Ma délelőtt jött nekem is válasz az IB-től, ki is töltöttem minden ERSTE formot és beküldtem ellenőrzésre, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz. Holnap bemegyek egy fiókba és elindítom hivatalosan is. Már látszik a célvonal. :D
én mielőtt berögzítettem a transzfert elküldtem egy print screen-t az IBKR ügyfélszolg-nak, hogy így jó-e és ők mondták, h csak azzal rendben lesz; de közben beszéltem az erste-s kapcsolattartómmal és ő megnyugtatott, h ne izguljam túl, mert ők úgyis egyeztetnek az ibkr-rel is és ha gond van úgyis jelzik azt nekem is mert én elküldtem neki is egy kitöltött megbízást, hogy nézze át, h jó lesz-e mielőtt beadnám őket valszeg pénteken lesz időm beadni, azután majd kiderül mi- mindent b***tam el 😂🤷🏻♂️
Nem tudom. A konkrét TBSZ éve ,mint info eleve meglesz IB-nek,mikor az adott évre vonatkozóan megnyitod a befogadó nyilatkozatot,így nekem kicsit logikátlannak tűnik,hogy két sorral lejjebb megint be kéne írnod azt oda,ahol számlaazonosítót kérnek.De persze bármi lehet.
Tehát a Ceding Customer ID-hez a 91xxxxx-et,a Ceding TBSZ Account ID-hez pedig a TBSZ évét kell csak beírni,pl. 2019? Lentebb egy kolléga írta,hogy ide az Erste brókeres számlaszámot írta be. Csak azt nem tudom,hogy ezt hol találom meg a webes felületen.
Nekem közben jött angolul válasz, minden szükséges adattal:-) ez totál random ezek szerint:-))))de a tartalma az, mint amit , talán az @amman írt korábban magyarul...:-) "Please find below the required details. *KELER sub account number: 0800/006630 *HUF Bank Name: RAIFFEISEN BANK ZRT. BIC: UBRTHUHB Beneficiary Name: Interactive Brokers Central Europe Zrt Beneficiary Account Number: HU76120010080177969700300009 For Further benefit to: Client's U account number and title at IB *USD Bank Name: JPMORGAN CHASE BANK, N.A. BIC: CHASUS33 Beneficiary Name: Interactive Brokers Central Europe Zrt Beneficiary Account Number: 667378605 For Further benefit to: Client's U account number and title at IB"
Én is adtam be ticket-et magyarul, csatoltam az ERSTE nyilatkozatot is. Fingers crossed. :D Ezzel párhuzamosan megy az ERSTE futures program is (normál számlán A85-ös kóddal), hátha ott "kell" maradni. De nem lenne jó a két szék közé sem kerülni... O.o
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF