Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Ez a helyzet, amikor a kiskereskedelmi forgalom vártnál erősebb, azt sugallja, hogy az amerikai gazdaság továbbra is erős, a fogyasztás pedig stabil. Ez érintheti a Federal Reserve (Fed) kamatcsökkentési terveit és a piaci várakozásokat.Milyen következményekkel járhat?
A Fed kamatcsökkentési várakozásainak eltolódása
Ha a gazdaság erős, a Fed nem lesz rákényszerítve gyors kamatcsökkentésre, mivel a gazdaság nem mutat recessziós jeleket.
A piacok most átárazzák a várakozásaikat: a korábban beárazott gyors és meredek kamatcsökkentés helyett lassabb ütemet várnak.
Amerikai dollár (USD) erősödése
Ha a kamatcsökkentési várakozások mérséklődnek, az támogatja a dollárt. A magasabb kamatok ugyanis növelik az amerikai eszközök vonzerejét a globális befektetők számára.
Ezért a USD erősödhet a főbb devizapárokkal szemben.
Részvénypiacok vegyes reakciója
Technológiai szektor: A magas kamatok negatívan hatnak a növekedési részvényekre (pl. tech szektor), mivel drágábbá teszik a finanszírozást és csökkentik a jövőbeni profit jelenértékét.
Ciklikus szektorok: Az erős gazdaság támogathatja azokat a szektorokat, amelyek a gazdasági aktivitástól függnek (pl. kiskereskedelem, ipar, pénzügyek).
Kötvénypiac (hozamok emelkedése)
Ha a Fed nem csökkenti gyorsan a kamatokat, a kötvénypiacon az amerikai államkötvények hozamai emelkedhetnek. A hozamemelkedés annak jele, hogy a befektetők átárazzák a kamatvárakozásokat.
A rövid távú kötvényekre (pl. 2 éves hozam) ez erősebben hathat.
Arany és nyersanyagok
A magasabb kamatok és erősödő dollár negatívan hatnak az aranyra, mivel az arany nem fizet hozamot, így kevésbé vonzó magas kamatkörnyezetben.
Olaj és ipari fémek viszont profitálhatnak az erős gazdaságtól, mivel az aktivitás növeli a keresletet.
nem tudok vele foglalkozni, mennem kell, ez volt a régi chart: Most el kell felejteni a certiket, adó optimizálás, pozi zárások, nyitások ideje van, itt az év vége! Ami értelmetlennek látszik, nem az!! léptem.. Ricsi: https://ibb.co/PtQzBvP
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)