Rádióban épp téma, nyilván szuper optimistán prezentálja Szekeres Viktor, de azért leírom. Azt mondja részvényesek száma 500-ról 800-ra nőtt és egy német bank is megtalálta a papírt. Szeretnék, ha lenne 1500 részvényes, mert az már hozna nagyobb likviditást és napi forgalmat. Régi nagybefektetők szálnak ki régi nagy profitokat realizálva, kicsik jönnek helyükre. A nagy akvizíciós hullám után a vállalatfejlesztés, szervezetfejlesztés folyamatban, szerinte ha azt sikerül végrehajtani, akkor annak is jelentős hatása lesz a profitabilitásra. PMÁP-ból kiáramló pénzek szerinte megtalálhatják ezt a papírt is jövőre.
Nem akartam már többet venni (905-ös átlaggal vagyok bent), de lehet beleveszek még a hetekben. 3 nagyon jó terület, Szoftverfejlesztés, cloud és rendszerintegráció, miközben brutálisan nőnek a bevételek és a rendszeres bevételek is.. magyar tőzsdén legjobb papír ez. Teljes bevétel közel 40%-a külföld már ráadásul.
2023 H1 vs 2024 H1 árbevétel 3.3 mrd --> 5.4 mrd és ami még fontosabb, rendszeres árbevétel 2.1 mrd --> 4.8 mrd. Cloud üzletág 750 mioról 1.7 mrd-ra nőtt, leginkább a Systemfarmer akvi miatt, így már 3 nagy láb van a rendszerintegráció és szoftverfejlestés üzletág mellé bejött ez is. Szoftferfejlesztés bevétel kilőtt 1 mrd-ról 3 mrd.. EBITDA 175 mio --> 522 mio cash cow lesz ez a papír, amiből vagy további akvizíciók lesznek és komoly növekedés, vagy komoly osztik. Örülök, hogy komolyabb téttel bent vagyok.
Jo lett nagyonhttps: //bet.hu/site/newkib/hu/2024.09./Gloster_2024_elso_felev_Az_export_es_rendszeres_bevetelek_hajtottak_a_novekedest_A_feleves_adozott_eredmeny_meghaladja_a_tavalyi_egesz_eves_eredmenyt__129127372
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re