Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
aetzw4zer 2024. 10. 17. 10:56
Előzmény: #17979  randomly
a záróárakat az utolsó vétel alapján szokták megadni - vagyis ha napközben csúcsra fut és ott történik vétel , de egy nagy zuhanásban utána nem, akkor is a maxon fog zárni..
árupiacnál meg néha olyan,  mintha órákkal későbbi árakon zárna az akkori aktuális ár alapján.
randomly 2024. 10. 17. 10:48
Előzmény: #17964  Nedden
sajnos sose volt normális a cert kezelés, pedig a reklámját nagyon nyomták ... meg jóváírás is volt ... ha jól értem a napi grafikonon az árjegyzői vétel vagy eladás ár megy.... de historikus az már a valós forgalom árai ... a záróárakra tippem sincs ott már mindent néztem de főleg az az árupiacnál semmi logika ... részvényeknél még csak-csak ... :-(
randomly 2024. 10. 17. 10:44
Előzmény: #17951  Beze
Az email körülményes? Ez nekem új! Rohanok discord részvényt venni ... GOOGL sell :-) 2007 óta emailokat 1mp alatt kikeres 61196 emailből .... discord is tud ilyet vagy Favebook messenger? ;-) Nem is értem. :-) a google drive 100GB adatból ugyan ez a tempó legyen PDF DOC ZIP ... régen a képeken is keresett most mintha az eltűnne ....
Colombo
Colombo 2024. 10. 17. 09:50
Előzmény: #17974  Valiz
Én is vettem 500-at, látom én is , hogy az aranytól egy kicsit elszakadtunk, hátha felzárkózunk hozzá.
Lolmachine
Lolmachine 2024. 10. 17. 09:26
Kedves @mindenki!
Az elmúlt napokban volt egy kis “titkolózás”, amit páran -jegyzem meg jogosan-, kicsit félreértettetek.
Nem szeretnénk klikkesedni, vagy bárkit is kirekeszteni! Szuper topik kerekedett az ezüstből, ami messze túlmutat már azon amiért létrehoztam. A “kicsit kerüljek képbe az ezüsttel” - ből mára, egy igazán baráti, a másik véleményét és nézeteit maximálisan tiszteletben tartó kommunikációs csatorna lett. Az ezüst mellett sok más eszköz megemlítésre kerül. Tele vagyunk FA és TA szakmai bejegyzésekkel amikből tanulni és profitálni is lehet! Többetek önzetlenül, folyamatosan segíti azt, hogy profitra tegyünk szert. Pont ezért, a topik szeretetét és általatok beletett energiát figyelembe véve nyomatékosan szeretném kérni, hogy a továbbiakban is maradjunk itt, ami a kommunikációt illeti. 
A titkolózós hozzászólásokat pedig törölni fogom a jövőben, hogy ne legyen senkinek rosszérzése! :)
ui.: Ahhoz, hogy lezárhassuk az említett mailt kérlek írjátok meg Beze-nek Nedden, farkasfu és Fibonacchi! 
Köszi! :)))
Beze
Beze 2024. 10. 17. 09:22
Előzmény: #17970  farkasfu

Egyetértek veled abszolút. A család miatt én is csak fórumozni fogok ezután, se discord, se email. DE előtte:
FARKASFŰ, FIBO, NEDDEN! 
LEGYETEK SZÍVESEK NEKEM ÍRNI EGY E-MAILT,  TÉNYLEG CSAK EGYETLEN  KÉRDÉST TESZEK FEL. Ha válaszoltok rá, onnantól az a csatorna megszűnik létezni. A válaszotok után nem lesz több ilyen susmus, meg ilyesmi, ÍGÉREM!
spyderman@freemail.hu
Valiz
Valiz 2024. 10. 17. 09:20
Hogy visszatérjek az eredeti témánkhoz, vettem 1000 certit. Nem tudom mi lesz ma, de az arany bírja, így talán nekünk is jó lesz a nap.
97raglop
97raglop 2024. 10. 17. 09:20
Ahogy Nedden már a reggeli nap indító bejegyzésében is írta , olaj és gáz pozíciókkal csak óvatosan a mai napon 17:00 kor tározó adatok érkeznek! 
Valiz
Valiz 2024. 10. 17. 09:18
Farkasfű, válaszolok Beze helyett.
Aggodalomra semmi ok, mindenki tudni fog mindenről nyilvánosan. Nem a topik rovására, hanem erősítésére megy a kis projekt. De ne beszéljük túl, jót fogsz nevetni majd.
97raglop
97raglop 2024. 10. 17. 09:16
Előzmény: #17970  farkasfu
Sajnos ez a fórum motor nem támogatja a privát üzenet küldést ,pedig néha hasznos lenne azért 😁
farkasfu
farkasfu 2024. 10. 17. 09:10
Előzmény: #17951  Beze
Ti még fiatalok vagytok és nem gond nektek, hogy több csevej, vagy fórumon pörögjetek! 
Részemről nem akarok és nem is tudok több helyen megfelelni, csicseregni. Így is kapok a mamától bőven a pofámra a fórumozás, a chartok kidolgozásáért, mert sok időt igényel! 
A fórumon is kaptam már kritikát, hogy mióta az ezüsttel foglalkozom, elhanyagolom a többi elemzését! Attól tartok, hogy igaza volt az illetőnek! Ráadásul a család is szaporodott a múlt héten, így még kevesebb erre az időm! 
Tehát részemről, csak ez a fórum marad, ameddig megtehetem! 
Azt viszont tudom, hogy nem viszi előre a topik színvonalát, egy háttérben folyó másik csevej. 
Jönnek majd a problémák ebből, pl. hogy ne feledd amit a csevejben mondtam, vagy emlékszel mit mondtam erről, stb. és ez majd nem fog tetszeni az ittenieknek! Nem lehet függetleníteni egymástól a kettőt. 
Engem nem zavar, mert eleve nem akarok részt venni benne, de mindenki így gondolkodik majd? 
Ha akartok egymással beszélni privátban, akkor nyilván meg kell oldani valahogy, de én maradok magányos farkasként! Különben is a farkasfű egy mérgező növény! 😃😃
Colombo
Colombo 2024. 10. 17. 08:50
Jól megjáratták reggel a paripát, mikorára beszállunk a buliba, már teljesen ki lesz purcantva.
Valiz
Valiz 2024. 10. 17. 08:13
Előzmény: #17959  Nedden
Sajnos nem csak a fiatalokat hajtják adósrabszolgaságba, hanem mindenkit. Minden osztogatás kínai hitelből fog menni, sőt a további kicsatornázás is. Kisöpörték a padlást, de ez sem elég. 
Valiz
Valiz 2024. 10. 17. 07:43
Jó reggelt mindenkinek!
Visszaolvastam a hozzászólásokat, és úgy gondolom lezárjuk a " belterjes " témát a további félreértések elkerülése érdekében. Biztosan mások is érezhetnek hasonlót, csak nem írnak, így a topik érdekében ez lesz a legjobb. Azonban egy kis türelmet még kérünk, illetve teljesülni kell még valaminek: 
FARKASFŰ, FIBO, NEDDEN! 
LEGYETEK SZÍVESEK BEZÉNEK ÍRNI EGY E-MAILT,  Ő PEDIG FELTESZ NEKTEK EGYETLEN  KÉRDÉST, AMIRE VÁLASZOLJATOK. Úgy beszéltük meg, hogy a válaszotokat Beze nem osztja meg senkivel, ezért csak benne kell megbíznotok egyedül, ha aggályotok merülne fel.  spyderman@freemail.hu
Tudom, ez még mindig titkosnak tűnik, de nem gondoljuk túl a dolgokat :) 
Colombo 2024. 10. 17. 07:41
Törölt hozzászólás
97raglop
97raglop 2024. 10. 17. 07:20
Előzmény: #17964  Nedden
Olyat többször láttam , hogy aránytalanul magas volt egy árszint alatt a spread. Deviza pároknál az eladási ár 3-4 egységet emelkedik a vétel egyhelyben toporog , ezért is kerülöm már az erste certiket Börzén amikor kiütéshez közel van nagyon az ár jegyzés a vétel nagyon eltávolodik az eladási ártól de szerintem ez a normális. 
Nedden
Nedden 2024. 10. 17. 04:57
Mi folyik az Erste certifikátoknál?
1 , bosszant, hogy már nem teszik közzé a historikus grafikont.
2 , az árjegyzői kiírt vétel több esetben majdnem fele az eladási árnak
3, a napi grafikon teljesen más értéket mutat mint az árjegyzői eladás vagy vétel. átlaga.
Gyakorlatilag fogalmam sincs mennyi az árfolyam. Erste netbróker web felületen szoktam ránézni.Ti is tapasztaltok ilyen problémát? Vagy létezhet, hogy emelkedik a például a Commerz és a Certifikát vétel 43Ft eladás 75Ft de az emelkedés előtt még 67Ft volt és a grafikon 62 Ft - ot mutat? Hogy lehet az árjegyzői vétel és az eladás között kb 40% eltérés?MOL, BMW stb. hasonló furcsaságot jelez. Össze- vissza látom az árjegyzői adatokat. 
Nedden
Nedden 2024. 10. 17. 04:23
https://www.xm.com/hu/research/markets/allNews/reuters/trump-trade-lifts-dollar-asia-stocks-await-china-news-53946906
.
A hír érdekessége amit több portálon is láttam, a piac Trump győzelmi esélyét árazhatja. 
A cikk még a Nikkei emelkedését írja de lefordul azóta pirosba.
Úgy gondolom, figyeljük a kriptó piacot! Pár kriptó elfér mindannyiunk pénztárcájában, hátha Trump győz és kilő az árfolyam.
Nedden
Nedden 2024. 10. 17. 04:15
https://www.marketscreener.com/quote/commodity/GOLD-4947/news/Gold-Trading-Near-Its-Record-High-as-Treasury-Yields-Weaken-48091251/
.
Egyes elemzők szerint a kötvénypiaci hozamok esése indította el az arany rallit.
- nem vagyok ebben biztos, mert túl gyorsan történt. A kötvény piac zsugorodása nem okoz ilyen gyors emelkedést.  Nem értem!
Nedden
Nedden 2024. 10. 17. 04:08
Csütörtök és fogalmam sincs mi hajtotta az aranyat lokális csúcsra!
 Számomra teljesen érthetetlen piaci mozgások vannak ezért hátrébb is próbálok lépni egy lépéssel a kereskedéstől, amíg lezajlik ez a pár hét. 
Ma ömleni fognak a hírek és az adatok! 
.
Ázsia
1:50- kor láthattuk a Japán gazdaság nem túl egészséges exportjuk beesett importjuk növekedett. Deficites a külker mérlegük.- Egyre több a bizonyíték, hogy Japán bajban van.
Nikkei pirosban is indult.
2:30- kor azt láttuk Szingapúrban sem mennek jól a dolgok.
.
Európa
Ki tudja mit hoz a Londoni és EU nyitás ez ónmagában is kockázat.
11:00 EU CPI - ha elkezd emelkedni az infláció nagy lesz a baj a vén kontinensen.
Sorra jönnek ma az EU inflációs adatok.
.
Amerika
14:30 a szokott USA munkaerőpiaci jelentés
14:30 Philadelphia ipari szám
17:00 Olaj készletek- ha a tárolók tele vannak a WTI tovább eshet
.
Nem kapok hírt a kínai fém raktárkészletekről ennek az lehet az oka, hogy egy hétig ünnepeltek és lényegében szünnap volt.
USA zöldben zárt szinte már ez is hihetetlen. Idén 46 de már lehet megvan a 47. S&P ATH.
A DXY szuper erős. Hajnalban már 103.2 felett van. 
.
A nemesfémek emelkednek, ha bekövetkezne egy dollár gyengülés ki tudja hova emelné az árupiacot. Nekem már nem tetszik a piac ha lehet ilyet mondani “fundamentális divergenciák” alakultak ki. 
Pozíciókat tartom de óvatos vagyok minden új nyitásnál. Diverzifikálok ahogy csak tudok. 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek