Szerintem éppen ezért a rendkívüli osztalék kp-ben történő kifizetése a legegyszerűbb megoldás. Mindenki pénzből él, a számla egyenlege a legjobb KPI a döntéseink visszaigazolása szempontjából, a készpénzzel pedig mindenki azt kezd, amit akar. Én pl. minden eddigi osztalékból újabb és újabb részvényt vettem.
Arra azért célszerű figyelni, hogy srv esetén arányosan el fog adni a csomagjából: "azt szeretném, hogy a jelenlegi tulajdoni hányadom változatlan maradjon." Ha jól megnézzük, akkor ez a tranzakció a kevésbé optimista (nagy)befektetőknek nyújtott fájdalommentes tőkekivonási opció, ami valójában árfolyamnövekedést hosszútávon kevéssé indokol. Láthatóan volt legalább egy nagy eladó az elmúlt két évben, aki mostanában kicsit felengedte a nyomást. Talán, amikor megsejtette, hogy lesz másik lehetősége. Kérdés, hogy mennyit akar még eladni (a 70k-s odavágott tétel akár a vége is lehetne az előzőekkel együtt), és hogy viszonyul ehhez a többi meghatározó tulajdonos. Követnék, vagy elfogadják a növekvő tulajdonosi arányukat egy kockázatosabbá váló cégben egy tekintélyes egyszeri osztalékért cserébe. Ebből Bojár véleménye ismert, korrekt. A többieké kérdés, de semmi esetre sem elhanyagolható.
Tisztelt Bojár Úr! :) A Fórumozók többsége az osztalékra szavazna, ha lenne ilyen lehetőség. Az abból befolyó összegből mi magunk is szívesen vennénk saját részvényt, így megtámogatva az árfolyamot, ill. megerősítve az elköteleződésünket a GSPARK által képviselt eszmeiség mellett! De lenne egy harmadik alternatíva is: 1., saját részvény vásárlás, 2., nyáron rendes osztalékfizetés és 3., rendkívüli osztalék kifizetése az srv során megszerzett részvény darabszámban!?!?! Bármelyik is lesz, hálásan köszönjük!
A sajat rv vasarlas esetén csokken a rv szam igy nagy valoszinuseggel emelkedik az 1 rv-re juto osztalek, tehat akkor is lesz kozvetlen hasznod ha nem realizalod az arfnyereseget.
Igen, lehetett tudni (SZIT), de most még konkrétan be is mondta. Rajtunk kívül sok fórumozónak nagy segítség. Persze, ha végigolvassák a cikket:) https://www.youtube.com/watch?v=vdMGGeDZN0Y
Ezt én már tavaly bekalkuláltam. Ezért is írtam pár napja, hogy emelkedő osztalék + srv esetén mi bajunk lehet! Extra osztinak tavasszal azonban jobban örülnék. Beforgatnám egyéb osztalékos papírokba amik még nyáron/ősszel szintén adnak osztalékot majd. (Nyomda, Masterplast, esetleg ZWACK)
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?