Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali 2025. 01. 28. 11:53
Előzmény: #27179  Törölt felhasználó
Meg azért az orosz Uránt se tudja csak úgy leépíteni .. Az oroszok is építenek egy új chipgyárat …
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 11:50
https://edition.cnn.com/2025/01/28/china/china-deepseek-ai-success-tech-intl-hnk/index.html
.
CNN főcikk! Kína ünnepel, de nem csak az újévet. Hanem, hogy odavágtak az USA AI tech szektornak! 
Azért Putyin reakciójára kiváncsi lennék aki múlt héten fűzte szorosabbra Hszivel a két ország közötti energia és egyéb kereskedelmi, hadászati együttműködést. Tuti veri a cipőjével az asztalt miközben nevet. (Tudjuk Hruscsov nem verte csak pletyka.)
Ugye Trump ezt akarta meggátolni az új szankciókkal, hogy Kínát az USA lássa el mint energiával mint technológiával. 
Panama- csatorna is azért kellett, hogy ott szállítsák át az olajat, gázt a Mexikói illetve  átnevezve Amerikai öbölből…. Durva pofont kapott Trump! 

Az a baj Trump elég hirtelen ember és pillanatok alatt hoz megdöbbentő rendeleteket. Na ezek a geopolitikai dolgok amik aztán tudják mozgatni az aranyat! Most a kamatdöntések miatti félsz fogja vissza a volatilitást. 
Bpali 2025. 01. 28. 11:48
Elkezdtem gondolkodni a 4ig -n .. A nagy alapok még rá sem haraptak , mint pl a Telekomra..Az árfolyama megvan már csak tartani kellene a forgalmat x hónapig .. Jönnek majd a klf súlyozások is … szóval van benne potenciál 1800  somán lehet ..
Bpali 2025. 01. 28. 11:27
Előzmény: #27163  Placi82
Nem is olyan bonyolult ..
Beze
Beze 2025. 01. 28. 11:26
Előzmény: #27174  farkasfu
11300-nál mi értelme venni? Duplacsúcs utána megint jön a korrekció... Várjuk meg míg fordul, de ha megvárom akkor meg a maxon veszek... Ne vegyünk bele hulló késbe se... Legjobb ha semmit nem csinálunk...
vaczak 2025. 01. 28. 11:03
Előzmény: #27170  Beze
Ha te csinálod, akkor természetesen megbüntetnek. Az OTP-nek 50 milliárddal is szabad játszania..:)
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 28. 11:03
Előzmény: #27168  Beze
ricsit akkor lesz érdemes venni, ha már 11300 fölé keveredik! szvsz 
Persze ott sem 100-s, olyan nincs a tőzsdén...
A mumus C" ott szórakozik lent! Az a baj, hogy a B" helye sem fix még, mert mehet még feljebb! Akkor lenne  fix, ha az árfolyam az A" alá került már"  hmm 
Certikkel el lehet azért szórakozni, de résen kell lenni...
Hetesen így néz ki:
 A pingi ~120% nál lefordult! Jöhet egy nagyobb korrekció is, de egyelőre a piros csati környékére jön ki a számítás. Ebben az esetben, csak egy csatiban felfelé tartó mozgás történik (összkép)! Semmi extra....., de ha megnézed a csatit lejjebb, akkor volt már olyan is, hogy félúton felfelé fordult és utána fogott csati aljat!  Most az elemzésnél, nem lehet ilyen elméletre támaszkodni, hogy olyan is volt már régebben, hanem a számítások alapján kell tenni, felvázolni! Később bele lehet kötni, ha nem jött össze. Ez ilyen..
Ricsi/W 
https://ibb.co/KFBBqkK
Placi82 2025. 01. 28. 11:00
Előzmény: #27172  Törölt felhasználó
"
Tényleg  az a csodálatos 7-es elfedte az USA tőzsdék valós teljesítményét." "Én már 2 éve nézem a BIG 7+1 tech nélküli USA tőzsdek valós teljesitmenyet. Azaz az alsó 492 cegbol álló indexet alkottam magamnak. Muszáj volt. Mert rajottem hogy át vagyunk b.szva....., mindenki az mainstream gazdasági  ujsagirok f. szsagait szajkozzza!!!!!
Nézzük csak az SP500 minusz a  BIG Tech 7+1 ceg grafikonjat!!!!!!! 😉
Törölt felhasználó 2025. 01. 28. 10:46
Ezt a hetet éljük túl veszteség nélkül! Tényleg egy a cél az pedig ez. 
Tudjuk ha kipukkan a lufi azt általában nem jelzi előre semmi, az hirtelen jön. Mindenki sejti valami nem ok meg az FA sem egyezik a TA-sel, de tojunk rá. 
Most olvasom és elég vizuális típus vagyok, így elképzelem Trumpot és habitusát az US ONE elnöki repülőn, hogy zeng tőle a kabin….
 “VÁM, VÁM és VÁM. Csak szálljon le ez a repülő seggbe rúgom Powellt is …..” 
.
Tényleg  az a csodálatos 7-es elfedte az USA tőzsdék valós teljesítményét. Na most lehet a kisebb cégeket keresni!

Nekünk viszont a dollár a lényeg! Nagyon sok lehet az opciós fedezeti üzlet, ahol az arany is e célt szolgálta. Balanszírozta az USD erősségét vagy gyengeségét. A másik a likviditása az aranynak most kissé hátrány, de akció lehet. Tapasztalatom az bár mindig tévedek, hogy a lufi pukkanás vagy pánik után nem ritka az arany ATH. Oka, hogy keresik a helyét a tőkének de ha nincs biztos akkor belevágják kötvénybe vagy aranyba. Most kötvénykamat csökkentést is akar minden áron Trump így maradhat az arany, ezüst, nem tech ETF. Pl. energiaszektor. 
Ne írjuk le a MOL papírokat se, energia kell és egyre több. Azt mondom az ALTEO is jó esélyű e téren. De a külföldi Energy ETF a legtutibb. :) főleg a mai USD/HUF áron!
randomly 2025. 01. 28. 10:24
Előzmény: #27168  Beze
Dehogy megyünk, önvezető módban csak bánya gépeket küldünk, hisz dél-Afrika az egy nagy bányászcsalád csak abban tud gondolkodni. :-) Meg a Mi családunk is bányász ... igaz kőbánya az azért lényegesen egyszerűbb ... de kb. annyi profitot termel. Igaz HUF-ban de az most mindegy. :-)
Beze
Beze 2025. 01. 28. 10:23
Az befolyásolásnak számít hogy eladom mindenem és őrmestert veszek belőle? X millió ft-ért
A napi forgalma 5-6 millió átlagosan, ha ezt jóval meghaladóan beleveszek és nap végén ráöntöm a hype miatt jövőkre?
randomly 2025. 01. 28. 10:21
Előzmény: #27162  farkasfu
De jó neked. Egy darab OPU. rv. sincs, és nem is tervezem, tudom huleség, de a vásárlásaimat is így intézem vállalkozóként. Magasról lehet nagyot esni és annyi ilyen lehetőséget hagytam ki és nem tartok hátrébb azoknál aki el-elcsábultak egy lehetőség után ami ugye egy pillanat az emberéletén 2-3-4 év ... persze a .ER az már kicsit hosszabb de nem igazán látom milyen értéket teremtett amiből még tudna nőni. :-) a ~10.M hazafi kevés lesz egy 8Mrd-os piacon.
Beze
Beze 2025. 01. 28. 10:19
Előzmény: #27166  farkasfu
Jó lenne amúgy tényleg oda pirítani idén egy 12500-zal , jövőre meg 15000-rel (Richter)
Dehát csak mindenki adja így esélytelen...inkább 4ig mert megyünk a marsra trumppal..
Beze
Beze 2025. 01. 28. 10:17
Előzmény: #27166  farkasfu
Majd osztalék előtt beszáll újra
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 28. 10:16
Előzmény: #27152  Beze
Elméletileg igen, de hány évig akar még alul értékelt maradni? 
Erre kellene valami indikátor!!! 😃😃
A molnál megnézed az emelkedő hullámokat, akkor látszik, hogy egy lapos elnyúló oldalazásba is belefér a hullámelméletet nézve! eddig... Nem igazán kóser, de már úgy néz ki, hogy megcsinálta az alját! 
"Katar" nem tudom merre kóboról.:))
Placi82 2025. 01. 28. 10:15
Előzmény: #27149  Törölt felhasználó
2-3 éve dumáltam  más fórumon,( FF) :), hogy Kína már régen nem az a bivallyal a rizsfoldon szántó paraszti - és szén-acél munkás proletár kommunista  ország mint 30 éve. Már az USA vetélytárs lett 30 év alatt!!!!!! , de senki se hitte el... :(Hát most elhiszik... Ha rendbe teszi Kína  az arnyekbankrendszeret is, akkor határ a csillagos ég.  USA kötheti fel gatyáját...... Majd meglatjatok. 
randomly 2025. 01. 28. 10:14
Előzmény: #27156  Törölt felhasználó

:-) Nem kell CIA, mert ez Open project. https://arxiv.org/html/2501.12948v1 Én sajnos pénteken hallgattam hazafelé a kocsiban hogy az NVDA vezért azért nem volt ott a Trump beiktatáson mert Kínában volt (valami bemutatón) most már tudom DeepSeek ... nagy ívben tojtam rá ... így tegnap leírtam 17% veszteséget. Ha ma véletlenül visszapattannék még 5 EUR-t akkor 1/3-a menne a piacra. De ebben a pillanatban erre vajmi kevés az esély. Egyébként meg nagyon nehéz benne maradni, mert értem hogy 97% és embereket is átengednek a vizsgákon 80%-os eredménnyel ... de mit ér egy hiba keresésben ha ismered a gép működésének 80%-át? Lásd csernobil.

Placi82 2025. 01. 28. 10:01
Előzmény: #27161  Bpali
Történelem oly bolcselet, mert példákkal tanít. "
Tegnap én se olvastam csak este, képzeld a rádióban nem mondanák tőzsdei hireket:) 
Aztán itthon olvadt és rögtön kiderül hogy a DeepSeek R1 alaposan oda.szott az Big Tech 7 nek főleg  az  Nvidia nak.  És mivel az SP 500 kapitalizaciojanak  27% át a BIG7 alkotja, az NDX meg még több ebből következőben estek az indexek és mivel ilyenkor azbalapkezeloknel jön a margin call ennek fedezesere "arany tartalékot" adják el és dobják a piacra. De nem mindig, van rá precedens hogy az NDX  és SP500 sőt  a "placi index" SP493 mert én ezt is szoktam nézni, már az FF topikban évekkel ezelőtt írtam hogy érdemes lenne nézni az SP493 (azaz Nem tartalmazza a a BIG7 kapitalizacios tömeget, mely torzít) indexet is, ezt neveztem el g.ci módon" placi indexnek", anno régen, 🤣. Na szóval, nem olyan egyszerű ez, ahogy mondod, van rá sok precedens mikor az indexek  taknyosra esnek és ennek ellenére  az arany /ezüst /olaj meg  emelkedik hossszab távon is... 
Ez a DeepSeek story egy derült égből villmacsapas effektus volt. Kíváncsi leszek a folytatásra.... 
farkasfu
farkasfu 2025. 01. 28. 09:36
Előzmény: #27157  Valiz
ne azt nézd, hogy blue, vagy ner! A pénznek nincs szaga..
A szám befogom, nem szidom a rendszert és zsebre teszem a profitot!
Ez a tőzsde!!! :))
Bpali 2025. 01. 28. 08:47
Jönnek a beírások miért esik az arany ? Nedden 29 szer leírta , onnan szabadítanak fel tőkét veszteség fedezésére .. De elég csak szimplán megnézni mi szokott történni mostanában az USAban.. Ha rossz a hangulat szinte mindent beadnak .. Miért? Mert kb mindenki nyakig ül a befektetésekbe .. pl..

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek