TUI fair értéke 11 euro. Idén és a következő években nagyon jó növekedést jósolnak az elemzők és a cégvezetés is de az elmúlt évek higításai erősen megingatták a befektetői bizalmat. Jómagam invesztálva vagyok benne tavaly szeptember óta. TUI jo befektetés lesz de nem biztos , hogy fél éven belül. Júniusban visszatér az MDAXba május közepén Q2 jelentés augusztus közepén pedig Q3. Ezek lehetnek a növekedési triggerek a következő hónapokban.
Orosz rész nélkül is többet ér, de biztos okozna ez egy kis feszültséget. Ugyanakkor egy ilyen lépésnek sok negatívuma is lenne, pl. tuti kivágnák ezt a bankot is a rendszerből, illetve ki fektetne be innentől oda!? Mindezek ellenére régóta mondom én is, hogy ez a veszély fenn áll.
Az alapján nem abszolút értékben, hanem historikusan és a versenytársakhoz viszonyítva lehet értékelni. Ehhez persze meg kell nézni a versenytársak elemzői várakozásait is, hogy mi alapján akacsonyabb vagy magasabb a P/TBV-jük. Ránéztem gyorsan a rafi elemzői várakozásokra és ott az idei és a következő 2 évre csökkenő EPSt várnak: 2024: 5,27 2025: 5,09 2026: 4,77euro. Ez évi 5% CAGR csökkenés. Ha nagyon egyszerűen gép nélkül számolok és abból a faék egyszerűségű P/E=8,5+g képletből indulok ki akkor: P/E=8,5-5=3,5. 3,5x5,27=18,445. Fair érték jön ki.
Net income vagy FCF (2024-ben várható). 1-5 éves növekedéshez írd be az elemzői várakozást. Én a 6-10 és 11-20 éves növekedést európai cégeknél üresen szoktam hagyni. A jelenlegi részvényár beírása csak a fair értékhez viszonyított %_os alul vagy felülértékeltséghez kell. Fair érték kiszámításához nem.
Eurós részvények vitasarok