Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
És a 2000-es maci sem a tech lufi miatt tartott eddig, hanem mert 3 egymás utáni esemény, 3 egymást követő ütésként jött: tech lufi, enron botrány, 911.
Ránéztem gyorsan a medve piacokra és általában 15-20 hónapig szokott tartani a lejtmenet, a 2000-es durranás volt az eddigi legrosszabb 31 hónappal (2.5 év). Na már most, ha 5 évig tartó lejtmenet lesz, akkor ott nagy a baj. És van egy olyan érzésem, hogy ha ez eljön, akkor nem a monitorok előtt fogsz sem te, sem én tradelni, hanem katonai ruhában fogunk menetelni. De ne legyen igazam...
Nyitni kell egy rendes számlát, IB megteszi, aztán neki köll állni shortolni... Nem nyugtalankodni kell, hanem kihasználni azt, amit tudunk. Enyhül az USA-ban az infla, mindenki megnyugszik, és azt gondolják jövőre a prolik, hogy új ATH. Aztán rábaxnak.
Emerald! Fontos lenne ha a jelenlegi Orbáni rendszer által idealizált 1930-1940 közötti társadalmi rendszert megnéznéd, akkor még van hová süllyednünk! Minden ember fél a változásoktól, a legszegényebbek a legjobban. Mivel magyarországon az emberek többsége a legszegényebb rétegbe tartozik semmilyen változást sem fog támogatni. Én a Völner régióban élek és szomorú vagyok sajnálom az itt élő embereket mindent megtesznek, hogy az életük rosszabb legyen, mint valaha. Hihetetlen, hogy a faluban a legfontosabb az volt az önkormányzati üléseken, ha bármi történik a Völner Pált meg kell hívni és meg kell vendégelni. Én mindig azt mondtam erre, hogy ilyen szegény egy országgyűlési képviselő nem lehet, hogy egy kis faluba jöjjön enni. Most már tudom sajnálta a pénzét ebédre.... Ja és jelenleg is szentnek tartják a Völnert....
Cicának végig kell gondolnia, hogy meddig akarja a befektetést tartani. A helyében én 4100-nál mindent eladtam volna, most meg lehet, hogy érdemes a kis a)-nál kiszállnia, attól függően, hogy szerinted mikor lesz megint 4200. A jövő év végére már 3900-tól 3600-ig mindent hallottam.
Nem biztos, hogy erre szükség van.. nézd meg FF-ben mennyi negatív pontozás jön. Lsd Humanoid esete is korábban. Az emberek azt hiszik, hogy attól, hogy hogy utálják azt, aki esetleg valamilyen igazságot megfogalmaz, attól az elmúlik. Nem értik, hogy igazából teljesen mindegy, hogy én itt vagyok-e vagy, nem valójában nem az én vagy a Humanoid szavaitól valósul meg az a valami, ami nekik kellemetlen.
Nem is vitatom az írást. Inkább azt mondom, ezekben nem nagyon van újdonság. Nagyjából a leírtak 40-60 éve jól ismert pszichológiai, szociálpszichológiai kísérletek eredményei. Nagyjából közszáűjon forognak. Ez persze nem von le az igazságtartalmukból, csak arra akartam kilyukadni, hogy a nagy nevek ezeken a területenek hogy képződnek meg. De ez persze, aki nem érdekel, annak zárójeles.
Nem tudom, hogy meddig jutottál a tanulmányaidban, de a pszichológiában ez köztudott dolog: az emberek ellenállását lassan kell leépíteni: ugyanezt csinálják a pedofilok, vagy azok, akik prostitúcióra beszélnek rá embereket.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen