Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
25 alatt vagyunk lehet megjott a vart lepattanas. En tuti veszek valami jo tlt. En is varnek 30 vagy afolotti ezustot. Olvastam mar ennel bizakodobb arakat is boven.
Megjöttek a Japán gazdasági adatok is. Úgy látom, hogy a kapacitás kihasználás jelentősen csökkent. A várt eredmény -0,1 % míg a valós -7,9%. Tehát van hely bővülni messze nincs lufi. Viszont az ipari termelés a várt -7,5% helyett -6,7% ami azt sugallja, hogy A Japán ipar is beindult. Mivel alapvetően itt is visszaesés van de nem akkora mint várták így itt se beszélhetünk túlfűtött termelésről. Van hely bővülni. Kína és Japán mar kezd beindulni az USA termelés is erős. Ez számomra azt jelenti, hogy az ipari fémek komoly bikapiac előtt állnak. Lehet így vagy úgy kisebb esésekkel, de az ezüst idén halkan kimondva elérheti a 30 USD/uncia árat. Ez kb a 2021-es magasság.
A Japán Ausztrál jegybanki események hozták is a hatásukat. Hajnali 3 óra körül az oldalazás egy csökkenésbe ment át majd kilőtt. Majd korrekció a várakozást jelző oldalazásba és szintre. Perces grafikonokon vissza lehet nézni.
Ez a hét elég rázós a fémekre. De legalább kevés a zsákbamacska lehetősége. Nézzük sorra amiket érdemes figyelni: -Ma volt kínai adatközlés. Jól nőt az ipar. Ez alapanyagért kiállt. Érdemes figyelni a kínai ingatlanszektort. Ez ugyanis kidurranóban. Ennek következménye, hogy az építőiparból a feldolgozóiparba terelődik a kapacitás. Tehát az ingatlanszektor baja fűtheti az ipart. -Kedden hajnalban Japán majd Ausztrál kamatdöntés. Csak-csak két nagy gazdaság. Egyik veszi másik eladja a fémet. Most este gondolom ezért is indult egy kisebb korrekció, mert zárják az EU, amerikai piacokon a pozíciókat az ázsiai piac előtt. -Szerdán a főműsor USA kamatdöntés eredménye. Powell romba döntheti a világot, vagy majd megkegyelmez ha végre lesz jele a csökkenő inflációnak. Addig minden gazdaság fizeti az USA magas kamatának az árát. Másodlagos hír az Angol CPI ( inflációs adat) -Csütörtökön BOE (angol) kamatdöntés, csak- csak a londoni tőzsde a legpatinásabb piac. Közel-keleti gazdaságok szeretik figyelni. Japán estében várható kamatnövelés. (Vicces - 0,1%-ról 0%- ra) Ezt régen tervezik. A többi nagy gazdaságban nem várható változás, de utalhatnak a jövőre. Ami akár meglepetést is hozhat.
Azt gondolom, hogy ha komoly korrekció lesz akkor eshet 24.8 alá is. Ha csak átmeneti akkor ez lehet támasz és megfoghatja az esést. Ez volt az utolsó napok alja. Ha 24.8-at áttörné akkor 24.4 -24.5 köré várnám. Ahogy írtad aztán meglátjuk. Kis lotokkal sávosan próbálok venni. A puskaport szárazon tartjuk és nem lőjük el egyszerre.
Idézlek : "Mikor a legjobban gondoltam volna hogy a nemesfemejnek menni kell a panikban" A fémeket mivel óriási a piac, ami össze sem hasonlítható egy vállalati részvénnyel, nehéz rövidtávon előre jósolni. De tudni kell, hogy a fémek soha nem tűnnek el, míg egy vállalt de még egy ingatlan is eltűnhet. Tehát adott egy biztonság és egy alap bika piac, legfeljebb akár éveket is várni kell ha az ember a csúcson vásáról. A fémeket ha megszeretnéd érteni akkor szerintem félnél több siker ha az USA jegybanki kamatot és az arra ható tényezőket, a kínai feldolgozóipar teljesítményét figyeled! Kiegészítve némi technikai elemzéssel, türelemmel. Ez után jöhet minden más pl. "a kínai újévi ralli" a bányák és a bányaországok konfliktusai. Általában a fegyverkezés, háborúk, keresztény karácsonyi ünnepek, jegybanki felhalmozások sorolhatnám... Nehéz kenyér mert sok a tényező és nem olyan egyszerű mint sokan (de évekkel ezelőtt én is) gondolják.
En mindig is felfelé vártam az ezüstöt. De valahogy sosem akart megindulni Sőt Mikor a legjobban gondoltam volna hogy a nemesfemejnek menni kell a panikban Akkor is lezuztak amennyire csak lehetséges volt. A covid idején furcsán viselkedett szamomra Es elvitte a befektetett osszeget. Szeribtem egy nagyon agyon manipulált termék.
Az ezüst most érdekes magasságokba emelkedett. Ezt a szintet nem (igazán) tudta áttörni 2023-ban. (Kb. dec.04, júl.20) Ezt a szintet áttörte de nem tudta tartani 2022-ben (Kb. márc,8, ápr. 19) Ezt a szintet áttörte sőt jócskán és hosszabb időre tartotta 2021-ben. Most ideje lenne újra csúcsra menni hiszen indul egy kínai konjunktúra, és várjuk a kamatcsökkentést. Ráadásul túlvagyunk egy globálisnak is nevezhető infláción. Szerintem ez utóbbit árazgatja még a piac. Szóval emelkedhet még, de megtörhet a mostani rövid trend és akkor nagyot eshet, amit érdemes kivárni és ott venni. Ezüst: Én tartalékolok lentebbi vételre Hátha lesz még 24,8 vagy az alatt. Arany: Adatközlésig most 0,1lot arany long pozícióm van. Adatközlés előtt zárom. Majd vagy folytatom vagy lentebbről újra indulok átmeneti veszteséggel számolva. Ha a kialakult trend erős akkor Martingale elvvel 0,2 lottal. (Matringale módszert csak rövid ideig kísértem és nem erőltetem, ha nincs pozitív jel.) Palládium: 0,1 lot amit most zártam 1069-en. Itt egy csésze alakzat alakult ki. Most kilépek várok. Réz: RioTinto részvényt egyelőre csak figyelem. Ha Kína nő akkor megindulhat. RioTinto a legnagyobb rézbánya egyike. Ami most eléggé lent van. Szerintem egy medve végére ért. Mellesleg ma eddig 1,3%-ot bikázott! (lehet a Kínai hírre)
Mivel nagyon nem változtatnak a kamaton, ez a várakozás, véleményem szerint inkább lefelé lesz az irány a napokba mint felefelé. Egy gyors leszúrassal meg szépen be lehet vásárolni long irányba.
Igen lehet a zavarosban is halászni, de minek?! -Az már nagyon szerencsejáték műfaj. - Mindenkinek megvan a saját terve. Én is mindig próbálkozom megvenni az adatközlést. Most is gondolkodom új stratégián, de csak kis pénzzel és nem certifikátokkal. Azt viszont megtanultam, hogy hosszabb távon a türelem és a következetes (nekem) long ami bejött.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)