Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
97raglop
97raglop 2025. 01. 28. 08:42
Előzmény: #27159  97raglop
Nem értem miért kell egymást szapulni, egy a cél szerintem.
97raglop
97raglop 2025. 01. 28. 08:40
Előzmény: #27158  Bpali
Ezt igy is le lehet írni, ahogy te. Pár másik topikba beleolvastam az éjjel, olyanokba is amibe alapból nem szoktam, hát sokaknál vannak bajok fejben :). 
Bpali 2025. 01. 28. 08:30
Előzmény: #27155  97raglop
A nagy alapok folyamatosan szállnak ki .. De kb ők is azzal kezdik mint Ff .. Mire ment a Richter az elmúlt időszakban árfolyamilag ? Szarra se . Mi várható a gyógyszeriparban - nem sok jó .. Mit mondott a Ricsi vezér ?? Nehéz év maximum a tavalyival egyező osztalék , de középtávon csökkenő érték .. Ja hogy fejlesztenek .. Más is .. Kész van ? Nincs .Most már a technikai kép is minimum vegyes .. 
Valiz
Valiz 2025. 01. 28. 08:25
Előzmény: #27148  farkasfu
Én ebből azt látom, hogy 2 blue jól, 2 nem jól teljesít. Neria cégei meg ott vannak, ahol épp akarják őket látni.  
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 08:05
Előzmény: #27155  97raglop
Nem szabad dőlnie! A TL44 is már utolsó bástya mert a TL45 kidőlt.
Kicsik vagyunk mi ide. Valami nagy befektető vagy srv. hiányozna a Richternek.
.
Az az érdekes Trump tegnap megijedt! Kína olyat virított amire nem számított! 
Nem akarták, hogy Kína kezébe kerüljön az amerikai AI erre kihoznak egy jobbat a semmiből. 
Hol volt a CIA? Miért nem tudták milyen fejlesztés megy keleten?!
.
Olyan ez mint a mobiltelefon, az autóipar és most az egekig magasztalt AI tech szektor.
Elviszi Kína. Miközben kihozta saját lopakodó repülőjét is….
De Trump tegnap csak annyit tudott mondani milliárdokat fog az iparágnak adni, hogy Kína ne előzze meg őket. 
.
Másik dolog ma már láttam latolgatást arra, hogy USA hiába halad az infláció felé a FED- nek alkalmazkodni kell. Trump ukázt adott ki csökkenteni kell a kamatokat, de legalább a kötvényekét. A cikk hozzáteszi Trump soha nem volt jegybank párti és a jegybank sem volt regnálása idején teljesen független. Így a holnapi kamatdöntés utáni beszéd nagyon fontos lesz! Ha most nem is csökkent beígérhetik a következő alkalomra. Szerintem ez fog történni . A piac pedig előre áraz. 
Tartsuk csak azt a fémet amink van! Zivataros idők jönnek.
97raglop
97raglop 2025. 01. 28. 07:44
Előzmény: #27153  Bpali
TL42- be vettem bele talán 1900- as átlagáram lehet .Szinte az összes  Ricsi long certi Sold Out ha elindul a lavina háát…
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 07:38
Előzmény: #27152  Beze
Én is ezt gondolnám, de valamiért mindig azt veszik jobban ami már túláras. 
Az Appenin nagyon melyről jön de nagyot is esett előtte. Sorra álnak a kiadatlan és eladatlan ingatlanok. Sőt látom városokat, Pestet járva. A KSH is óriási bezárási, eladási hullámról számol be . De mégis veszik. 
A Telekom meg benne van a világ fősodrában. Az USA telekommunikáció szektor is túlteljesít. Ki érti miért most amikor túl vagyunk a mobiltelefon és kábeltv, internet elterjedésén?!
Richtert meg nem veszik még akkor sem amikor már mások is felfigyelnek az alulteljesítésére. De látják, hogy alig van zöld hét és ezért egyre több a shortos is.
Nem értem a piacot, de sajnos soha senki nem is fogja teljesen.
Bosszant, hogy mint a dögkeselyűk egyre többen shortolják. Kevesen vagyunk akik meg tudnának ezt fordítani! 
.
Abbvie tegnap magasabb célárat kapott + 4%- on zárt míg az Nvidia-17%- on. Tegnap a leírt gyógyszeripar húzta az USA tőzsdét. Vagy legalább nem engedte tovább esni. 
Most lenne itt az idő a kitörésre! Amerikában be is indulhat de nálunk…. 
Bpali 2025. 01. 28. 07:37
Javaslom a fanatikusoknak olvassák vissza többször Ff ill Nedden mostani írásait / Richter ügyben is / mert az az érzésem kb én értem csak 👀 . Minden ott van a sorok közt - de javaslom Corleone Richteres beírásait is visszamenőleg …. Amúgy szerintem mákotok lesz , nem ütik ki a TL44 et ..
Beze
Beze 2025. 01. 28. 06:41
Azt kell venni ami alulértékelt nem?ez alapján Richter és MOL :)
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 03:04
Kedd és ma kezdődik a tánc! Ma indul a FED kamatdöntő ülése a végeredmény majd holnap jön. Az USA piac nem örül, amit csak fokoz, hogy Trump is megijedt a kínai AI technológia fejlettségétől. Mondhatnám nekünk mindegy kínai vagy amerikai adatközpontba megy az ezüst, csak emelkedjen majd tovabb.
FED tartást ígért a piacnak de szinte csak Japán nincs kamatcsökkentési lázban. Ez nehéz lesz az árupiacnak. 
.
Ázsia
Kína nincs. Japán piros, Ausztrália próbálkozik egy enyhe zöldben.
.
Európa
Igen itt a szankciók meghosszabbítása okoz gondokat Kelet-Európában kinek így kinek úgy. 
Nem lesz fémekre releváns adat.
.
Amerika
14:30 Tartós cikkek megrendelése- növekedés lenne szép az ipari fémeknek
16:00 további fogyasztói hangulati adatok- növekedés nem ártana de az arany nem örülne annyi rá
16:30 Atlantai GDP jelentés - csökkenés lenne talán kedvezőbb az aranynak
.
Mit is tegyek nem tudom, beállított vételi megbízásom teljesült, tehát újra leesett a nemesek ára. Tartom, de ma is hamar zárok. Sőt el kell gondolkodnom az átmeneti nagyobb zárásról. Nagyon nehéz napok jönnek! 
Valamennyit tartok napközben ha van van időm figyelem mikor zárjak. 
.
Kedd így megnézzük két mérvadó magyar fémpiaci alapunkat:
OTP Föld Kincsei idén mintha emelkedne, de vannak bukkanók
Erste Arany Alapok most csókkentek, de a trend szép tiszta emelkedő
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 02:28
Köszönöm az összehasonlítást! Ezt nézzem már korábban én is. De nem tettem egymásra. Most a hétvégén az Abbvie miatt láttam, hogy az USA de még a BUX indexet sem tudja tartani. Az “olló” egyre jobban nyílik szét alul a gyógyszeripar felette már az össz. index de jóval. Magyarul alulteljesít világszerte a gyógyszeripar. 
Igaz pár hete próbál növekedni a pharma index, de ez nagyon késői. Talán ha a más iparágak is elkezdenek alulteljesíteni, de attól félek akkor a minden is alul fog teljesíteni. 
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 01:47
https://www.investing.com/news/stock-market-news/trump-sees-deepseek-as-a-positive-a-wakeup-call-for-silicon-valley-3833263
.
Viszlát amerikai tech fölény. Trump is megijedt! 
Azt hiszem az USA AI ipar kijózanodik, ami beejt az USA részvény indexeket.
Ez átmeneti gond lesz a nemesfémeknél, mert ebből fogják fizetni a veszteséget, de megindulhat a tőke más iparágakba és utána a nemesfémekbe. Izgalmas idők jönnek! Egy totális USA omlást nem szeretnénk…. 
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 27. 22:38
Előzmény: #27147  Beze
Nem értettél meg teljesen! A ta jelezhet valamit, ami nem nyilvános még! 
Nem kell bennfentes eladás hozzá, elég ha valamelyik beszállító, vagy partner érintett, vagy tud róla és szórja, mert megrendült a bizalom, vagy éppen lassú a növekedés, stb! Ezeket az eladásokat jelzi az árfolyam és a ta, mielőtt nyilvános nem lesz! Csak példa, felvetés...
Amúgy egy fos papír a ricsi, nemrég tettem fel egy chartot, ahol szerepel ő is! Meg is keresem a szerveren. Nem egész két éves időszak és az appot mértem vele igazából! Nyilván egy másik időponttól indítanám a mérést, más eredmény jönne ki!
"Mérleg":
https://ibb.co/r4PKtfw
Beze
Beze 2025. 01. 27. 22:03
Előzmény: #27144  farkasfu
Amióta megvolt a csúcs tök sok pozitív hírecske volt, és 900 ft-ot esett az árfolyam... Csomóan még 11 ezer fölött zsákolták ősszel mint az állat , ezért nem értem ezt az egészet. Jönnek az új fejlesztések, Vraylar 2, miegymás, nem ölbe tett kézzel várja a cég az 5-6 év múlva lejáró szabadalmat. 6 év nagyon sok idő, tudom rengeteg idő a kísérleti fázisok, de akkor is sok. Nem látom tehát indokoltnak hogy a céggel kapcsolatosan lenne bármilyen olyan kockázat, ami miatt ez most indokolt. A hülye gyógyszerlistás hír is 2 év múlva léphet életbe, dehát ki tudja még mi lesz addig, és minimális mínuszt jelent csak.
Az zavar de rohadtul hogy ilyen fos 4ig meg egyéb szarok, ahol semmi nem indokolja hogy 2 hét alatt 50%-ot emelkedjen, az meg emelkedik. 
Meg az OTP. Korrekció mindig van, te szoktad mondani, ott mért nincs? Emelkedett vagy 20-25%-ot egy hónap alatt ? Na és a Telekom? Ott sincs korrekció már mióta, lassan azt lehet már kijelenteni hogy 2 éve. Az mire emelkedik? Hogy infláció követő díjemelést hajt végre? Röhög a vakbelem. Persze a Richternek vagy pár jó hónapja, utána jár neki félévnyi korrekció. Tököm televan már hogy a fosos BÉT papírok többre vannak tartva. 
Amúgy azért szeretem a Richtert mert az legalább nem abból él hogy emeljük a számlavezetési díjat, vagy emeljük a havi díjat, hanem ennél sokkal komolyabb dolgokat csinál. 
stock53 2025. 01. 27. 22:01
Előzmény: #27144  farkasfu
Köszönöm a tegnapi chartot. Üdv!
randomly 2025. 01. 27. 21:56
Ha az vigasz ma már nem kaptam záróban 10.360-ért. Az utóbbi 5 napban igen. Úgy hogy ez is kezd sok lenni. :-)
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 27. 21:29
Előzmény: #27137  Beze
Ha a korrekciót nézzük akkor van alapja a csökkenésnek, de ahhoz kevesebb mennyiség eladása is elég lett volna! Valaki, vagy nagyon ki akar szállni és nem minden áron, vagy visszatért a régi modi a ricsibe!  
Ha a fundát nézzük, abban is lehet kivetnivaló!
 Emlékszel mit szoktam mondani? A ta sokszor előre jelzi a fundát..
Nem tudom miért imádjátok ez a "papírt"? 
Hetesen 10100-10k-nál dupla támasz van, de nem a legerősseb! Naposon ott már ~10K a piros C🐧 
Nagyjából egyezik is, de ez nem vigasz! 
Valiz
Valiz 2025. 01. 27. 21:05
Előzmény: #27141  Beze
Semmi nem történt szerintem, de már megnézni  és megérteni sincs kedvem. bevallom, kb úgy vagyok mint te, elég rossz hangulatban telt a hétvégém. 
Bpali 2025. 01. 27. 21:00
Előzmény: #27137  Beze
Már hiányoltalak .. Nem olyan szar a helyzet, mint aminek tűnik ..
Beze
Beze 2025. 01. 27. 20:59
Előzmény: #27138  Valiz

Nem jelentkeztem, mert semmi érdemleges jó dolog nem történt, minden döglődik. Párszor ránéztem, láttam hogy piroslik minden...Ezüst miért omlott be? Meg az arany? Volt valami ok? 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek