A tranzakció nyomán létrejövő cég, a KBC Equitas megújuló szolgáltatásairól, termékportfóliójáról 2007. május 3-án, sajtótájékoztató keretében ad részletes információt. Az ügylet a romániai Swiss Capital 2006. december végi megvásárlásával együtt jól tükrözi a KBC Securities azon törekvését, hogy tovább erősítse jelenlétét a közép- és kelet-európai piacokon.
Érdekelne, hogyan szoktátok megoldani a devizaváltást az Equitasnal. Most, hogy kiderült, nem adják el a lakossági ügyfélállományt, elkezdtem vásárolgatni de elképesztően drága a devizaváltás és szeretnék valamilyen megoldást találni erre a problámára. Azt írják, van lehetőség devizát is beutalni ezért azt találtam ki, hogy a Transferwise-nál nyitottam borderless accountot, ez lényegében egy multi currency bankszámla, amelyen 40+ devizanemet lehet váltogatni lényegében piaci árfolyamon és elméletileg lehet utalgatni szinte bármilyen devizában. Azt tervezem, hogy teszek HUF-ot a Transferwise számlámra, átváltom arra a devizanemre, amelyik piacon akarok vásárolni és átutalom az Equitas devizaszámlára. Van valakinek jobb ötlete?
Ha ki nem is lövik, de fejleszteni nem fogják. Szerintem ez nem nagy baj, mert ahogy írod, most már webes felületen is simán megoldható ugyanaz. Csak akarat (és pénz) kerdése az egész.
Na, ez elég jó hír, mégis jönnek a fejlesztések. Sajnos úgy tűnik, hogy a PETI rendszert nem fogják fejleszteni, de ha a webbrókert sikerül jól összerakni, akkor lehet nem is kell. Én személy szerint én egy profi desktop platfromnak jobban örülnék, de már ez nagy előrelépés, hogy a webest rendbe rakják.
Remélhetőleg lesz fejlődés most hogy eldőlt, a K&H Bankhoz fognak tartozni. Amikor eladásra kínálták, érthető módon nem nagyon érte volna meg fejleszteni, talán most. Vagy lehet jobban jártunk volna, ha az ERSTE vette volna meg?
Jó estét!Eddig csak azt gondoltam hogy az értékpapír- számlavezető cégek között lényeges minőségi különbség van... Most úgy látom lehet hogy van, bizonyos hogy hibák a kimutatásokban és az ügyfélszolgálatokon is előfordulhatnak szinte bárhol, és nem gondolom hogy lenne komoly köztük...A szomorú az hogy nem érdekeltek a minőségi szolgáltatásban, sajnos a pontosság nem belépőszint náluk sem mint sok egyéb területen sem Mo. -on.
én arra lettem volna kíváncsi, hogy könyveléstechnikailag hogyan vezetik
az össze a kimutatásokban, hogy közel 3x akkora beker árat mutatnak ki
erre a hónapra, mint ami eddig volt valójában...
nekem is talán hétfőre lett jó. azért érdekes lett volna ha akkor eladom amikor kisebb volt az átlag bekerem mint a tényleges akkor utólag kiugrott volna-e vagy egy kicsit jobban jártam volna.
K&H Értékpapír (KBC Equitas)
link