Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Kedd az egyetlen nap aminek a magyar nyelvben négy betűből áll a neve. Reméljük Powell a mai szenátusi kihallgatáson ennél több pozitívumot fog mondani akár a kamatvágással kapcsolatban is! Mert azt már bőven tudjuk, hogy adatokra van szükségük. Nézzük ma milyen fontosabb adatok jöhetnek amik a fémpiacra hatással lehetnek: . Ázsia: Japán oldalazásban nyitott. Szinte már megszokhatjuk. (Robot kereskedésre kiváló ez az időszak, szóval nem kell lebecsülni.)Kína nyitása viszont megint hozott egy pici emelkedést. Mondhatnánk lecsaptak az alacsonyabb árra. De ez az emelkedés nem túl a acélos, tartok tőle London lejjebb viszi az árakat ha Kína nem diktál erős emelkedést. . Európa: Nincs meghatározó adat mára, de a választásokat továbbra is figyeljük fél szemmel. . USA: Na ez érdekes lesz! 16:00 Powell beszéd és vele párhuzamosan a pénzügyminiszter is megszólal. Reméljük nem lesz érdemi eltérés a mondanivalójukban és a kamatvágás szeptemberi megkezdését nem zárják ki. Piac 71%- ra emelte az esélyét. . A bányák tegnap nem teljesítettek túl jól. De az S&P igen. A kriptó piac is mintha újra vonzó lenne tehát áramoltat oda is tőke a fémpiac mellett. A dollár még támogatja az árupiacot, de növekedést várnak. https://d1-invdn-com.investing.com/comments_images/1720466998_24605.jpg . Túl nagy beszakadást nem várok. Lényegében a júniusi alulteljesítést ledolgozta a fehér fém, tartja is szépen. De nagy fel menet se varható a csütörtöki CPI adatok előtt. A piac óvatos. Tartás, apró pozíciók vétele nem rossz stratégia. De hagyjunk muníciót máskorra is. Skalpolás, day-trade, TA mind működhet ma.
Apránként veszem a beeséseket, mint egy leértékelési akciót. Azért nem nagy tételben, mert várom a mai Powell beszédet és a heti CPI adatot. A tegnapi inflációs cél megtörte a koradélutáni bika trendet, de nem vészes. Cél továbbra is 32+ . (Csütörtök délutántól.) Ehhez kell a két említett híreket sikeresen megugrani.
Én goldnál vettem észre,ott van m120-m240 en is,nagyon classicusnak tűnik,ha innen nem képes emelkedésre hanem eloldalaz akkor long zárás lehet a jó megoldás.Én ma zártam az ezüst longot.Többet ígért a kép,egyenlőre leskelődés.Alibaba nagyon kínlódik már ott lenn.Holnap elkezdem építeni a pozit benne .
Szvsz megcsinálták pénteken a VIP beszállót a középtávú shortra az akkori hírközléssel. 4h-n úgy tűnik számomra, fej-vállat rajzolnak, hét végére 30 alatt lehet a kurzus.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)