Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Az IBKR számlának van havi díja? Csak azért kérdezem mert nem egyértelmű nekem. Min 10.000 USD-t be kell fizetni az első 8 hónapban? Mondjuk ez a broker account, nekem meg individual account kell ha jól gondolom. Ez a hivatásos brókerekre vonatkozik? USD 10,000 (or non-USD equivalent) up front deposit will be
required that will be applied against commissions during the first 8
months.
Örülj neki! Milyen cukik! :-) Én is néztem a néniket a buszon, ahogy nyomogatták a telefont, képzeld, nekik milyen nehéz lehetett beleszokni! :-) (A szüleim, nagyszüleim már nem élnek.)
Ja, persze, én csinálom mindenüket. A számláikat is én fizetem, kisnyugdíjasok. 70, illetve 80 évesek. Nyomógombos telefonjuk van. Anyám már tud emailt írni, meg facebookozni, ez nagy eredmény...
Ez tiszta sor, arra gondoltam, hogy amikor mondjuk a szüleid nevén levő számlán profitod van, akkor azt ők vallják be a saját bevallásukban, de te fizeted gondolom?
Ugyanúgy mint a mgyar szolgáltatóknál. Kiszámolják az árfolyamnyereséged szja-ját, és beküldik a nav-nak. De a bevallás a te felelősséged. Ellenőrzöd, hogy jól számolták-e ki, és elfogadod a webszja-t, vagy ha nem jól számoltak, akkor megmódosítod. Nyilván befizetni neked kell, mert azt a szolgáltató nem tudhatja, hogy nála pl. felhalmoztál 10 millió nyereséget, a másik szolgáltatónál 10 millió veszteséget, ekkor a végegyneleged 0 Ft, nem fizetsz semmit. Meg ugye nem tudhatja az adókiegylítéedet sem, ez nem az ő felelőssége. Az osztalék az más tészt, most csak az árfolyamnyereségről beszéltem.
ui. az investing.com tréningjein tanultam meg, hogy mi az MACD, RSI, háromszögek, meg ilyenek, de én ezekre csak ránézek, ez alapján én nem mernék belekezdeni, mert ezek még őket is megtéveszik, nem még engem.
Nekem ajánlottak egy könyvet, azt elolvastam, de nem az alajpán tradelek, én semmit nem tudok arról, amit yooio a chart-on csinál.A könyvet le lehet tölteni a netről. A könyv egyébként nagyon jó. https://www.libri.hu/konyv/kecskemeti_istvan.tozsdei-befektetesek-mukodo-kereskedesi-rendszerek-felepitesevel-kockazatkezelessel.html Elolvasom a kedvenc bankáraimat, és megnézem a BTC chart-ot, ehhez képest meghallgatom itt a fiúkat is. Amit még meg szoktam csinálni:A kedvenc traderem naponta csinál videót a fő dolgokról: FX, commodity, indexek, kicsi crypto. Ezt meg szoktam nézni, nem mindig találja el, de sokat lehet belőle tanulni. https://www.youtube.com/@ThePivotTrader Én azért szeretnék yooio-tól tanulni, mert én nem látok a chart-ban sokat. Néha meglátok 1-2 dolgot az alapján, amit olvastam, de én sorvezetőt követek. Azt nem lehet mindenre ráhúzni. Én one trick pony vagyok, ahogy az angolok szokták mondani. :-)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen