Nem írtam, hogy kiszáll, vagy spekázna. De neki a cash a lényeg, ezt Oszko is megmondta. Ha van osztalék, és ő mondjuk beszállt 100 ft-on, vagy legyen 400 ft-on tőkét emelt, akkor mondjuk 40 ft-os osztival is 10%-os hozamot ér el. Valószínűsítem, hogy bőven alatta volt a beszálló... nem tudom, nem néztem utána, de ami késik, az nem múlik... más cégeket is figyelek, ezt most kezdtem el csipegetni, figyelni, még fel kell tárnom a múltat, hogy kik vannak benne, kiket akvirált pontosan..
Ez egy feltörekvő IT vállalkozás. Az életszakasza elején jár. Történnek a dolgok, jönnek a bejelentések. Mindig lesznek kiszállók. Jelenleg én nem látok olyan forgalmat sem le sem fel, ami bármit is sugallna. Ha meg egy nagyobb tulaj kiszáll, szvsz lesz annyi eszük, hogy tőzsdén kívüli ügyletként megoldják. Van a BÉT-en szerencsére IT cég (4ig, Delta, Gloster) de van olaj, gyógyszergyártó és bank is. Mindenki el tudja dönteni mibe rakta a pénzecskéjét.
Ha a mostani árfolyamból indulsz ki, akkor igaz ez. Honnan tudod, hogy milyen árfolyamon kapták a részvényt, amikor az akvi megtörtént? Lehet 300, vagy 400 ft-on, van aki 200 ft-ról van benne. OXO hány ft -on van a cégbe?
én írtam p/e-t masreszt hol p/b hol p/bv-t irtal te is ami nem uaz. A lenyeg, hogy a 4.7 relative magas. 4ig 0.95 az mtel 1.34 de pl a crowdstrike 34 az nvidia meg több. Viszont nem alaptalan a bizalom, mert iden es foleg 2025-re mar biztosan hatni fog az akviralt uzlet. tavalyi 9mrd-hoz kepest csak most beesett egy 5mrd uzlet. Szoval a duplazas-triplazas benne lehet a sztoriban.
Ki mondott pe-t? ) Informatikai cégnél mindig magas a pe, mert a hozzáadott érték magas. Nagyon magas. Amúgy mindössze csak 18 milió részvény van, nem több száz millió. mint sok cégnél.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re