Tényleg rossz a szám. Én kb azzal kezdem egy jelentésben, hogy megnézem, onnan nem is érdekelt tovább. A 30 forint körüli EPS ha optimistán árazok, akkor 6-700FT-os részvényárat jelent (Akko ugyanennyivel még 300 sincs), így még mindig túlárazott. Jó a cég, de nem értem mire volt jó folyamatosan feldumálni az árfolyamot, tényleg vért izzadnak, meg pörögnek, hogy felnyomják, amikor nem kéne, a piac nem hülye, és ebből vannak ezek az anomáliák, hogy jó hírekre belevesz a nép, és aztán amikor kitömik akkor elmegy tőle a kedve.
Van egy erős növekedési pályán lévő, nemzetközi piacon is erős, szoftverfejlestésre és cloud-ra fókuszáló, akvizíciók után hatékonyságán dolgozó IT cég 27-es P/E-vel. A magyar tőszdén a 27-es P/E extrém magas, így értem, aki ódzkodik. Aki pedig bizakodik, 12-18 hónap múlva a mostani árfolyamon ez már egy 15-20 közötti P/E lenne csak egy normál, várt eredmény növekedés mellett, miközben ezek a cégek nemzetközi piacokon 50-100 között mennek. Én örülnék, ha személyedkedés helyett érdemi gondolatokat tudnék itt olvasni, mert ennek így nincs sok értelme és akkor inkább én se írok.
nem megyek presszóba mert nyaralok, reggeli utan vagyok most olvasgatok aztan elmegyek pancsikolni, csak tele pocakkal nem szeretek mozogni, kozben az otthonrol hozott palackot szurcsolom...de ennyit se tudsz, mert nem olvasod a Toka club-ot.......csak néha belenézel
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re