Én is eladtam, csak megjegyeztem, hogy azóta változott a helyzet. Például Zsiday is vett jóval a feletti áron, mint amennyit szerinte ért a részvény mikor kitalálta hogy kivezeti.
Egyfelől, az állításom arra vonatkozott, hogy _szerintem_ mire gondolt Őfelsége. Másfelől, itt szerintem mindenkinek vili, mi a különbség a jövedelem kivétele illetve a cég lerablása között. Egyébként, rengeteg jó cég nem fizet osztalékot, függetlenül attól, hogy nyereséges-e. Itthon pl. így tett az OTP is több éven keresztül.
Várjuk ki a végét, mert egyenlőre nem vezették ki a tőzsdéről és mintha már Zsiday se sietne annyira kifele a bét-ről. Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy tálalnák, ha mégse vonulnának ki.
A BRK az egy vallás, de first class!!!:-) Titkon reménykedtem, hogy a Plotinus is vmi hasonló utat járhat be. Csak ugye ahhoz kellett volna egy Charlie Munger is Viktor mellé.... 3700-nál járunk amúgy.
Óriási tévedés! A tulajdonos a céget a jövedelem termelésért hozza létre. Alap esetben a jövedelem az osztalék. Az árfolyam mozgásnak erre kellene ráépülnie. Milyen cég az olyan amely nem fizet a tőke tulajdonosoknak, csak növekszik? A Cég eladásából él a tulaj? Perctulaj spekik álomvilága
Valószínűleg ma sem tudjuk meg, hogy kik adnak-vesznek. Ma is folytatódik a történet, így egyre biztosabb vagyok benne, hogy lesz bejelentés ezzel kapcsolatban valamikor.
Itt sztem történik valami. Tegnap is nagyon magas volt a forgalom, ma is elég magasan indult. Úgy tünik valaki ma bevásárolt 20M-ért. Sztem a 3 vásárlás egy vevőt takar. Persze lehet az is hogy 1 eladót és simán átkötés mondjuk TBSZ-re
Nem, nem értitek mire célzok. Igenis vannak magyar cégek, amiknek vannak sikeres külföldi leányai. Pl MOL, OTP. Az osztaléknál annak mértéke a lényeg, az azévi nyereséghez, vagy eredménytartalékhoz képest.
Igen ismerlek, ezért volt fura a hsz-ed, és valóban pont Maveryckre nézve éreztem sértőnek. Mindegy is, én vagyok a hülye, hogy ilyenekkel foglalkozok, pláne, hogy nem is tudom, illetve nem követtem, hogy mi volt közöttetek. Arcoskodást is visszavonom. A nyerőt, vagyont én senkitől sem irigylem, pláne nem a tőzsdén szerzettet. Alap hitvallásom része, hogy nincs ingyen ebéd. Nagyon sok jómódú emberrel (bőven 9 számjegy feletti vagyon) van kapcsolatom és eggyel sem cserélnék, higgyétek el ők is megfizetik az árat, még ha ezt kívülről nem is gondoljuk!
Távol áll tőlem az arcoskodás, ennyire már ismerhetsz a fórumbeli tevékenységem alapján, SOHA senki nem néztem még le. Annál inkább felnézek is igyekszem ellesni, eltanulni kereskedési technikákat, látásmódokat a tapasztaltabb kollégáktól. Maveryck kolléga tudja, hogy miért szóltam hozzá a témához, egy jóval korábbi hozzászólása miatt, amire én reflektáltam, de nem jött bocsánatkérés, na az inkább volt személyeskedő, mint az én hozzászólásom. Én csak azt mondom, hogy nem kell irigyelni a nyereséget, ha nem volt bátorság akkor, amikor kellett. Akinek nem inge, nem veszi magára. Elnézést, ha bárkit megbántottam.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?