is futó Patria platformja, azt honosították magyarra, kb ennyi.

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek