Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
XAU/USD Indulgatunk, indulgatunk, csak picit bizonytalan még. De én tudom :) mindjárt megindulunk lokális csúcsra. ATH az még várat. De szóljatok ha van rá kilátás! :)
SILVER (és árupiac jellemző nyivtatartása) - ez országonként is eltérhet egyes piacok leállásával. Lényegében 3-án indul az év. 12. 24-én korai zárás 20:00-kor 12. 25-én zárva 12.26-án késői nyitás 08:00-kor 12. 27-től 30-ig szokásos nyitva tartás 12. 31-én korai zárás 20:00-kor 12. 01-jén zárva 01. 02-án késői nyitás 08:00-kor 01. 03-án szokásos nyitva tartás . A BÉT nyivtatartása is módosul! Figyeljétek a brókerek, országok, piacok nyitvatartását!
Kedd és mint megjegyeztem ANY topikban azért valljuk be itthon gyalázatosan alakult egy két részvény árfolyama az év végi “hajrában”. A két nagy ez évi reménység a Richter és az ANY teljesen megrekedt. Nem túl szép évzárást hozva a részvényeseknek. De itt van ez a fémpiac így hát vessük tekintetünket most oda! USA felemásan zárt inkább jó hangulatban. Ezzel folytatta a tegnapi jó ázsiai nyitást és megelőlegezte a mai pozitív indulást is. Kérdés Európába és az árupiacra mi jut el ebből?! . Ázsia Ma nem várunk releváns adatokat. Ergo nincs semmi ami elrontaná. . Európa Igen, tulajdonképpen fontos fémpiacra ható adat nem nagyon ma innen sem. De hírt az lehet bőven. Kormányválságok, háborús helyzet…. 8:00 Angol foglalkoztatási adat- nem túl fontos aranynak jobb ha kevesebb a foglalkoztatott ami további kamatvágási ösztönzés lehet 10:00 Német üzleti hangulat- nyugodtan javulhat az nem árt a fémeknek . Amerika Itt sem várunk olyan súlyos adatokat. Amit meg lehet említeni az a 14:30 USA kisker. adat- talán a csökkenés lenne kedvező az aranynak. De erre a karácsonyi hatások miatt nem sok esélyt látok. Ha pedig élénkül a kiskereskedelem az inflációt nehéz kordában tartani. 15:15 Kanadai ipari adat - egy bővülés várható és reméljük nem is okoz csalódást . Nézzük mit hoz a két legnagyobb hazai fémpiaci alap! OTP Föld Kincsei - hatalmas és gyors esésből próbál magára találni. Nyugodtan kijelenthetjük ez nem ennek az alapnak az éve volt. Az alapkezelők a karácsonyi szünetben levonhatják a konzekvenciát, hogy a jövő év ne legyen ilyen kínos. . Erste Arany Alapok se brillírozott idén. De legalább folyamatos emelkedő trendet mutatott. Most éppen csökkenésbe fordult. Többet is kihozhatott volna magából az alapkezelő. . Tehát ma egy viszonylag csendes napra van kilátás. A TA igen hasznos lehet. Én tartom a pozíciókat továbbra is a zöld hétben bízom legalább az arany esetében. DXY elég erős némi gyengülést várok ahogy közeleg az USA heti kamatvágása. Más USD eszközökből kivonulok. Stopokat átgondolom. Meg kell várni a kamatvágás hatását. Energia és devizapiacon is inkább csak mozi. TA elemzések nézegetése a program gerince.
Hát nem, nyitás után tettem ajánlatot ha emelkedik 0,5%-ot akkor felszállok, de nem jött fel értem ... vagyis az árjegyző nem adott ... Csak OTP TS visszavételt csináltam , igaz későn ... csak délután ... nagy hiba volt pénteken eladni. :-)
Hát ... Én nem adtam el, az US-t jobb lett volna ... venni meg nem merek. Az OTP TS pénteken hiba volt. TL meg ugye nincs ... szóval nem most fogok csúcsra futni. Lassan ezüst hígítás következik, vannak vételeim magasabbról mint ahol most állunk.
Ej, hát ennyi mínusz. Elnézést, hogy nem válaszoltam, de 2 napja Coviddal fekszem félhullán. Limonádé mixen kialakult TA hiányában: Shiller, Kostolany, Graham. És végre boldog a család, hogy konkrétan kiválasztom mit szeretnék.
Azt hiszem követem Bezét a pozíciók több , mint felét eladtam , megfogadom Szkrik tanácsát is - idénre már nem idegesíteni magam semmivel - nincs kereskedés ; csak a Neddeni “ kihagyhatatlan “ esetben .. A végére pedig megfogadom Feketemelós tanácsát - kicsit képezni fogom magam mihelyt lesz egy kos szabadidő .. Idénre elég volt elfáradtam.. Jövő év elején érkezik egy tőke inkekcióm s akkor újult erővel visszatérek immár komolyabb piacokra is .. jó kereskedést mindenkinek addig is 👍👀🥷🏼
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)