Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
somebody 2022. 04. 06. 15:26
Előzmény: #1117  Fagylaltárus
Biztos, hogy csinálták erre is ráteszem a nyakam, főleg ,hogy ugyanott támad mint az HIV... csak erről még nem beszélnek. Mármint nem azt mondom, hogy HIV pozitív lettél, hanem ugyanazon a sejten keresztül támad és szétbassza az immunrendszered ugyanúgy. 
Populáció reduction, ennél már csak egy III. VH lenne nagyobb populáció csökkenés. 
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 15:25
Előzmény: #1118  somebody
Abban mi a buli a neoliberális tőkének hogy recesszió van, zsugorodás? Kurvára nem értem. Az a gazdagoknak se jó igazából. Igazából senkinek se.
somebody 2022. 04. 06. 15:24
Előzmény: #1117  Fagylaltárus
Én nem tudom, szerintem nem Kína csinálta...
Mármint nem látom mi a logika benne, ha csinálnék egy vírust biztos, hogy nem itthon engedném szét. (oké lehet baleset is, de azért nem sűrűn van ilyen). Kicsi az esélye. 
Szóval lehet felveszem a sapkámat és tényleg bolondnak gondol majd mindenki, de neoliberális tőke volt itt is. Voltak érdekes dolgok, Bill Gates körül is. 
Ha csinálnék egy vírust akkor elvinném  Kínába és berobbantanám, más tészta, hogy azzal nem számoltak, hogy Kína fogja és szétteríti a világban. Holdünnepkor a nyakamat rá teszem, hogy tudták mi a szitu. (gondolom azért, hogy ne kerüljenek hátrányba, úgy voltak vele, hogy na akkor szívjon mindenki).
Pontosan beleilleszkedik egyébként abba a narratívába, hogy mentsék a Földet vagy ami még maradt belőle. Ha a háborút se fejezik be sürgősen itt is megint gyárak fognak leállni. Csökken a termelés, nem lesz mindenkinek 2 autója, nem repülünk mert drága lesz, nem kocsikázunk feleslegesen mert az is drága lesz.
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 15:08
Előzmény: #1116  Placi82

A koronavírust a kínaiak csinálták nem? Hogy felgyorsítsák a gazdasági hatalomátvételt a Nyugat felett. Vagy gondolod az USA csinálta hogy saját magukat meg az egész nyugati világot is megszivassák?
Gondolkodj!
Vagy még arra is van esély hogy senki nem csinálta, képzeld...
Placi82 2022. 04. 06. 13:58
Előzmény: #1115  somebody
Mindok egy storyt. Humanoidnak meseltem el.  Svedorszagban dolgozik, regi barat mernok. Felesege takarito. Sorhazba, ahol laknak, "bantottak" a szomszéd tini lanyt migransok, mikor haza jott bulibol. A magyar takaritono atment vigasztalni, es nem finomkodott a szavakkal. Erre majdnem kiraktak a lakásból. Par het mulva elnezest kert a haver felesege a szomszedtol, hogy ,hat ő kozep europai ott jobban kifejezik az erzelmeket,stb... szabadkozott.  Erre mondja az anyuka, hogy o is meg tudna nyuzni őket , de hat masok is voltak, igy nem beszelhetett erről oszinten. Mi van????Ezt a neolib. agymosast! En már regen tudom miert kellett az arab tavasz. Ahol a demokratikus bombazassal a  hadurak, es embercsempesz bandák  halozatava sullyesztette le ,az eszak afrikai orszagokat. Sokkal nagyobb szegenysegbe taszitva oket mint 10 eve. Es erdemes egy jo bor mellett beszelgetni, holland,svéd,  francia, német emberekkel, hogy valojaban mit gondolnak errol a migraciorol. De nyiltan errol "nem beszelunk". Azt latom, hogy ennek a haborunak nem.lesz vege mìg Putyint meg nem buktatjak. Csak most 80%nepszerusege van ,es mi az EU pusztul bele a szankciokba, az oroszok egesz jol viselik. Szoval vegul is lehetne egy csodas szep elet, a technologianak koszonhetoen vegre. De a migracioval,es az allando szarkavarassal tonkreteszi a neoliberalis nagytoke hálózata,ezt a vilagot. Olvastad  Biden fia mar 2014 ben deneverekkel foglalkoztak, es koronavirussal ukrajnaban?Es valami deneverasszony becenevu nő kiserletezett veluk. Es mielott valami nagytudasu belekotne a dailymail.uk hozta le tenykent, hiteles emailekre hivatkozva.  Belinkelem ha erdekel.
somebody 2022. 04. 06. 09:22
Előzmény: #1114  Placi82
Nekem kezd tisztulni a kép, persze eddig bíztam benne, hogy tévedek.
Neoliberális tőke de hívhatjuk Sorosnak is, bár nem csak ő belőle áll, egyértelmű érdeke, hogy romba döntse az Eu gazdaságát. Én nem tom az öreg már meg shortolt mindent lehet.
De ami még rosszabb, hogy lassan a világ két részre oszlik. (autokrata, nacionalista rész, és liberális, "demokratikus"  rész. Direkt raktam idézőjelbe a demokratikust.
Ennek a következményét sajnos az emberek fogják cipelni, megszívni.
De nagyon érdekes a történetet megnézni régebbről.. kezdve a migrációs válságtól, a covidon át, most az ukrán háborúig.
Most kezd tiszta lenni, hogy Weber is tényleg csak egy Soros báb, nincs olyan épeszű ember aki a saját országa ellen erre buzdít. 
Arról nem is beszélve, hogy ha még nagyobb palettán nézem a dolgot, mondjuk csak pl Thaiföld, a Covid miatt rohadt sokan majdnem hogy éheztek,  mert elvesztették a munkájukat, bevételüket, erre most, hogy még épp vissza se kapták már jön egy 30% os emelkedés az élelmiszer árakban.. brutál. Mint amikor leküldte a boxoló az ellenfelet és még mindig üti....
És akkor Afrikáról ne is beszéljünk. 
Placi82 2022. 04. 06. 09:02
Előzmény: #1110  somebody
Uvolt a forgatókönyv ukrajnai helyzetrol. Teljesen meg vagyok lepodve, hogy mire akarjak ezt kifutatani a háttérben levo neoliberalis erők.  Meg mindig az van,hogy nem adnak 1 cm se. Pedig a nato tagsagban mar egyezségre juthatnanak. De a Donyecki, Luhanszki autonomiarol szo se lehet. Pedig ugy kellene hozzá allni, ehhez a kérdéshez, mint a nőkhöz.  Nem baj ,ha elmegy, csak ne hozzak vissza.:) Ha menni akarnak akkor ,menjenek. De nem!!!! Megpusztul ukrajna, orosz,es EU gazdasaga. 2 kb borsod megyenyi teruleterert. Ukran elnok játsza a szerepét ,amiert mar megkapta a gazsijat. Ugye Porosenko azt talalta meg, offshore szamlan(2 mrd usd). Ezért,  Porosenkonak menekulnie kellett, a demokratikus Ukrajnából , mert a butus, nem tudta mibe nyult bele.
szieszta 2022. 04. 06. 08:14
Előzmény: #1109  papafilip

Amerikát hogyan istenítjük, pedig ők is így védték meg, illetve vitték el a demokráciát sok államba.
Mennyi japán menekült meg a sokéves szenvedéstől, mikor ledobták az atombombát. Itt is, ha az oroszok azt tették volna, ukrajna egyből nem akart volna belépni a NATO-ba, kilógatják a fehér zászlót és élhettek volna békében, kapták volna az olcsó olajat, meg a gázt, meg agro világhatalom lehetne. Hasonlóan mint Svájc, meg Ausztria, semlegesen. Persze akkor az oligarcháiknak meg kellett volna hunyászkodniuk.
szieszta 2022. 04. 06. 07:53
Előzmény: #1108  papafilip

Én is ezt írtam, hogy nem kellene háborúzni. De ha már nincs más megoldás, akkor akit meg akarsz regulázni, akkor támadni kell.
Van egy elméletem erre, hogy mennyire !!!természetes!!!! a fizikai bántalmazás. Bevallom, én a gyerekeimet többször megütöttem. Nem csépeltem, pufáltam őket, de popsira egy legyintés, ráadásul már csak a végső esetben. Azokat az embereket, akik a legközelebb állnak hozzám, imádom őket és a legfontosabb, hogy féltem. Akkor is imádtam a kislányomat, mikor a popójára sóztam, de ez csak féltésből volt. Három éves lehetett, mikor már többször elmondtam neki, hogy ha mozog valamilyen gép, nem mehet közel. Éppen tolattam traktorral, először körülnézve, hogy nincs közelben. Akkor ugye hátrafele nézi az ember, hogy rá tudjon tolatni a pótkocsi vonószemére. És akkor kopogtatnak az ajtón. Az ajtó és a nem kicsi első kerék között nincs fél méter és Ő ott állt. Na akkor kiugortam a traktorból és rácsaptam a fenekére. Azóta jó sok idő telt el, de soha többé nem fordult elő ilyen. Amíg nem intek neki, addig tisztes távolból figyel, de a járműveknél is nagyon óvatos, amíg nincs szemkontaktus a sofőrrel, nem lép a zebrára.
A másik ilyen vélemény, hogy ha valami rosszat eszel, miért fáj a gyomrod. No nem azért mert valami marja, hanem a szervezet ezzel jelez, hogy baj van. Tanuld meg szépen, hogy ilyent nem eszel! De ha beütöd a lábad, az sem azért fáj, hanem megtanít vigyázni magadra. Hogyan néznénk ki kéz és láb nélkül, mert nem fájna az elvesztése. Szerintem ezt éppen az evolúció oldotta meg, mert aminek nem fájt, az kihalt.
Ennek az ellenkezője, hogy a szex miért élvezetes. Mert amelyik fajnak fájt, az kihalt. :-)
Visszatérve......az oroszok többször figyelmeztették az ukránokat, hogy ez így nem jó. Azok meg csak feszítették a húrt, amíg el nem szakadt. Azóta meg játszák a hőst, alázva a medvét, mert az egész világ mögéjük állt.
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 03:51
Előzmény: #1102  kajli_man
Ahogy vártuk, egyszerre jön mindenhonnét a sz@r.
Egy mindenbuborákban ez a forgatókönyv.
Ebben a kontextusban a háború nem trigger, hanem maga az okozat, és a társadalmi őrület következménye és kicsúcsosodása.
Jobban teszi a kurmányunk, ha elkezdi a macskaköves utcákat lebetonoztatni, mert nem kell szeptemberig várni, hogy népharag gerjedjen.
somebody 2022. 04. 05. 22:52
Tyűűűű azért nem gondoltam volna, hogy végig tolják...
The @EPPGroup has agreed a united sanctions package for Russia. As the Russian war crimes continue, our resolve to stop the Putin system must continue aswell. We need an immediate embargo on oil & coal. Gas imports must be stopped as soon as possible. 
El kellett volna adnom mindent :D
Ezek teljesen hülyék...romba döntik az EU gazdaságát.... jah, hogy pont Weber, pont Gyuribácsi embere, pont kapóra jöttek a Bucsai képek...pont eu jogállamiság folytatása... 
Kíváncsi vagyok holnap mit jelent be Viktor. Mert úgy néz ki gyorsulnak az események, bár reméljük csak a hivatalos sajtótájékoztató lesz és nem az amire gondolok :D
papafilip 2022. 04. 05. 22:17
Előzmény: #1108  papafilip
Remélem senki sem próbál majd egyszer így megvédeni egyikünket sem :D
papafilip 2022. 04. 05. 22:11
Előzmény: #1106  szieszta
Mint modottam, elég széles skála van aközött, hogy valaki megvédeni akarja a civileket és szándékosan levadászni mindet. Egyszerűen telejesen elfogadhatatlannak tartom azt mondani, hogy valaki védi a civileket mikor városokat támad meg. Sem a motivációról sem arról nem nyilatkoztam, hogyan kellene háborút viselni (mondjuk lényegesen jobb lenne, ha egyáltalán nem tennék, de erről sem nyilatkoztam.... ).
De továbbra is teljes nonsense azt mondani, hogy védik a civileket, ha ez lenne a cél nem háborúznának.
szieszta 2022. 04. 05. 21:14
Előzmény: #1105  papafilip

"Létezik olyan, hogy jogos önvédelem? Ha mondjuk megvédenéd a házad mikor megtámadnak elveszted civil jellegedet?"
Persze van jogos önvédelem. Nagyon észszerű egy légpuskával szembeszállni egy tankkal. Sokkal nagyobb az esélye, hogy nem rombolják le a házadat, ha elbújsz, vagy elmenekülsz, minthogy az ablakból pufogtatsz.
szieszta 2022. 04. 05. 21:09
Előzmény: #1105  papafilip

Én nem értek egyet a háborúval. Amit te itt magyarázol, az nevetséges. Ott kell a katonákat kiiktatni, ahol vannak. Nem lőhetem a mezőt, ha ott nincs ellenség.
Írták azt is, hogy az üres épületeket lőtték az oroszok, hogy kárt csináljanak. Ilyent csak az írhat, aki a tankos játékon nőtt fel. Egy egy ilyen lövedék vagyonokba kerül. Azt nem a kiskatonák indítják találomra, hanem parancsra lövik ki, GPS koordináták szerint.
Én még mindig azt mondom, hogyha válogatás nélkül lőnék a városokat, már 100 ezer felett lenne az áldozatok száma.  Az ikertornyoknál 3 ezer ember halt meg úgy, hogy nagy részét kimenekítették. Ha oda egy dón csapódott volna, mennyien haltak volna meg? Ezek a városok is elég sűrűn lakottak voltak. Mutatták, mikor a drón becsapódott a felsorakozott hadászati járművek közé és 20-at elsöpört. Ha 1 kocsi 5 méter, az már 100 m. Egy 100 méteres 10 emeletes lakótömbben mennyien laknak?  Ott ennyien haltak volna meg.
papafilip 2022. 04. 05. 18:33
Előzmény: #1104  szieszta
Ha védeni akarsz civileket, biztos, hogy Kijev vagy akörüli városokban kell katonákat kiiktatnod?
Ezzel semmi másra nem szeretnék most rámutatni, minthogy azt mondani, hogy védik a civileket az totál nonsense. Teljesen függetlenül a motivációtol.
Létezik olyan, hogy jogos önvédelem? Ha mondjuk megvédenéd a házad mikor megtámadnak elveszted civil jellegedet?
szieszta 2022. 04. 05. 18:28
Előzmény: #1100  papafilip
Ha a városokban vannak a katonák, akiket ki kell iktatni, akkor ott kell lövöldözni. Ha az ukránok annyira védeni akarnák a civileket, akkor nem bújnának mögéjük. Meg nem osztogatnák a civileknek a fegyvereket. Számomra az is kérdés, hogy a civil meddig civil és mikortól katona. Mert ha már fegyverrel lövi a másikat, akkor már nem civil.
Törölt felhasználó 2022. 04. 05. 18:17
Most ertem haza, mi ezazUSA szakadaas? 
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 05. 18:12
Humanoid vágtáznak a bondok!
parkinson 2022. 04. 05. 18:06
Előzmény: #1099  szieszta
Novosztyi, Aljazeera, stb (persze rt. com rasen today letiltva) a videón 13 halott az egyik integet is, azért ez már vicces. Bármit olvasok Az hazugság! A decemberi Putyin levél a NATO-nak egyedül ez az igazság. Kiterjeszti a határokat mint a (Krimben) csak csúszik az idővel és más lesz a módszer, nem lesz itt népszavazás meg választás csak Oroszország új határokkal és kész. 

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek