Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Vagy imf vagy eus pénz kell, és valamelyik miatt irányváltás van, emiatt nem fog kelleni 20%-os alapkamat, maradunk alatta. Viszont továbbra is tartom a 393 környékét.
Ezekről a heti intézkedésekről nekem az jutott eszembe (KATA és rezsicsökkentés kivezetése) mintha csak az IMF kedvében akarnának járni... Lehet, hogy megkörnyékezték őket, de azok még élénken emlékeznek a 2010-es évek elejére, amikor O.V. járta a pávatáncot velük. Most lehet, hogy inkább előre kért az IMF az áldozatvállalásra egy kis bizonyítékot? /Persze lehet, hogy csak az én képzelőerőm szárnyal... :) /
én már látok a kata módosításban logikát. 450k katás volt. az az aktív munkavállalók 10%-a (ez elég sok). és igen üres a kassza, be vannak tojva rendesen. nekem van olyan ételhordó barátom aki mondta hogy életében nem keresett olyan jól mint most futárként és volt középvezető multinál. tegyük fel kapott 700k-t. abból adózott 50k-t. hát az nem sok. úgy fest nem elég ha befizetik jövedéki adóban + ÁFÁban. ők járulék formályában szeretnék látni. ettől függően a fűnyíró elv gusztustalan.
"Kedves" kormányunk legfőképp a 133 "bátor" narancsos zászlóalj tagjai, talán most már belátták, a tüntikézés és egyéb kibontakozó ellenállás, eredményeképp, hogy a devizaüzérkedésnek, leszarom politikának hosszú távon rossz vége lesz, - (itt is strandol esetleg a nép egyet az elnöki palotában, Viktória királynő meg megy a lecsóba, mint Mario Draghi, Boris Johnsson, vagy Gotabaya Rajapaksa.. esetleg..), - ha minden devizával szembe lesüllyed a fosrint értéke a csába... Kérdés mennyire gondolják komolyan.... De az is lehet, csak most emelik a fosrint fizetőértékét vissza mesterségesen, mert már kitáraztak, és olcsón akarnak ismét venni eurót dollárt frank"ó"t meg minden mást.......
Lehet hogy én értettem félre valamit,de a KATA megszüntetésre Viktor cárunk ezt mondta: Nem bírja el ,hogy nem fizetnek járulékot. Vagyis... Burkoltan nem arról van itt szó,hogy szemét adókerülők,hanem arról,hogy iszonyat szxrban van a nyugdíjrendszer is (manyup ellopás,khm.), és kb megroppanunk,ha nem lesz bele azonnal fizetés.Na sztem ezért kellett itt szept 1-gyel bevezetni mindent. Valszeg húzták,amíg tudták,de közel lehettünk egy államcsődhöz. Ezt az állampapírozás miatt írtam le.
itt jöhet a speki, ... veszel egy rövidet (2-3 hét), aztán simán lehet, hogy majd akkor már 9,5-10 sávban lesz, mert aug 6-10 között inflációs adat jön
Sajna az EUR leírása egyre jobban látható. Remélem nem a forintról vették a példát : ) Az EKB hogy fog emelni ha a déli államok azonnal összeomlanak tőle ? . Innentől hogy a rezsicsökkentést kivezetik, az átlag fogyasztónak újra piaci árat kell majd fizetni.A Piaci árat devizában szabják meg ezért a forint árfolyama azonnal számít. Már 420-as eurót láttam magam előtt augusztus elejére, de most már megfigyelhető (most először az elmúlt 12 év során...) hogy tényleg védeni próbálják a forint árfolyamot - jelenleg a 400-at. Felkészülnek a további árstopok és az inflációs csúcsok. . Nemrég volt róla cikk, elég csak megnézni hogy a cseheknek mennyibe kerül tartani az árfolyamot. Ha valóban tartani akarják a 400 Ft-os EUR árfolyamot (tegyük hozzá az EUR még mindig zuhan) az nagyon sokba fog kerülni. Már most 12-14% körüli alapkamatot vizionálnak, pedig még csak most kezdődik a válság, de ha további árstopokat vezetnek ki az még több inflációt jelent, persze jövőre majd segíthet a bázishatás. . Ez egyben azt is jelenti hogy az MNB által vizionált 16% infláció sajnos valós lesz. Azért az MNB tolerancia sávot plusz és mínusz tartományban is hirdetett korábban, tehát 16-3=13% kamat várható. A rezsinövelés miatt, amennyiben a forint esik az infláció tovább nő, a kamat pedig terheli a költségvetést. . Ha Putyin zárja a gázt és mindenki piaci villanyt fizet majd akkor lesz aztán tűzijáték. Ha nem zárja meg nyomtatás jön, újra QE nehogy defláció legyen ? . NA mennyi időn belül lesz itthon európai ügyészség ? . Goldi hol vagy ? Még mindig várod a forint további lejtmenetét ?
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)