Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
somebody 2022. 04. 04. 19:54
Előzmény: #1079  Törölt felhasználó
Én eddig nem figyeltem az interjúit nagyon de ez a MZP nem valami Viktor rokona , tök hasonló arc szerkezetük van szerintem majdnem mintha a fiatal Viktort láttam volna benne. 
Mit mondtok? 
Ukranok (USA) helyezte oda a tömegmészárlásra a holttesteket?
Vagy az oroszok voltak?
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 18:56
Előzmény: #1073  Törölt felhasználó
Érdemes 1-2 percet itt megnézni belőle.
https://youtu.be/qq5j100zw84?t=1755
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 18:51
Előzmény: #1075  szieszta
Teljesen tényszerű, hogy legkésőbb 1 éven belül megbuktatták volna.
Ez nem is kérdés.
Én azért szavaztam az ellenzékre, mert tudtam, hogy komoly fidesz győzelem lesz, és szorosabbat akartam. Nem akartam kib@szni MZP-vel, hogy lehetetlen helyzetbe kerüljön... 
Ha úgy nézem, a jóisten megóvta őt ettől a lehetetlen helyzetben való kormányzástól.
Igazából aki tegnap nyert, az óriásit bukott. Erre mondják, hogy pürrhoszi győzelem. Orbán 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nagyon csúnya körülmények között fogja a trónját elhagyni, ha egyáltalán élve fogja elhagyni.
szieszta 2022. 04. 04. 18:49

Ahogy már írtam, figyelgetem a szlovákiai történéseket is. Ott egy oligarchát vizsgálati fogságba helyeztek, aztán nem tudtak rábizonyítani semmit. Most bocsánatkérést illetve kártérítést követel.Nem elég, hogy úgy lopta  a vagyonát, még megfejné az államot......a népet.
https://parameter.sk/hascak-bocsanatkerest-kovetel-fogva-tartasa-miatt-ellenkezo-esetben-tobb-tizmilliora-perli-az
Ez lenne Magyarországon is.
somebody 2022. 04. 04. 18:43

Esküszöm egyre jobban csípem ezt a Vonát. 
https://index.hu/velemeny/2022/04/04/az-ellenzek-bukasanak-ot-oka/
Kb ezt próbálom a fórum egyesekkel megértetni, hogy amíg van Gyurcsány addig mindig Viktor simán nyer.
szieszta 2022. 04. 04. 18:38
Én azt gondolom, hogyha  az ellenék nyert volna, rosszabb lenne nekünk. Az biztos, hogy ők is elkezdtek volna gyűjtögetni, de közben ezernyi csontváz potyogott volna ki  a szekrényekből. Azt biztosra veszem, hogy a fidesz mindent jól előkészített, bebetonozta a hosszútávú szerződéseket, megtámadhatatlanul. Az csak álom, hogy valamit vissza lehetne venni tőlük. Ahhoz forradalom kellene, nem demokrácia.
szieszta 2022. 04. 04. 18:32
Előzmény: #1073  Törölt felhasználó
Sokszor volt olyan, mikor megnéztem az RTL klub híradót és utána  a hír TV-t. A bejátszás, képanyag ugyan az volt, csak kicsit megvágva. Utána  a kommentár meg már teljesen ellentétes volt. Ezt napi szinten tolták a nép fejébe.
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 17:58
Előzmény: #1064  Szolidan
Abszolút egyetértek.
MZP egy jobb sorsra hivatott ember.
Kétségtelen, hogy ilyen méretekben rutintalan.
Választott egy stratégiát, aminek megtalálta a fidesz az ellenszerét.
De ez azért nem volt nehéz, mivel MZP kis túlzással egyedül kínlódott ezzel a hatpárti szarkupaccal.
Egyszerűen ez nemcsak a lejtős pálya, hanem a stáb hiánya miatt sem volt nyerhető.
És azért azt tegyük hozzá, -én vettem a fáradságot, és rendre megnéztem a kiragadott részeket. Azok a legnagyobb rosszindulattal voltak félreértve, néha még azon túl is.
Hiába, a propaganda és a marketing totálisan legyőzte a politikát és a társadalmat.
Nézzük meg, hogy senkinek sem sikerült 12 év alatt áttörni ezt a buborékot. Ez nem MZP bűne, ez a társadalom struktúrájából fakad.
Egyszerűen orbánt is az fogja elsöpörni, ami a diktátorokat mindig el szokta: egy külső és belső válság. 
Aztán utána jön megint egy 20-30 év liberális világ, míg ki fog újra termelődni egy posztokkunista. ÉS mire öreg leszek, addigra megkapjuk orbán 2.0-t, egy új diktátort. Ilyen egyszerűen a világ.

Peterbond 2022. 04. 04. 16:07
Előzmény: #1070  Placi82
Schiffer visszavonult a politikától ( mármint nem lesz képviselő vagy pártvezető vagy ilyesmi ). És szerintem nem is hiányzik neki hogy megint céltábla legyen. De úgy látom hogy egyre kevesebbeknek. Ezért is nehezen képzelem el hogy lesz egy tisztességes ember aki kiállna hogy tessék ide lőjjetek Fidesz médiások. Értelmes ember inkább menekülni fog ilyen környezetből és marad sok olyan akinek van elég bőr a képén az ilyesmihez. Félek azok meg nem éppen tisztességes emberek lesznek. Meglátjuk mit hozz a jövő de én nem a politika tisztulásának folyamatát látom. A szavazók nem is jutalmazzák azt hanem az uszítást és rágalmazást. És ahogy piacgazdaságban is amire van kereslet arra lesz kínálat.
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 15:11
Előzmény: #1070  Placi82
Schifferék keményen tolták az atomerőműellenességet is az antiglobalizmus mellett.
Ezt a kemény zöld vonalat (részemről egyébként sajnos) el kéne hagynia, ha labdába akarna rúgni.
Még a német se lát tovább az orránál nemhogy a magyar...
Placi82 2022. 04. 04. 14:51
Előzmény: #1067  Peterbond
Ketszer olvastam vegig . Nem tudok veled vitatkozni. Vegul is stimelnek az altalad leírtak. Kiveve hogy schiffer Andras anti globalista. En nem így emlekeztem. Nekem ő nagyon szimpatikus volt. De 2014  mar tul messze van idoben. Te hogy latod oszinte kivancsisagbol. Schiffer lehetne egy ellenzeki vezer, vagy eselye sincs. Mostaniak kozul en nem latok senkit,aki vezer lehetne. Szvsz.
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 14:30
Előzmény: #1065  Placi82
A választók egy része biztos ilyen mint te, hogy egy alkalmatlan ellenzéket lát.
A másik részénél viszont jól hatott a hazugságkampány...
szieszta 2022. 04. 04. 13:38
Előzmény: #1063  somebody

Az igaz, hogy MZP többször hibázott, de ez csak azért tudjuk, mert a közmédia egy egy mondatát kiemelve hetekig ragozta ezeket. Hasonlóan a 12 évvel ezelőtt történteket, meg gyurcsányt.
Óriási ellenszél, mikor a nap 24 órájában megy a lejáratás a TV-ben, közpénzen.
De újra leírom, én orbánnal sok mindenben egyetértek, csak ezt a világraszóló rablást nem kellett volna  elkezdeniük. Ebben világbajnokok.
Peterbond 2022. 04. 04. 12:04
És szerintem te egy fundamentálisan hibás kiindulásból mondod a vleményed velem kapcsolatban.
.
Engem nem érdekel hogy az MSZP a DK jobbik vagy bári hatalomra jutt-e vagy sem. Nem az érdekel hogy balos kormány legyen hisz alapvetően jobbos ember vagyok. Engem nem a pártok érdekelnek. Felőlem vezethetné a Fidesz az országot ha jól vezetné. De mi vel nem teszi ezért szeretnék változást. Nem a töékéleteset egyből csak valamivel jobbat. Hogy arról a pályáról letérjünk amin elindultunk. Hogy ne egy agymosott nemzet legyünk akinek 10 év múlva beadhatja a kormánypárt hogy az ég zöld a fű kék és elhiszik neki. Hogy ne az legyen hogy a nyugatról hazatelefonáló gyerekek szavait megkérdőjelezik a szülők mert inkább hiosznek a 30 éves vezetőnek mint annak amit a saját gyerekeik tapasztalnak meg.
.
Röviden. Nem akarom hogy az országom egy Fehéroroszország, Törökország, Oroszország szerű autokrata állam legyen.
Peterbond 2022. 04. 04. 11:59
"Peterbond. A masik topikbol itt az univerzalis valaszom a hosszu bejegyzesedre!:)
Ne haragudj. De tenyleg hianyzik az egesz ellenzekbol,es belőled a strategiai es a vezetoi gondolkodás."
.
Nekem milyen stratégiai és vezeti gondolkodás kéne? Se pártot nem vezetek se képviselőként nem indulok. Én az ország általános helyzetéről beszélek.
.
"Valasztokat hibaztatjatok. Rossz az irany. Nepet akarod levaltani vagy mi?? :)) Mondok egy példát.  Schiffer András. 
.
Bocs de ugyan ki szavzza meg immár 4-ére 2/3-l a fideszt? Ne mentegessük már a népet, az ő döntése mégha 10-20-30 év múlva mindenkit hibáztatni fog ( ahogy teszi most is ) hogy a Nyugat, az amcsik, a globalizmus miatt olyan rossz neki. A Lettek, Litvánok, Finnek Svédek meg csak véletlenül éllnek jobban. Ott nem volt egyetlen alkalmas vezető se akit 20 évig a hatalomban tartsanak. Nem harcolt az EU-val és közbe nem épített ki "nemzeti tőkés osztályt" ( hétköznapi nyelvén oligarhákat ), nem uralta le a médiáját egyetlen párt aki minden pozíciót leuralt magának. Náluk se töéletes az élet de valahogy mégis jobb egyszerűen az emberek gondolkodása miatt.
.
Schiffert én nagyon birom. A Fideszesek is. Amióta nincs LMP és nem kellett lejáratni. 2014 körül még nagyban ment az ő karaktergyilkolása is vagy elfelejtetted? Remek példa hogy amikor képviselő volt akkor mindenféle alkalmatlan ember volt. Akkor is ment az ilyen ellenzékkel nem lehet leváltani Orbánt. Most már hogy nem képviselő hirtelen kiderült hogy okos ember az. 2014-ben amúgy én rá szavaztam pedig ő vele se értek egyet mindenben ( ő aztán tényleg durván anti-globalista ). Szóval Schiffer pont hogy az én érvemet erősíti. Bajnai és kormánya is 2011-ben még kitűnő munkát végzetOrbán szerint. Persze csakis külfödön hangoztatta ezt.
.
" Érzem, hogy megint tamadsz, meg dühöt. "
.
Támadok? Én leírtam a véleményem. Dühöt te lthatsz mögé, bennem mértéktelen csalódás van. nem azért mert X vagy Y nem kapott szavazatott vagy kapott. Hanem az ahogy látom egyre kelet felé egyre egy autokratikus féldiktatúra felé tolódni az országom és hogy a nép ezt AKARJA. Nekik Oroszország kell és nem Finnország. Nekik egy cáratyus kell és tele bendő. Hogy ez hogyan lesz nem érdekli. Pont hogy se stratégiai se vezetői elképzeléseket nem látok az ország élén. Párt érdek és egyéni hatalom határozz meg az ország vezetését nem államérdek.
Placi82 2022. 04. 04. 11:39
Peterbond. A masik topikbol itt az univerzalis valaszom a hosszu bejegyzesedre!:)
Ne haragudj. De tenyleg hianyzik az egesz ellenzekbol,es belőled a strategiai es a vezetoi gondolkodás. Eszre se veszitek, hogy ez a baj. Valasztokat hibaztatjatok. Rossz az irany. Nepet akarod levaltani vagy mi?? :)) Mondok egy példát.  Schiffer András.  Arra meg a full beton fidesz szavazo apam is azt mondja, hogy na az egy értelmes gerinces rendes ember. Na az egy jo ember! Tetszik erteni? Rossz az irany az ellenzeknel. Ha jovore is ezekkel futtok neki, akkor 3/4 ed lesz. Érzem, hogy megint tamadsz, meg dühöt.  Engem nem erdekel, a politika,( inkabb a gazdasagi politika) ez az egesz csak szoltam. Szemlelet valtas, strategiai vezető  gondolkodás hianyzik . Ez nem sok emberben van, de azert lehet találni. Ennyi.
Szolidan 2022. 04. 04. 09:53
Előzmény: #1053  Placi82
Azért, ha láttátok a Márky-Zay nyilatkozatát este az mindent elárult erről az összefogás nevű katyvaszról.
Vitya helyében csináltatnék egy óriásplakátot amin csóró Márky áll mikor mondja  a beszédet és a családján kívül senki sem áll mögötte, a következő felirattal: Összefogsz a baloldal és nem sikerül Te is így jársz, bajban ismerszik meg a társ! 
somebody 2022. 04. 04. 09:49
Előzmény: #1061  szieszta
Mióta MZP megnyerte az előválasztást , hibát hibára halmozott, majdnem olyan mintha direkt szabotálta volna az egészet....de, hogy nem gratulál, elképesztően suttyó és beképzeltnek tűnik, sajnos igaza van Lázárnak, nincs alázat benne. 
Az a nagy igazság és tényleg a legszörnyűbb, hogy még 12 év után se jutott az ellenzék előre, mert nem értik, hogy  amíg Gyurcsány létezik, addig Orbán is létezni fog és nyerni fog.
Már előre látom 4 év múlva ismét Feri mit tettél X éve kampány lesz.
Ha egy kicsi esze van Sorosnak, végleg elfelejti Gyurcsányt... mert, ahogy Viktor mondta ez így kidobott pénz. Mondjuk MZP-t is el lehet felejteni nyugodtan. 
Pedig azért az elmúlt évben volt egy mini válság a Coviddal, de ezt is elszúrták a baloldaliak. 
Tényleg nincs jobb szó, mint dilettánsok. 
szieszta 2022. 04. 04. 09:16
Előzmény: #1060  szieszta
Többször volt szerencsém a színpad mögött találkozni (köz)szereplőkkel, művészekkel. Teljesen más emberek, mint a színpadon. Ezt tanulni kell, mikor a rivaldafény rájuk szegeződik, hogyan viselkednek. Orbán ennek a mestere, nem nagyon verhető. Persze sarokba lehetne szorítani, de ezért nem vállal vitát, nehogy kizökkentsék.
szieszta 2022. 04. 04. 09:07
Sokan MZP-t bírálták, hogy eltévesztette zelenszkij nevét. De hiszen a Z-t betiltották! :-).

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek