Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Talán a belőled áradó bölcsesség okozta tisztelet ( konyhai robotgépek szektor) sajátos és exkluzív megnyilvánulása lehet. Bizonyára a meghatódottság is közrejátszhatott. http://keptarhely.eu/view.php?file=20221212v01x5u8dp.jpeg
"Ekkor jött Jehosua ben Gamla, a II. Szentély korának egyik legutolsó kohén gádolja (főpapja), aki i. sz. 65-ben elrendelte, hogy minden egyes megye minden egyes városában legyenek tanárok, és hozzájuk vigyenek tanulni minden 6-7 éves gyereket. Az iskolák létrehozása, illetve fenntartása a közösségek feladata volt. A bölcsek megalkották a tananyagot is (a Tóra és más bibliai könyvek mellett), nehogy elfelejtődjön a Tóra Izrael népe között. Ennek köszönhetően a zsidók közt kiemelkedően magas volt az olvasni tudók száma. Az olvasás mellett a szövegeket memorizálni is kellett. A rabbik azt tanácsolták, hogy a gyerekeket a jobb eredmény elérése reményében ne verjék bottal, valamint azt is, hogy az idősebb tanulók segítsék a fiatalabbakat. " XXXXX " Iskolába járni ma már magától értetődő, egyértelmű dolog, ám ez nem volt mindig így! Magyarországon 1868-ban lépett életbe az Eötvös-féle népoktatási törvény (1868. évi XXXVIII. tc.), amely előírta a tankötelezettséget a gyermek 6 és 12 éves kora között. A törvényt hosszas parlamenti tanácskozás után, végül december 15-én szentesítette a király. " XXXXX ugye nincs több kérdés , a szitu egyszerű műveltebbek lettek a a Talmud előírásai miatt és a termelő szekciót (földműves állattenyésztő stb. ) meghagyták zömmel másnak és a nagyobb profitot jelentő kereskedelemre helyeztek hangsúlyt ...több lé kevesebb meló oszt jónapot
Ez hülyeség, geológia, kozmologia, stb. Ráadásul matekban, fizikaban is felül reprezentaltak a zsidók. Okosabbak, az a helyzet. Régebben jöttek rá a szellemiek fontosságára. Ők már akkor gondolkodtak, amikor eleink még makogni sem tudtak.
Nem szoktam drábikot olvasni, orbánnal ellentétben. (Mondjuk annak is lehet némi oka, hogy ő olvassa) A múlkor láttam egy hosszabb videoját, de a felénél abbahagytam. Voltak benne részigazságok, de nem volt alátámasztva. A leírtak saját tapasztalatból táplálkoznak.
Köszi. :-) A pénteki alá kellene mennie. Nem lehetne, hogy most már menjünk egyet 3700-ig? :-) Az csak 4-5% lenne. Ilyen már volt. :-) Pénteken már egyszer 5 ponttal kivágtak :-) A stop ott van, ahol pénteken indultunk, ott is vettem, tehát 0-ban fogok kiszállni :-) esetleg vihetem lejjebb, hogy a profitból maradjon valami. :-)
Azt nem tudom, de en kisebb nagyobb korrekciora tippelek meg csak. Ha azt latod hogy esett 6 dollart 1 nap es panik van akkor kozel van az alja. Meg nem gyorsult be ugyhogy meg nem vagtak ki mindenkit a pozibol, nem likvidaltak szarra a nepet. De azert jo esetben 72/75 savba elkene masznia, ha a fed szepen beszel akar feljebb is. :) meg johet alj, nincs vege az esesnek szvsz
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen