Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller 2025. 11. 17. 22:38
Előzmény: #2554  Zanza2
Ne kiabálj.  
Fidesz miért emelne adót ha már hosszú ideje ez az adózás van. De bármi lehet.Lássuk milyen verziók lehetségesek:  
.
1. győznek liliomfiék és "mindent lehet de elötte gyözni kell"  aztán pipálgatjuk amiket beirtam.  "ilyen picit kell engednünk eunak"   ukrik eu tagok lesznek  alakul az európai egyesült államok amerikai egyesült államok alsó vasútállomás lesz eu, erös usa kitettséggel.  
.
2. én ezt vizionálom: gyöz fidesz nem lesz 2/3ad de mérleg nyelve mi hazánk lesz.  Orbán nem hülye érzi a változást és tudja mi kell. Lefaragja a ner koloncokat átalakitják a teljes rendszert. B verzio ezen belül, Orbán félreáll eus valami lesz. Ha nagyot dobnak akkor elnöki rendszer lesz elnök lesz orbán a miniszterelnök lázár vagy varga j. Már érzek ilyen változásokat és itt egy jó példa friss és ropogós. 
Telex: Lázár szerint kizárhatják a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó céget a vasútépítésekből, ha nem fogadja el a feltételeket
Spiller 2025. 11. 17. 22:27
Előzmény: #2557  szieszta
amcsi hitel? Ezt vetted le? 
szieszta 2025. 11. 17. 22:14
Előzmény: #2557  szieszta

Azt nagyon jól látni, hogy a jólét nem az alacsony adókkal függ össze. Az a fontos, hogy az adókat jól használják fel, az embereket kellene vele szolgálni. Nem csak a csókosokat, a NER zsebét tömni, támogatásokkal magánzsebekbe juttatni, hanem értéket teremteni, ami szolgálja  NÉPET.  
No nem a többszörösen túlárazott stadionokra gondolok, amiknek fenntartása azóta is csak veszteséget termel.
A feltörekvő régiókban a Széchenyi támogatások életútja....első évben szép, következőben saját felelősségre használható, harmadikban összedőlve. Legyen ez játszótér, kilátó, vagy tanösvény. Arany áron.
Mentünk olyan bicikliúton, hogy kaszálták rajta a gyomot. A repedéseken keresztül kinőtt. Semmi alapja, csak elegyengették a földet és húztak fölé egy aszfaltcsíkot.
szieszta 2025. 11. 17. 21:55
Előzmény: #2554  Zanza2

Persze, hogy nem fog adót emelni. Majd felhasználja az amcsi hitelt, aztán a következő kínait, meg az oroszt.
Azt senki nem ellenőrzi, annyit tömnek a zsebükbe, amennyit nem szégyellnek. Ezek meg nem azok a szégyenlős fajták.
Majd megadóztatják a csúnya a bankokat, nyugati üzleteket, telekom cégeket, stb, amik majd ráterhelik a lakosságra a költségeiket. Lehet aztán újra mutogatni, hogy a nyugat kizsákmányol.
Eközben Lölö meg tiborc újra duplázza vagyonát, Varga klán meg újra kisepri a nemzeti bankot, amit az állampapírokért kapott forintokkal töltenek fel.
Nandi 2025. 11. 17. 21:48
Előzmény: #2553  Spiller
Ez mind érthető. De még mindig nem válaszoltál. A Fidesznek nem kell adót emelnie? Ha nem miért? Ha igen, akkor mit emel, kit terhel?
szieszta 2025. 11. 17. 21:47
Előzmény: #2547  Spiller

Nem tudom, kinek, milyen tapasztalata van  az airbnb lakásokkal, de Budapesten egy óriási lakásban voltunk, Krakkóban szintén, de Szlovákiában sem panaszkodhattunk. Biztosan olcsóbb és tágasabb volt, mint a hotelszobák. Párizsban voltunk egy hotelben, a francia ágy faltól falig,  csak a végén tudtam lemászni.A "fürdőszoba" ajtó nekiütközött az ágynak, így csak bekúszni tudtam oda. A felvonó egy személyes, a bőröndön ülve utaztam, még csoda , hogy elbírt.
Mi nagyon vigyázunk, hogy kirándulás közben a szomszédokat ne zavarjuk, annak ellenére, hogy itthon közel 2000 négyzetméter udvar vesz körbe. Talán ezért is legjobb itthon.
Zanza2 2025. 11. 17. 21:45
Előzmény: #2550  Spiller
Válaszolj már Nandi kérdésére!!!
HA ORBÁN NYER, NEM EMEL MAJD ADÓT???
MP-t hagyd, arról már írtál eleget.
Spiller 2025. 11. 17. 21:36
Csak egy példával.
Van x pénzed amiből havonta élsz, rezsit fizetsz kajálsz.
Ha a  befektetésed hozamából utazgatsz és fizeted a gyerekeid külföldi iskoláit  megélhetését .  és 2-3%ot visszaraksz befektetésbe és ebből fizeted a nagyobb kiadásaidat akkor ez ha 10-20%al növexik az adó  akkor valahol fáj. Ha ez egy erősebb középosztály és 60-100e  EUR ez a  büdzsé és jön rá 10-20% adó akkor az tud borulni.. 
Spiller 2025. 11. 17. 21:18
Előzmény: #2542  Goldstein17
kihagytad a vörösbárókat és a kádárfiókákat a kádárfiókák fiókáit..és azoknak is a (Bryen után szabadon,)
Spiller 2025. 11. 17. 21:17
Előzmény: #2550  Spiller
ott van még az ingatlan adó. Akarnak szociális lakásokat építeni. Ezt miből lehet, osztrák német minta az  ingatlanadóból. Ha bejönnek a lenti adók és hozzá még az ingatlanadó az már a teljes középréteget érinti.. persze lehet játszadozni a lakott saját ingatlan is rajta lesz de első körben 0 kulccsal, de ott van a kiadott lakások.. ráadásul maga az airbnb dobta fel csak 60% fizet adót az innen származó bevétele után.. a 2. 3. ingatlamok?  És utolsó Jelenleg a vér szerintiben lehet ajándékozni pénzt ingatlant mindent és az örökösödési adó 0.  És ezzel mi lesz?  Most kornyadozok az a generáció aki már tud valami örökséget hagyni a csemetékre.. Én is azt mondom meg kell tanulni nyugati módon élni adózni.. de ebbe sokan belegebednek.. csak remélem azok az MP szavazók lesznek..ha már.. :)  Azt is meg kell tanulni a döntésednek vannak következményei. 
Spiller 2025. 11. 17. 20:59
Előzmény: #2548  Nandi
Bocs. Hol írtam parázom? Kérlek idézd be kopizd be.  Tudod, nagyfiú vagyok nekem már leszálltak a golyóim nem chf hitelfelvevő vagyok aki orbán házához szaladgál.  Ha befektettél egy időszakra és annak az adózása hirtelen változik akkor vagy újratervezés vagy meg kell oldani. Maga a befektetés egy nettó hozamgörbe és erre raktál terveket.. ha ez xxx nagyságrend akkor bizony borulnak a számok.   Én tárgyilagosan felsorolom amit várok. Azért teszem talán mások is elgondolkodnak. Vannak akik kifeszített ingatlan portfólióval egyensúlyoznak a kötélen ha rászáll  egy dögkeselyű az egyensúlyozó botjára akkor nem biztos fennmarad egy kanárit még kibírna de nem egy dögkeselyűt. Annyi az egész készítek A, B, C terveket.  A cégeknek is van egy üzleti modell ha elbillen a 9%TAO 22-25%ra  akkor az megy a megrendelőkre, mi lesz az inflával?  A TAO az SZJA változás és a befektetési számlák és állampapír hozamok adózása már egy komoly változás lenne a civileknek. És még ott van a rezsitámogatás és a nyugdíjak basztatása. Azért ez elég széles sáv. És kit preferálnak? a szegényeket. Akik nem rendelkeznek magas munkaerőpiaci értékkel vagy hibázik a szorgalom és tanulás.  (most széles sprektrumban lehet jól keresni) Vagy a kisnyugdíjakat emelik? Talán meg kellene nézni miért kevés a nyugdíj anno csak 10évet dolgozott és fizetett nyugjárulékot? Vagy csak számlázgatott vagy zsebbe dolgozott? Mint pl a zenészek? vagy 1mrd feletti vagyonadó?  Szerinted mennyi milliárdos fog MP-nek adózni? Ez a réteg az angolnák, kicsúsznak a kezed közül.   5mrd vagyon után fog 50milkát befizetni?  És mi az alapja? a könyv szerinti érték vagy évente becsültetik? Ha építtetőnek 500ba van nm2enként egy ház azt felértékelik 1,5millió /nm-e? 
Ezeken csak gondolkodni kell és felkészülni. 
Spiller 2025. 11. 17. 20:37
Előzmény: #2547  Spiller
ez nem általánosítás hanem tény. Tény mert 5 társasházban vagyok így úgy jelen és tapasztalom látom ezeket. 5-6-8-9kerületek. 7kerben is volt de azt 2 éve vagy 3? azt eladtam.. A társasházban "felújítók" átépítők 50%ával gond van. Ha csak az airbnb lakást fabrikálókat nézem ott magasabb az arány...a zöme még építészetileg sem vesz figyelembe semmilyen szabályt   ÁÁÁ neeem hosszúúútávúúúak lesznek.. oszt sokasodnak a kulcsos trezorok. Az airbnb vendégek felével van gond.. 
Nandi 2025. 11. 17. 20:33
Előzmény: #2533  Spiller
Spiller, én tök megértem, hogy parázol, hogy MP adót fog emelni. De mindig ügyesen kibújsz a kérdés elől. OV nem lesz kénytelen adót emelni? Tartósan elüzemelünk 5-6% bevallott hiánnyal, 0-1% növekedéssel, alaposan megvágott állami beruházásokkal, 4-5% államadósság-kamatkiadással?
Spiller 2025. 11. 17. 20:23
nyugodj meg az megnyugtat a te korodban..a te vérnyomásoddal... értelmes érvelést nem tudtál a véleményemmel kapcsolatban írni ez téged jellemez.  
A bulizás az éjszakai és hajnali zajongás (vizelés hányás) a kulcsot otthol hagyja az ajtót berúgja.. stb stb.. és bőrönd húzogatás a lakók életét keseríti de a te pénztárcádat növeli képletesen logikailag. Tehát igaz amit írok.  Ha egy lakásból 4-5 lakóegységet alakítanak ki és ezekhez külön vannak a vizesblokkok külön klímák akkor aránytalanul megnöveli a társasház közműveit.  Nem beszélve a hitvány kivitelezés a zajos klíma és az állandó áztatás problémáját. Egyik  házban az airbnb lakást építő széparcú ember a társasházzal akarja kifizettetni a villanyvezeték strangot mert elmű nem köti be neki a lecserélt nagyobb villanyórát. A jogait követeli de nem tartja be a munkavégzési időkre vonatkozó szmsz szabályt sem.  A lépcsőház csupa dzsuva nem takarítják az építők. Most épp szivatva van.  Most kuncsorog.  
szieszta 2025. 11. 17. 19:14
Előzmény: #2541  Spiller

Mi Krakkóban voltunk airbnb-n keresztül, különálló egységként kezelték, volt víz, gáz, villanyóra a lakásban.
Nekünk nem volt vele dolgunk, benne volt az árban, de gondolom a tulaj ez alapján fizetett . A mélygarázs is benne volt az árban.
szieszta 2025. 11. 17. 18:47
Előzmény: #2544  Goldstein17

Ezt azért írtam, mert van ilyen is, meg olyan is.
Még minden cigányra sem lehet rámondani, hogy léhűtő, láttam olyanokat, akik jócskán lekörözték a fehér embert. Csak kell nekik a "noszogatás".
Még a sulis éveimből volt egy barátom, az egész vakációt átdolgozta, bálarakás, öntözés és más kétkezi munka. Az új világban meg csak  a számlákat töltögette és igényelte vissza az áfát. Persze biztosan állt mögötte valaki, mert ezt ennyi ideig biztosan nem tudta volna csinálni. Szép autók, ingatlanok, barátnők, aztán jött a hullámvölgy, de nem volt börtönben, pedig állítólag százmilliókat forgattak.
Goldstein17 2025. 11. 17. 17:24
Előzmény: #2543  szieszta
Gondolom érthető volt, hogy az elterjedt hamis, általánosító, sablonos sztereotipiákra próbáltam felhívni a figyelmet.
szieszta 2025. 11. 17. 17:19

Én is vállalkozó voltam, vagyok, de soha nem loptam, csaltam, ráadásul nem használtam ki minden kiskaput, hogy kevesebbet fizessek a közösbe.
Az összes gond az én nyakamban volt, mit kell csinálni, hogy megéljek, nincs munkaidő és szabadság. Gyakorlatilag 24 órából 24-et voltam elérhető, még a kirándulások alkalmával is vittem a telefonom és sokszor intézkednem is kellett még vasárnap is......mosolyogva, nehogy megsértődjön akiből élek.
Senkit nem érdekelt, miből élek meg, nincs minimálbér, nem volt havi fizetés. Ami marad, azt kellett beosztani, nem számolva a saját munkát. Nem adtak alám céges kocsit, telefont, laptopot, ezt mindent nekem kellett kigazdálkodnom.
Úgy látszik jól csináltam, mert még mindig működik. Van sok ismerősöm, aki nagyon gyorsan bedobta a törölközőt.
Az alkalmazottaimat nem tudtam kihasználni, mert nem voltak, még a könyvelést is magunk oldottuk meg.
Azokat nem tudom irigyelni, akik a munkájukból gazdagodnak, engem azok bosszantanak, akik jó érzékkel megtalálják  a kiskapukat és a semmiért kapják a pénzt. A bátorak, akik mögött ott áll a politika és a közöst hordják szét. Legyen az lölö, vagy léhűtő cigány.
Nagyon sok embert láttam, hogy lopott, csalt, hazudott és mondták, eljön majd neki is az ideje, úgyis a börtönben köt ki. Mostanra beigazolódott, hogy aki sokat lop azt manapság nem bűnnek tartják, hanem tehetségnek.
Goldstein17 2025. 11. 17. 14:36
Előzmény: #2541  Spiller
Aha, a vállalkozó meg ner-es, lop csal ahol tud, nem fizet adót, élősködik a dolgozókon.  Persze nem elvárható tőled, hogy legyenek hiteles ismereteid a tárgykörben, de az talán igen, hogy ne annak alapján alkoss véleményt amit a Borsban olvastál. Vagy, ha igen, akkor ne lepődj meg ha más is onnan tájékozódik.
Spiller 2025. 11. 17. 13:08
Az airbnb már nem a közösségi megosztás elve hanem az elvtelen haszonszerzés kategória lett. A társasház fizeti a többlettköltségeit a lakók szenvedik el a vele járó kellemetlenségeit más állampolgárok az árfelhajtó hatását és valaki más -jellemzően az aki ott sem lakik vagy esetleg még nem is ottani állampolgár - az zsebeli be a hasznot. 

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek