Nehany cegrol, amikrol beszeltunk.
.
1)AngloGold tenyleg jelentoset javult ebben a H1-ben. De 2015---17 kozott az eves profit 0.24--->0.13- re lecsokkent, de azert soha nem volt vesztesegben. Iden a H1 vegen 100M koruli profit 0.25-0.30 USD/shr reszvenyenkent, ami megerositi az elemzoi varakozasokat, hogy ev vegere felfuthat 0.70 USD.sh profit szintig.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180821v00os5kv.jpeg
.
Mivel az AU ara nagyon bezuhant, amit nem gondoltam volna 2 eve amikor 22 volt, hogy az 1/3 aron is latom…. de most a 7.20 USD kornyeken van. Igy nezve idenre a PE=10 szam is, es a PB=7.10 is arra utal, hogy itt majd lehet venni belole. Az All-in-cost 1020 USD, ami nem olcso arany-banyaszati koltseg szint. Leginkabb ez tart vissza egy pozicio veteltol, a tobbiek ennel 150 USD-vel olcsobban banyasznak.
De ha be-esne 6.0 USD kornyekere, ott mar a 2019-re vart 0.90 profit mellett kimondottan jo vetel volna.
.
2)A 2 nappal ezelotti varakozas USD erosodes megfordulasarol, es a GLD magara talalasrol, nos, egyelore teljesulni latszik. A JNUG eleg szepen ugrott felfele, es meg boven van benne. Kezdem sajnalni, hogy csak par ezret vettem. Talan ma adhatok hozza...vagy NUGT. Egyelore a GLD fejfeletti ellenallas 1210 kornyeken van, odaig mindenkeppen… de valojaban 1240-90 savba varom.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180821v00oxv43u.jpeg
.
3)Egy hete igen igeretes volt Disney kitorese.
Am sajna falsnak tunik. Nagy erovel attort, aztan 3 nap utan vissza is zart a vonal ala. Az ilyesmi nem jo signal a tobbinek se.
Most a Cisco van kitoresben a nagyobb legenyek kozott. Ovatosan ezt is megprobalom.
.
4)A GE nem igazan tudott elinditani egy recovery idoszakot. Most 12.30 szinten oldalaz napok ota, es inkabb tovabbi lejtmenet a valoszinubb. Kivaras, hatha sokkal olcsobban is lesz.
.
5) Megjegyzem, ahogy GE sem, az Apple sem annyira high-tech ceg, (ha mar a ketto kozul kell valasztani, akkor GE inkabb az), hanem konzumer elektronika, es sokkal alacsonyabb PE szamot erdemel. Ehhez kepest a PE ertekelesuk forditott, AAPL=19.5, szegeny GE=13. Szoval, a piac szerintem erosen tulertekeli AAPL-t, de GE-t jol arazza.
.
Persze, ha AAPL megengedheti maganak, hogy evi 100 MRD USD-vel vasaroljon vissza reszvenyt, akkor azzal nehez vitazni. Az annyi, mint a teljes Magyar GDP. De azert hiaba veszegeti Warren, es ez nagyon nepszeru a sajtoban mert naponta irogatjak, mostani hangulat-csucson, nos, elobbutobb a piac at fogja latni az aranytalansagot.
.
5)A Phillip-Morris recovery jobban nez ki. Most kuzd a 87 ellenallasi zonaval, es nem biztos hogy attor a masodik kiserletre… a stoplosst szorosra veszem benne.
.
6)Igen, a lithiumosok szerintem is lent vannak a godor aljan. Nekem mar talan tul sok is van beloluk, most kihagyom...aztan lehet hogy 2 ev mulva sajnalni fogom hogy passzolok.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.