Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Akkor Iraknal is ez volt a helyzet? 100.000 ember halt meg nem letezo vegyifegyverek miatt! Vagy Khadafinak a nepe azota is orul, az uj boldog demokracianak,:) es szegenysenek, es hadurak, embercsempesz bandak, hatalmanak,es allando eroszaknak? Akkor a FED jegybanki deviza tartalékait is befagyasztottak?? Hagyjuk mar!! Jo? Az nem volt tamadas vagy bombazas, ott nem voltak ezer szamra civil halottak? Kettos merce! Es igen swifthez, es szankciokhoz joga van usanak, es a dollar alapu penzrendszernek. De a devizabetet hozzáférés tiltasahoz nincs!! Vagy ha te elvered a feleseged, akkor az OTP megtiltja a betetedhez a hozzáférést? Majd a birosag elítél teged. De a bank beteted felett te rendelkezel. Ehh, felesleges ezt magyarazni is . Ugy se megy át .
Hú de vehemensen véded még mindig az oroszokat. A jegybanki tartalékaikat nem nyúlták le. Majd visszakapják, miután levonták belőle Ukrajna újjáépítésének költségeit. Mert egy másik ország megtámadása is "tilos minden jog szerint".
Egy másik perspektívából nézve: a Nasdaq beszorult az daily MA 50 és daily MA200 közé...ez már önmagában is bullos jelzésnek mondható, de akkor válik igazán erőssé a bika, ha a piac daily MA 200 fölé zár, és egy kis korrekció után ismét megindul felfelé...
Úgy látszik valamelyik koinbáró megelégelte ezt az egy helyben topogást így nekiállt pumpálni a bitcoint. Elég fura, hogy ezt nem korlátozzák, mivel az oroszok is használhatják a szankciók megkerülésére.
Mivel a piacon kevés a rubel, amivel fizetni kell az energiahordozóért, ezért az orosz bankoktól kell venni. A "gazprombank" nincs letiltva a swift-ről. Így az ott beváltott euró és dollár úgyis az oroszoknál csapódik le.
Törölt felhasználó2022. 03. 24. 12:50
A mai, holnapi nap dinamikája döntő lesz az USA indexekben. Ha enyhe az esés, akkor valószínűbb a zöld, ha éles esés jön, pláne úgy, hogy gap up-> gyors zuhanás, akkor a piros kimenet valószínűbb.Most per pillanat a zöld az elsődleges nálam, mert minden annyira bullnak kell nézni, amennyire lehet. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220324v00xow8jb.png
A legmegdobbentobb szamomra ezek a parhuzamos valosagok. Minden oldal el a maga buborekaban. EU is azt hiszi majd jol fog ebbol kijonni,mert az iranyitott mediabuborekban ezt hitetik el a neppel. Pedig........
Roma vegnapjai. Ott is ugyan ez ment. Amugy a versenyszfwraban mar mindenkinek tele a gyatya. Itt is es az EU ban is. Csak az iranyitott politikusuk nem latjak át a helyzetet.
Döbbenet egyébként, hogy micsoda álomvilágban él a "nyugati demokrácia". Mindenki úgy tesz, mint ha a holnap nagy gondja is az lenne, hogy Nike csukát, vagy Adidast vegyünk. Teljes agyament ez a fogyasztói társadalom. Egyszerűen nem ébred. Néz meg a tőzsdét. Eddig is teljes irrealitást árazott, de most már olyan szinten megy, hogy abszolút semmi köze a valósághoz. Tiszta agyrém.
Nagyon nagy huzas volt ez a rubel. En nem.is ertettem, hogy a 360mrd usd orosz jegybanki tartalekuk, amit ugye kotelezoen kulfoldon kell tartani, lenyulasa utan,miert nem.leptek hamarabb ezt meg. Ordít, a mainstream mediabol,hogy vergodnek,marmint azUSA penz nagytoke.Azt hittek, hogy a szankciok, meg az oroszok jegybanki tartalekuktol valo megfosztasa utan megfekszenek,es putyin ellen lazadva hatalomba emelhetik ezt az iranyitott nem tiszta elmeju Navalnijt. De nem jott ossze. Es most nyakig vannak a sz..ba. usaban, Eu ban ,es itthon is.lesz vagy 10%infla. Ide mar keves lesz a 0.25% os emeles. Oroszok szívosak, aki ismeri a tortenelmet az tudja. Es annak is oka van hogy 64%rol 80%ra ugrott Putyin nepszerusege otthon. Amugy minden nemzetkozi gazdasagi joggal ellentetes egy orszag jegybankjanak a devizatartalekatol valo megfosztasa!! A swift rendszerrol valo lekapcsolas, es a szankciok lehetnek a jogosak. De a jegybanki tartalek lenyulasa tilos minden jog szerint. Csak errol nem beszelnek,beszelunk:)
Nem annyira másodlagos szerintem, ez nagyon sarkallatos pont innentől kezdve. Az hogy rubelben kéri, az mondhatnám, hogy nem rossz terv a devízájának az erősítésére, de nincs ennyi rubel, tehát még az orosz banktól kellene a nyugatnak kérni állítólag, hogy fizetni tudjon. Ráadásul így a szankciókat vágja Putyin. DE ebben simán benne van az is, hogy teljes leállást eredményez és azonnali szakadást, hiszen eddig biztos usd-ben vagy eur-oban volt a szerződésben meghatározva, Nyugat ezt szerződés szegésnek nézi. Szerintem ezzel megint csak közelebb kerültünk egy WW3-hoz. Putyinnak ott lesz a gáz, eladni nem hiszem, hogy olyan könnyen eltudja bárkinek is mivel kellene vezeték hozzá. Olajat még csak csak megveszi Kína, de a gázt hogyan? Én mindig mondom, ha sarokba szorítasz egy kutyát akkor fog harapni a legnagyobbat. Azt mondjuk nem tudom jövőtélen mivel fűtűnk, ha így marad. Egyébként érdekesség, hogy Németországban már elvileg vannak üzemek, ahol az elektromos áramhoz vizet és hidrogént adnak + metánt és így lesz belőle gáz. Csak ugye valami 60% ot tudnak, de ezek már léteznek és lehet erről is tudott már Putyin, hogy a háborútól függetlenül keresik az alternatív módszereket, így nem igazán lett volna értelme várni a támadással, hiszen évről évre kevésbé függtek volna tőle a Nyugat gáz téren. De csak spekulálok :)
Nehéz ebben a világban egy viccpártnak, meg egy standuposnak. Annyira abszurd a világ, hogy nehéz überelni és megnevettetni az embert. Önmagában paródia, ami az M1-en megy. Az is egy paródia, amit orbán csinál. Két héttel ezelőtt a legnagyobb orosz cimbi, most meg egész nap tolják az origón az usa propagandát. Egyetlen nap alatt váltott orbán, úgy hogy 12 éve az ellenkezőjét tette. És megeszik. De ugyanez a paródia megy külföldön is. A kretén, most meg a demens... És közben eladják az emberekenk, hogy minden a legnagyobb rendben. És van rá igény, ez a legszomorúbb.
Megnéztem, több mint tíz éve ezt csinálják, szerintem ez már unalmas. Nálam ez már átmegy a szánalmas/kellemetlen érzésbe, feszengtem a székben a videó nézése közben. Ez a fajta trollkodás, már idejétmúlt szerintem.
Törölt felhasználó2022. 03. 24. 06:26
Mit szóltok Bruti 5 percéhez a kétfarkú kutyapárt képviseletében az m1-en? 🤣
Azt most másodlagosnak érzem, hogy miben kell fizetni a gázért. De belegondoltál abba, hogy minekutána az oroszokkal igen korlátozottan üzletel bárki is, az az ellenérték, amit a gázért kapnak nagyjából semmit sem ér. Vagyis Putyin kvázi ingyen adja az összes nyersanyagát. Ez olyan, mintha Te dolgoznál, de a pénzt, amit kapsz a munkádért nem fogadná el senki sem tőled. Innentől az energiahordozók Putyin kezében tisztán fegyverek.
Ha Rubelben kell fizetni a gázért, de ezért felmondanak a németek és az eu akkor Putyin mit csinál a gázával? Mármint ez hogy hat logikusan a gáz árára, vissza zéróba vagy még löki fel a végtelenségbe? Ezt most így este nem tudom eldönteni pedig menni szokott az ilyen xD
Az megvan nektek h Biden eltörölte a Trump britekre kivetett acèl vàmot :D Most màr kezdem èrteni Boris mièrt ilyen tùlbuzgó, kívàncsi vagyok mit kapnak mèg :)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen