Összeszedtem pár hírt a múlt napokból.
Mivel nincs hajnali összefoglalónk- reméljük nem véglegesen- továbbra is tudom javasolni az Investo Intelligens Stratégiák face oldalát tájékozódásként. Rövid, lényegretörő írások, grafikonok. Viszonylag sokat foglalkozik a fémekkel is.
Az Egyesült Államok kivételével a globális aranytartalékok mostanra az elmúlt 49 év legmagasabb szintjére emelkedtek, míg az USA tartalékai 90 éves mélypontra zuhantak a globális tartalékokon belül. E közben a valaha volt legnagyobb 4 hetes beáramlását láthattuk a héten az aranyba 4,9 milliárd dollár értékben.
Az opciós piac Trump vámháborúja közepette szinte felrobban.Az S&P 500 ETF ($SPY) put opcióinak volumene 7,94 millióra nőtt még kedden, ami a valaha regisztrált harmadik legmagasabb érték.A kötések mennyisége megkétszereződött a kereskedelmi háború kezdete óta.A Goldman Sachs szerint ugyanakkor a Nasdaq100 $QQQ eladási opciók volumene a történelem legmagasabb szintjét érte el!Érdekes módon a korábbi 2 mennyiségi csúcs 2022-ben és 2023 elején a rövid távú mélypontok közelében volt.A volatilitás és az eladási volumen esetén tehát történelmi szinteket látunk.
Az amerikai dollárindex $DXY a legnagyobb egy heti veszteségét szenvedte el 2022 novembere óta.
Friedrich Merznek, Németország leendő kancellárjának mindössze néhány órájába telt, hogy végrehajtsa a közelmúlt politikai történetének egyik legélesebb fordulatát. Egyébként a németek GDP arányos államadóssága 62%, ami jóval az EU átlaga alatt van.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)