Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
papafilip 2022. 04. 05. 17:47
Előzmény: #1099  szieszta
Azért a vigyáznak és a nem igyekszenek mindet levadászni között van néhány szint és nem kell mindent binárisan értelmezni.
Ha igazán vigyáznának akkor nem támadnának és bombáznának városokat.
szieszta 2022. 04. 05. 17:27
Előzmény: #1096  Fagylaltárus

Én is úgy gondolom, hogy az oroszok vigyáznak a civilekre. Ha eszetlenül lőnék a lakónegyedeket, ott nagyságrendileg több halott lenne. Ma voltam egy kórházban, ha oda becsapódott volna egy dón, több száz halott lett volna. Csak  a parkolóban legalább 300 autó volt.
Ukrajnában meg 17 sebesült volt, mikor szétlőttek egy kórházat. Én úgy tudom elképzelni, hogy a kórház már üres volt és a (civil) partizánok onnan lőtték a behatoló tankokat.
Az ukránokat azért nem vették fel az EU-ba, mert semmi közük nem volt a jogállamhoz. És nem is voltak hajlandóak még csak megközelíteni sem azt- Folyamatosan csak hazudtak, loptak, csaltak. Az eu segítségét az oligarchák markolták fel. Nem hiába szaladtak szét a világban, Mosonmagyaróváron teli voltak velük a munkásszállók. Még a románokat is kiszorították.
Ezzel nem putyint éljenzem, mert ő a támadó, de az ukránokat sem kell félteni.Mi sem tudtuk tárgyalásokkal rendbe tenni a magyar nyelvhasználatot  és a magyarok elnyomását Kárpátalján.
szieszta 2022. 04. 05. 17:12
Előzmény: #1093  Clint

Ilyen válaszoknál többször is elolvasom mit írtam. Én is úgy gondolom, hogy a magyar nem lázong. Nincs összefogás. Ha már kivonulnak az utcára, azt vagy pénzért teszik, vagy valami más anyagi megfontolásból. Azért 1989-ben voltak tömegek az utcán és nemcsak Magyarországon, de egész keleti tömbben. Abban is egyetértek, hogy volt az a pénz, hogy gorbacsov elengedje  a kezünket.
Sehol nem írtam, hogy a tömeg lázongott. MEGINDULT, gyülekezett, követelt. Ha a kommunisták közéjük lőttek volna, akkor jöhetett volna ´56. De nem tették
Placi82 2022. 04. 05. 16:57
"Tényszerű bizonyítékaink vannak erre, amelyeket a lehető leghamarabb szeretnénk bemutatni az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT)" - tette hozzá. Mindemellett példátlannak nevezte azt az ENSZ BT gyakorlatában, hogy Nagy-Britannia útját állta a testület hétfői összehívásának.Beszélt arról is, hogy közvetlenül az orosz csapatok elvonulását követően semmiféle jelentés nem volt katonák által elkövetett kegyetlenkedésekről. "Attól számítva, hogy az orosz alakulatok elhagyták Bucsát, négy napon át egyetlen jele sem volt atrocitásoknak, s nem is említettek ilyesmit" - mondta, hozzátéve: "nem voltak értesülések orosz katonák által elkövetett erőszakoskodásokról Bucsában".
Na tessek. Jonnek a bizonyitekok. Ennyi. Ezt az ENSZ biztonsagi tanacs ulesen mondtak. Nem valami propaganda oldalon
Fagylaltárus 2022. 04. 05. 15:40
Előzmény: #1095  Placi82
EMber, teljesen mindegy mi történik. Neked az jön le mindenből hogy hazudnak az ukránok, az oroszok meg csak honvédő humánus háborút folytatnak. Meg hogy ölik inkább a saját népüket az ukránok hogy az oroszokra kenhessék azt is.
"Minek csinalna oldoklest, Putyin, azert hogy kirtsa az ukran népet? "
Nincs ukrán nép, Putyin mondta.
Te inkább azon agyalj hogy lehet az hogy ellenállnak az orosz ajkú városok is Ukrajnában? Te ezt érted? Hogy lehetséges ez? Hogy lehetséges az hogy az orosz többségű városokban is megy a harc, holott aztán ott tényleg virágokkal kéne fogadni a muszkákat.
Placi82 2022. 04. 05. 13:14
Előzmény: #1092  Fagylaltárus
Nem baj az ,ha butuska vagy ,csak ne hangoztatnad. Vagy ne farasztanal ,ahogy anno megegyeztunk. 1. Miert 3-4 nappal orosz kivonulas Bucsabol utan  keszultek a felvetelek az utcan fekvo szerencsetlen holt testekrol? Vartak 3-4 napot azutan hogy bevonultak az ukranok, es utana fenykepeztek? He?:) 2. Miert van sok fenykepen sok feher karszalagos ember, ők oroszok. 3 Nezzem az interjut szegeny ukran asszonyrol,aki szallast,kajat adott a hazukban kialakitott mini iranyitokozpontban a ferjevel. A ferjet reggel megolve talalta a hazuk elott aznap reggel. Ennyi volt az interju. Na most akkor visszamentek az orosz katonak vegezni vele 4 nappal a kivonulasuk utan, vagy mint kollaborans gyanusitottatal rogton vegeztek vele az ukranok ??? 3. Minek csinalna oldoklest, Putyin, azert hogy kirtsa az ukran népet? Minek aprozza el vannak hiperszonikus raketai ,amiket toltet nelkul lovoldoz katonai raktarakra preciziosan csak oda. Megtolti toltettel es bekuldi egy varosba mondjuk.Mariupolba, Kijevbe es 2-3 km sugaru korben nem marad semmi, erted semmi se!!!!!! Nezz utana, ezek nem atom fegyverek,es leteznek az oroszoknak!!!.
4. Minek.kuldott Bucsaba 500 tonna elemiszert es gyogyszert az oroszok , ha csak nepirtani akarnak? Tovabba adatok neked ,most varosi harc van!! Ami olyan mint anno Sztalingrad! Es meghalt kb 14.000 orosz katona . Kb valoszinu ennyi ukran katona ,de errol nincsen hiteles adat. Es az ensz szerint most van kb 4000 civil aldozat.  Ha nem vigyaznanak a civilekre, kb 100.000 civil minimum lenne. Es ehhez, vedd hozza hogy a varosi harcok miatt az ukranoknak letfontossagu a legvedelmuk hianya miatt a civil pajzs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ergo az ukranok nem bannak kesztyus kezzel a sajatjaikkal se erre mar egyre tobb, bar meg nem hangsulyozott hir van.,de van!!!!!!!!! De logikus is!!! Hisz nincs mas valasztasuk az ukran katonaknak taktikailag, a legvedelmuk hianya miatt!!!! Szoval, ha logikusan gondolkozol,es ketelkednel, es az ukran elnoknek az idaigi allitasaibol mondjuk 10% igaz lett volna az elmult 1 honapbol. Akkor nem írtam volna ezt le neked. Bar teljesen felesleges, mert el se gondolkozol rajta. Gondolom annyit tudsz ezekre valaszolni ,hogy az oroszok be se volultak ukrajnaba ,mi???? De bevonultak b.sszus! Szoval gondolkozz valami mas frappáns valaszon. Sok sikert:))
Fagylaltárus 2022. 04. 05. 09:41
Előzmény: #1089  szieszta
1989-ben milyen lázadás volt itthon? Tök békés volt az átmenet a kapitalizmusba. A magyar a világ egyik legindividualistább népe, nagyon extrém helyzetekben lázad csak.
Pont azért mert nálunk mindenki leszarja hogy a másikkal mi van. A lázadás alapfeltétele egy bizonyos fokú szolidaritás a másik felé. Hogy bár nekem annyira nem rossz, mégis kimegyek lázadni mert a másiknak rossz.
Itt lázadás csak akkor lenne kiterjedt éhezés lenne.
Clint
Clint 2022. 04. 05. 09:30
Előzmény: #1089  szieszta
1989-ben semmilyen tömeg nem indult meg.
Óriási tévedés, hogy tömeg megmoudulások, a nép lázongása miatt történt a rendszerváltás. Ha ezen múlt volna, akkor még most is a kommunizmusban élnénk (lehet, hogy így is van :D) 
A rendszerváltás a regnáló pártelit által tudatosan előkészített folyamat volt, még pedig a peresztrojka, Gorbacsov, illetve a világpolitikai folyamatok miatt.
Fagylaltárus 2022. 04. 05. 09:23
Előzmény: #1086  Placi82
Egyértelműen orosz fan vagy, ez minden kommentedből árad. S gyakran tolod az orosz propagandát is.
Fagylaltárus 2022. 04. 05. 09:23
Előzmény: #1078  Törölt felhasználó
Ti amúgy ilyen Kasszandrák lennétek akik látják a jövőt?
Placi82 2022. 04. 05. 09:07
Előzmény: #1083  Törölt felhasználó
szieszta 2022. 04. 04. 22:03
Előzmény: #1078  Törölt felhasználó
Én ezt nem hiszem. Ha most még mindig meg tudja az emberekkel etetni, hogy még mindig, minden rossz gyurcsány miatt van, akkor ezt ezután is megteszi. Majd vesznek fel még több hitelt és osztják tovább a támogatásokat, leginkább maguknak. A magyar nép nem fog lázadni. Ahhoz kell felbújtó. 1989-ben sem magától indult meg a tömeg, a nagytőkések segítsége kellett.
somebody 2022. 04. 04. 21:50
Előzmény: #1087  somebody
somebody 2022. 04. 04. 21:10
Előzmény: #1085  Placi82
Hát nehéz kérdés, nekem van egy kicsi félelmem, hogy Putyo már vonult vissza, igaz lehet, hogy csak átszerveződni de nem akarja USA hagyni neki…
Olajfinomító elleni támadas orosz földön, most ez, nekem végig az volt a megérzésem hogy valamelyik reaktor körül kavarnak majd…
Magyarul emelik a tétet, hogy mindenkit belerángassanak…
Placi82 2022. 04. 04. 21:06
Előzmény: #1080  somebody
https://oroszhirek.hu/2022/04/04/visszautasitotta-az-orosz-vedelmi-miniszterium-a-bucsai-civilgyilkossag-vadjat/
Ne a dumat nezd a fenykepet. Ukran vezetesbol esku barmit kinezek. Nem azert mert Putyin imado vagyok. Hanem mert egy igaz szava nem volt az ukran elnoknek idaig, amit ellenoriztem. Teljesen igaz ra a vicc. Honnan tudod, hogy az ukran elnok,  es kornyezete hazudik?? Mozog a szájuk!🤣🤣
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 04. 20:52
Előzmény: #1079  Törölt felhasználó
Végignéztem, és továbbra is azt kell mondanom, hogy ő egy túl őszinte és becsületes ember. Sajnos az ilyen nem való a politikai frontvonalra a kamerák elé, mert muníciót ad az ellenfélnek a tapasztalatlanságával. Ellenben a háttérben valószínűleg lelkiismeretesen, kiválóan végezné a rábízott munkát. Sajnálom, hogy egy személyben rajta akarják elverni a port. A műsorvezető úgy tesz, mintha 12 évnyi agymosást egy választási kampánnyal vissza lehetne csinálni (ráadásul Marcinak első kézből van a propagandával tapasztalata). Márki-Zay-ról Two-Face karakterének idézete ugrott be: "You thought we could be decent men, in an indecent time!"
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 20:37
Előzmény: #1082  drexler76
Nem lebecsülve Vonát (mellesleg Puzsér köpönyegéből bújt ki az új Vona, akinek nem tűnt még fel), azért a független szakértő szerep sokkal szimpatikusabb a zembereknek. Nem nehéz benne népszerűnek lenni.
drexler76
drexler76 2022. 04. 04. 20:30
Előzmény: #1076  somebody
Vonat az egyik legtehetsegesebb magyar politikusnak tartom. Aztan a visszavonulasa utani palfordulasat nem tudtam hova tenni, nem is kovettem tovabb a munkassagat. Az utobbi idokben ezek a kvazi fuggetlen elemzesi viszont tenyleg jok. Sajnalom, hogy nem sikerult egyszer sem valasztast nyernie. 
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 20:21
Előzmény: #1080  somebody
Passz.
Ilyenkor felesleges is figyelni az eseményeket, sosem derül ki hitelt érdemlően.
A háború őrület. annak az őrületnek az egyenes ági következménye, amit a neoliberális tőke őrjöngése váltott ki. Minden háború az egyenlőtlen és méltánytalan erőforráselosztás miatt tör ki.
Ez is.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek