Akkor semmi gond. Fizesd be az EHO-t, ahogy a NAV írja. Megspóroltál 5.000 HUF-t, szóval nyugodtan alhatsz, hogy milyen ügyes voltál. "plusz fizetendom csak akkor van,ha nem figyelek oda,es.beragadok vmi osztalek papirba." --> Ja, ez elég szar ügy...Én is beleragadtam a GS Parkban rendesen. Kb 6-7 éve tartom, 1.066 HUF-os átlaggal. Most egy jó, új autó árát kapom osztalékként. Nem beszélve az eddigi kb 7 osztalékról. Gazpromot még 3,6 USD körül kezdtem el venni. Abból is 7 számjegyű osztalékot kapok idén nyáron. Szóval a kettőből kb. egy vidéki lakás árát. Szar ezekbe beleragadni, na mit mondjak.....
Nem alakitgatok semmit. Magyarorszagon jovedelmem csak tozsdei tevekenysegbol fakad,azt pedig a nav intezi automatikusan. Osztalek es.ezaltal plusz fizetendom csak akkor van,ha nem figyelek oda,es.beragadok vmi osztalek papirba. Mint pl tavaly. Ehhez konkretan semmilyen konyvelore nincs szukseg.
Ja, te a NAV SZJA tervezetét alakítgatod? Nekem megér 5.000, aza ötzeer HUF-ot, hogy minden évben megcsinálja egy könyvelő. Odaadok neki minden iratot, aztán szól ha kész. Interneten esetleg egyik ezt mondja, másik azt. Könyvelő ad számlát róla. Ha NAV vizsgálatot kapok, ő megy be az iratokkal, mivel ő csinálta.
Az nyereseg ado felett fizetendo eho mindenkepp adozasra.kerul,semmilyen veszteseggel nem lehet szembe allitani. Mar csak ezert sem erdemes osztalekra utazni,ha kozben aremelkedes is van.
Az osztalek kifizetés elvileg szja levonassal kerül kiutalásra. Nálam eddig így volt. Ha dec 31.ig sikerül minuszosra hoznod az évet. ( amihez ezuton is gratulálunk) akkor a könyvelőddel beszélj.
Azt jól gondolom, hogy amennyiben oszti után eladom veszteséggel, akkor azt más nyereségekkel szmbe tudom állítani? (tehát amennyiben az osztalék nettó értékével csökken a részvény ára akkor az osztalék nettó értékével csökkenthetem az adóalapomat?)
Gyomorforgató ez a papír, 0-24 ben tömnek hetek óta,100m milliós forintok mellett sem hagyják, hogy emelkedjen egy ft-ot sem pedig egy illikvid kevés db számú fos, miért nem engedték, hogy duplázzon és onnan vissza lehetett volna tömni. Ennek mi a szar értelme van? Oszti vágás után lefelé gondolom nem védik ilyen hősiesen majd az árfolyamot....
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?