VERU:https://invst.ly/tee2s .. Szerintem ez egy nagy ígéret, jelenleg triplázódás után várakozik további impulzusokra. Hétfőn lesz egy konferencia, ott elhangozhat valami, ami löketet adhat. Egyébként a csatornában maradhat még kb csütörtökig, ott éri el az emelkedő trendvonalat. Szerintem Elliott / ék célárakat érdemes nézni. És ha a gyógyszereik sikeresen piacra kerülnek, akkor nem 20, de nem is 200 a célár, hanem a csillagos ég... Ebben is hinni kell :D
Törölt felhasználó2021. 01. 09. 12:44
Már egy ideje három negatív forgatókönyvet látok. Az első nálam az inflációs forgatókönyv nevet kapta, lényegében azonos Tomibá elképzelésével. Hogy a nagytőke miként reagál erre, nem tudom. Az biztos, hogy Biden mögött a nagytőke láthatóan felsorakozott, ezt számos tény igazolja, így hűen ki fogja gazdáit szolgálni. . A második János elképzelése, ezt én a buborék spontán összeroskadásának hívom. Ez 1929 és 1987 október mintája. . A harmadik (és szerintem a legvalószínűbb), az óriás adósságok egyszerűen adósságválságot okoznak valahol. Ez utóbbi a 2008-as forgatókönyv. . Nyilván van pozitív forgatókönyv is, miszerint minden így megy tovább évekig. . Én arra jöttem rá, hogy valójában a világgazdaságot egy az egyben a narratívák vezérlik. Ezt igen kevesen ismerték fel, és bennem is csak most tudatosult a jelentőségük. . A FED politikája azért működik most, mert van egy ügyes narratíva, miszerint "Don't fight the fed". Az infláció azért tartható féken, mert az a narratíva most, hogy a deflációtól kell félni. A tőzsdén az a narratíva, hogy a tőzsde emelkedik, ha van egy visszaesés, után legrosszabb esetben is pár éven belül új ATH-ra megy. És a narratívák önbeteljesítő jóslatok. . Azt értettem meg, hogy a valóság lényegtelen, a fontos a narratíva. Azt hiszem ezt a FED és a többi jegybank is megértette, és vissza is él vele.
https://g7.hu/penz/20210106/visszatert-a-20-evre-fixen-kamatmentes-lakashitel-daniaban/ Van és lesz infláció, sőt egyre jobban begyorsul. Főleg ha az energia hordozók ára is szépen megy felfelé. Szóval van valós infláció, és lesz hivatalos infláció is. Ki fogja állni a 0%os vagy hozzá nagyon közeli hitelkamatok10, 30 30 évre fixalt, magánembereknek, vállalatoknak, országoknak adott hitelek hatalmas kamatveszteseget??? Ki ad nekem 1 millió euró hitelt, úgy hogy 30 év múlva annyit vagy közel annyit kell visszadnom. Hisz akkor már az 1 millió euró az az otodet se fogja érni eszközben, értékben? És most az egész világon ez megy! PIGS országok, kozel 0 kamatu hiteleket kapnak 20, 30 évre az ekb tol és mástól is. Ez vicc. Ki fogja állni a cehet?
ha JAGX a téma, akkor nem én voltam, nekem az 1 dollár alatt is furcsa volt, meg nem is mentem utána... naponta jönnek fel ilyen hülye nevű cégek, jaguár? hehe :D .. nekem GEVO van Trader javaslatára, még tartom. És köszönet! CLNE van Boole tippjére, tartom. És köszönöm. .. Biotech ajánlataim megnézésre, utánajárásra: VERU - mellrák, prosztatarák kemo HELYETT tabletta, nincsenek kemo melléhatások, gigantikus piac, ha bevezetik a gyógyszert BCRX - ritka betegségre oltás HELYETT tabletta, kb minden beteg váltani fog, 2-5 mrd dolláros éves bevételt jelenthet. RDHL - izraeli biotech cég, ígéretes pipeline, egyelőre kis forgalom, értékelhetetlen chart EVFM - sokszor tárgyalták itt a fórumon, belecsippentettem 2.5 körül.
Pontosan ezt gondolom magam is. Sokan felreertik azt, hogy foldon allva probalunk tajekozodni. Hasonlot el at a jol tanulo diak, akit lesajnal az egesz kornyezete, amiert nem szorakozik eleget. Sot dicsekednek korulotte azzal, hogy bar a tobbiek lam mennyire butak ill. azok is maradnak (lasd a celeb-muvesz vilag szeles spektrumat) megis milyen jol megelnek . Utana meg vagyonokat fizetnek egy egy ugyvedi tanacsert, orvosi kezelesert, mernoki tervezesert es szidjak oket, amiert kiegyensulyozottan jol elnek. Itt nem hinnem, hogy barki is a "vilagveget" varna, mint ahogy jonehany okastojas itt gunyolodva idonkent megjegyzi, de nem art szarazon tartani a puskaport. A folyamatok nem mutatnak jo iranyba, nagyon sok sikon vannak szonyeg ala soport problemak. Es nem a keseru szolo beszel belolem, mert nekem konkretan a 2020 messze a legjobb evem volt eddig, de tudom azt, hogy a hulyen nevelt gyerek nagyobb aranyban lesz TV elott hasat vakaro 40 eves egyetemista, mint az odafigyelessel stabilan terelgetett. Persze Jobs, Musk, Gates meg jopar influencer meg egyeb garazsfigurak jo fenyesen vilagitanak, de a tobbseg csupan a TV elott repkedo muslincakent bamulja es kommenteli oket. Ettol meg lehajolok az aproert es ma atvaltottam a BTC-t. Kar, hogy csupan 18000-nel ebredtem.
Engem is tobbszor el kapott az a kellemetlen erzes a heten, h a piac keszen all 1 nagyobb esesre.Hetfon es penteken is voltak olyan idoszakok amikor is a legtobb rv es index ill. sok deviza a USD-al szemben elkezdett gyengulni. Egyelore megvettek. Nem fogjak mindig megvenni.A volatilitas noni fog. Eleg reg ota meg vagyok gyozodve hogyha a piac esne 60-70 de akar 80%-ot akkor se lenne extrem olcso csak vissza kozelitene a tortenelmi atlag also reszehez.Azonban a marciusi melypont ota megvaltoztattam a velemenyem. Lesznek volatilis idoszakok, de az atlag ember ill. az atlag befekteto nem a 25-30%-os esesekben fogja elveszteni a penzet; hanem a FED szepen Venezuelai szinten fogja elertekteleniteni a USD-t, csak meg nagyon az elejen jarunk ennek a dolognak.Hiaba fog az atlag befekteto 3-8%-ot elerni atlagosan a befekteteseivel, amikor a valos inflacio 15% folott lesz. Vagy mondhatom azt is h real erteken 7-15%-al fog a penzuk vasarlo erteke csokkeni.Nem kell hozza zseninek lenni h lassuk h az usanak nincs mas kiut ebbol. Szoval ha valami oknal fogva 25-30%-nal nagyobb lenne az eses akkor a FED be fog avatkozni, demokratak pedig sosem voltak szegyenlosek a QE-kel. aki pedig ketelkedik h a vegsokig el fog menni a FED az hallgasa meg Neel Kashkari interjuat marciusbol. Hiaba er el valaki a befektetesein 10-15%-ot ha kozben 20-25%-al ertektelenedik a penzenek vasarlo erteke! Szoval most mar ugy kell nezni a nyereseget h mit kaphat az ember erte; mert az arstabilitasnak befellegzet.
Ez igaz. Csak a te 20 éves horizontod nem csak egy olyan borulás lesz, ami majd aztán egyszer visszakorrigál, amit aztán majd tovább nézegethetsz. Sőt. Nem is fog már érdekelni Téged az sem, mert kokrétan zéró jelentőségű lesz az életedben. Meg itt mindenkiében.
20 éves horizonton legalább egyszer mindenképp igaza lesz. Viszont ezen az időtávon annak is igaza lesz/volt, aki emelkedést vár, és annak is, aki oldalazást.
Pedig abszolút igaza van pomperjnek. Csak az időpontot nem lehet egyszerűen meghatározni A 20 tonnás hidaruval, ha kikapcsololod a biztonsági funkciot, emelhető 22,23,24,26,26, 27, tonna is. Lehet 30 nal se szakad le. De 31.9 nel meg leszakad. Ezt meglatni, ahhoz jós kell. Most szerintem valahol 24 tonna terhelés el vagyunk. Lehet még bírja. Na de akkor is életveszélyes. Nem?
Ne vedd bántásnak, de kb. 7 éve írsz hasonlókat, és azóta a részvényindex több, mint duplájára emelkedett. Jóslás helyett sokkal célszerűbb egy általános óvatosságra való felhívás, valamint néhány örökérvényű szabály hangsúlyozása. Például minimális diverzifikáció, nem túlzott összpontosítás valamely szektorra. Nem 100% részvényarány, hanem ízléstől függően 30-80%. Stb.
"mi inditja el a zuhanast? " Ez nagyon fontos kerdes. Errol van egy maganyos teoriam, meg egy hasonlat. , 1)Azt hetente igazolja a piac, hogy hatalmas, vilagrengetoen nagy kulso tenyezok NEM TUDJA beinditani az irany valtoztatast.Sem Trurmp, mint USA elnokenek gyereklelku idiota handabandazasa, sem a ket nagyhatalom kereskedelmi haboruja, a Capitoleum ostroma, sem Brexit, sem EU veto, sem a PIIGS 120-190% eladosodasa, sem haborus fenyeetesek, migransok,sem 11 honapja tarto es 2-3m ember halalaval es 100m megbetegedessel jaro vilagjarvany, sem a GDP -13% zuhanasa, nos, meg csak nem is lassitja az emelkedest, nemhogy beinditana egy osszeomlast.Ezek az esemenyek a charton nem is latszanak annak, aki nem kap hirt roluk mas forrasbol. A tozsde ezeket ignoralja. Mert nem ezek hatnak ra. Ezektol el van szigetelve. , 2)A kulso tenyezot el lehet felejteni. Az nem okoz semmit a tozsden a vilag mai allapotaban. Amikor 26 eve mar, hogy Greenspan orokbecsu "irracionalis exuberance" kijelentese megtortent, es vadulk tulertekeltnek latta a tozsdet, nos azota, minden invesztori vagy jegybankelnoki jozan varakozas ellenere, tovabb megy fel a tozsde. . Ami tokeletesen igazolja az allitast, hogy hirek nem (vagy csak alig es legfeljebb orakra) befolyasoljak a piacot. Es aztan a piac megy tovabb, megy az ENDOGEN, a piaci belso erok altal kialakitott iranyba. Es ez ismet megerositi, hogy a hirekre tradeles egyenerteku a random tradelessel. A tozsde csinalja a hirek hangulatat, es nem forditva. Most a tozsde szalguld, a tozsdei hirek ettol HURRA-OPTIMISTAK. . 3)Szoval a belso erok. Azok szamitanak. Es mert a tozsden EMELKEDES-->Jo HANGULAT--->EMELKEDES belso visszacsatolas van, tehat csakis az ilyen rendszerek belso STABIL --> INSTABIL atmenet kialakulasa vezet az osszeomlashoz. En azt gondolom, a tozsdeken, megpedig mindegyiken, az instabilitas maris nagy merteku. Regota fokozodik, egyre kevesbe stabik, de meg stabilnak latszik. . 4)Egy hasonlat. Mint amikor egy 30 meteres fuggoleges nadrudat egyensulyozol, kinyujtott karral, a tenyereden. A rud minden lepesre megno 10cm-t. Es igy kell elvinned 1000m tavolsagra. Ez a rendszer hasonlit a tozsde instabilitasara. A tenyer szimbolizalja a kormany+bankrendszert, a rud hossza a tozsdeindexet, a lepes az idobeli haladas. , http://keptarhely.eu/view.php?file=20210109v01u1l96i.jpeg , Nagyon sokaig tudod, a szel es lejto ellenere is a kinyujtott tenyereden fuggoleges egyensulyban tartani. Kompenzalni tudsz kulso tenyezok, mint egyenetlen talaj, bucka, lejto, szel, stb. ellen. Es folyamatosan haladsz elore. Aki kivulrol nezi, hiaba meri a lejto szoget, a bucka magassagot, a szelnyomast; a kulso tenyezokbol nem tudja megjosolni, mikor fog a rud ledolni. . Es megis, egyszercsak valamiert elveszted a stabilitast. Es erzed is, hogy most nem fog sikerulni egyensulyba visszahozni. Meg nem dolt el a rud, meg nem is kezd zuhanni, de te mar erzed a tenyereden, hogy nem fogad tudni egyensulyba visszavinni. A kulso szemlelo nem erzi ezt. , 5) Ezt az erzest, signalt adja ki most a tozsde annak, aki mar sokszorra probalja a nadrudat atvinni es megtanulta, hogy milyen a stabilitas elvesztesenek az elo-erzete. Az ciklus-meretu 5. hullam kesz allapota? Az ED alakzat, ami 2.5 honap alatt atment Expandig Diagonalba? A VIX es SPY kozotti divergencia? Az OBV es McClellan oscillator lefordulasa? , Azt tudhatom, melyik signal mukodik jobban, es tudhato mekkora a hiba valoszinusege. Egyik se biztos. Mindegyik valoszinusegi valtozo. Azt lehet mondani, hogy 80% esellyel a kovetkezo 2 honapban. De most mar nagyon sok jel van, tenyerbol jovo erzet, hogy ilyen kozel van a stabil allapot vege.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.