Gratula azoknak, akiknek már sikerült TBSZ-t transzferáltatni! :) Valaki leírná, hogy akkor milyen lépésekre van szükség? Erstétől milyen doksit kérjek? IB-nél kell ezt külön jelezni? Meg lehet úszni IB-vel való levelezés nélkül? Mert pl amiket már ide páran beírtak adatok gondolom mindenkinél megegyeznek, mint az IB forint számlaszáma. Nekem nincs magyar papírom, ezért a fogadó szolgáltató KELER kódja nem is szükséges, bár beírhatom, hogy PARBFRPPXXX 0800/006630.
minden számlámra vonatkozóan jött egy ilyen üzenet, uh szerintem akár már holnap jóváírásra is kerülhetnek a részvényeim: "Your inbound qualified transfer request (Reference Number: 290816614) for account U****2136 (TBSZ-2020) was approved. Please instruct the delivering firm to proceed with the transfer within 10 business days of receiving this notification."
szia, mondd azt hogy már jelezted az ibkr-nél hogy transzferálnál, az erste ki nyomtat majd egy lapot,amibe be kell irnod a részvények db számát,azonositóját stb... meg kérnek egy keler-kódot,és én is ezen csúsztam el,mivel nincsen az ibkr-nek igy én is levelezek és futom a köröket az ibkr-rel hogyan is kellene ezt megoldani
Egy levélben nekem azt írták hogy egyelőre nincs lehetőség a 2018-ast beolvasztani a 2023-asba.De gondolom ez is feloldásra kerül majd,mivel a transfer funds menüben megjelenő leírás szerint egybeolvasztható lenne dec 31-ig. De egyelőre én még a 2018-ast sem tudom áthozni,mert nincs ilyen lehetőségem menüből.
Tisztelt XY! Telefonon az egyik ügyfélszolgálatos kollégájával egyeztetve küldöm a TBSZ transzferhez szükséges csomagot. Az alábbi dokumentumokat csatolom:
Kinyomtatott és aláírt áthelyezési megbízás (ERSTE)
Aláírás nélküli PDF megbízás (itt jobban látszanak az adatok)
Részletes banki információk (IBKR, ha ezekre szükség lenne, a megbízáson csak a számlaszám fért ki)
Lemondó nyilatkozat (amiben a 2021-es TBSZ-emen lévő maradvány devizákról mondok le)
Illetve érdeklődnék, hogy ennek mennyi lesz a költsége, mert akkor ezt az összeget beutalom a normál számlámra forintban. Segítségét előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: XY
szerintem ilyen forgatókönyvvel ne készülj 😉 én kaptam mail-ben egy kitöltendő transzferálási megbízást, amit lefordítottam és elküldtem az ibkr ügyfélszolgálatnak, azzal, h milyen adatok kellenek(itt jött egy hosszabb levélváltás) - szerintem ezt már te megúszhatod 🤷🏻♂️ majd a kitöltött megbízást elküldtem az erste-nek átnézésre, most ott járok, h elvileg ez jó és ma majd beviszem, de vmiért még így is azt tippelem, h nem lesz minden rendben és még futnom kell majd néhány kört... kezd a megbízás nyomtatványának beszerzésével! sok sikert és kitattást!
Sziasztok, holnap terveztem menni én is Erstehez, ibkr-en elindítottak a folyamatot, az Erstevel meg egyáltalán nem beszéltem, mit vigyek szerintetek hogy ne küldjenek el?
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF